Jaz se tu kar strinjam z liliano, uškino mamo, zmajoz in ostalimi, ki niso proti temu zakonu. Se pa strinjam, da bi bilo treba prejemnike na to prej opozorit, to bi bilo fer. Ampak jasno pa, da če ima človek kapital (pač v nepremičnini), pa vseeno dobiva pomoč, da potem pač država terja nazaj, ko ta človek te pomoči ne rabi več... Če nič ni, pa itak ne vzamejo in enako kot pri vseh dolgovih, se lahko dediščini odpoveš, če se ti pač ne splača.
saj bomo že rešili, pač prodali nepremičnine
Pa saj to ni taka katastrofa, no! Saj če imate vi polovico hiše nase napisane, vam tega nihče ne bo vzel! Vzeli bodo polovico hiše, ki je bila njegova (in kjer sta verjetno prej živela tvoja starša) in pa tiste travnike. In boste imeli pač v hiši sosede, mogoče se boste fajn razumeli in vam bojo kdaj še kje na pomoč priskočili! Ne vsega tako črno gledat, no! Se pa zelo strinjam, da bi bilo treba prejemnike pomoči na to že prej opozorit - da pač dediči vejo.
Zanima pa tudi mene, a to zdaj pomeni, da morajo otroci vračat OD in porodniško? To mi ni logično.