IZVIRNO SPOROČILO: Lolek in Bolek
scorpiogrl, takim kot si ti s svojim razmišljanjem in razgledanostjo, bi bilo res bolje, da vzgojiteljica, ki je napredna, ne bi razlagala o Montessori pedagogiki. Drugače sem pa ugotovila, da kar nekaj punc ve za kaj gre, in ti lahko rečem le da si s svojim postom sebi naredila en velik FIASKO. Pojdi v knjižnico in si najdi literaturo predno pišeš traparije na javnem forumu.
sem kar nekaj časa razmišljala, ali bi na tole sploh odgovorila ...
prvo kot prvo ... če se gre MS, še ne pomeni, da je napredna (pa ne govorim za našo vzgojiteljico, ampak nasplošno). Marsikaj sem prebrala o MS, vendar pa so stvari v praksi ponavadi drugačne, zato sem želela mnenja soforumašic/šev. sicer pa z načinom pisanja več poveš o sebi kot o meni
Pelin, prav čakala sem, če se boš oglasila

na dosti temah preberem tvoje odgovore in jih rada preberem, tako da (tudi tebi) najlepša hvala za odgovor! Moram rečt, da mi je kar blizu tole razmišljanje ...
pa še tole ... VEM, da je v MS pedagogiki veliko dobrega, vendar pa vseeno ne vidim (še vedno

) razloga, da se menja način, ki krasno deluje
smo sicer imeli v vrtcu roditeljski sestanek prav zaradi MS, ker očitno nisem bila edina, ki me je tole vse skupaj motilo. In prav vsi na sestanku smo bili mnenja, da to ni "le projekt", saj se izvaja vsak dan, vse ure, kar so otroci tam. To je način dela, ne le projekt, ki ga delajo kakšno urico na teden (kot npr. punčka iz cunj ...). No, največji problem je res zato (oziroma je bil, zdaj je to že mimo, smo se -končno- pogovorili), ker nas nihče ni prej obvestil o tem. Niti ne pričakujem, da nas bodo spraševali (itak ne bi nikamor prišli, če bi starše 19-ih otrok spraševali in usklajevali glede vseh zadev), ampak samo obvestili, preden se to začne izvajati.
Ker pa očitno vsi razmišljajo, kako je MS oh in sploh in kako so zdaj blazno napredni, ker se to grejo, sta bili tako vzgojiteljica kot ravnateljica precej presenečeni, ker nismo skakali do stropa od navdušenja ...
Zdaj vem, da so bile vse težave bolj pogojene z vsemi spremembami kot pa s samim MS, še vedno pa to ne pomeni, da mi je vseeno, ker so naši otroci eni poskusni zajčki, ne da bi nam to prej povedali. In točno to so, ker morajo ta projekt speljat, če hočejo v vrtcu odpret posebej MS oddelek.
Nikakor me ne moti, če vzgojiteljice z različnih smeri pobirajo ideje za svoje delo, in prepričana sem, da večina vzgojiteljic pobere tudi kakšno MS stvar. To se mi v resnici zdi zelo dobro. Ampak, kot sem že neštetokrat napisala, mi pač ni všeč, da se kar naenkrat gremo en projekt MS ...
Hvala vsem, ki ste prenašale moja jamranja tule (sploh na začetku, ko sem bila precej iz sebe

) pa res hvala za mnenja! Mi je bilo hitro lažje, ko sem prebrala kakšno izkušnjo pa mnenje ...