lil, točno vem, kako se počutiš, ker sem se jaz v prvi nosečnosti enako.
Pa prav dobro ti gre ... Pajac je res iz celega in s stopalci le da je lahko z ali brez rokavov. Tisto kar oblečejo v porodnišnici spodaj so pač bombažne žabice ali pajac brez naramnic, če hočeš. Pižama je pa res pajac, le motivi so mogoče malo drugačni, čeprav sem jaz začela otroka oblačit v pižamo šele, ko je vsaj približno začel spat ponoči (to pomeni, da se je zbudil za obrok ali pa še to ne). Na začetku otrok tak al tak je in spi. Vse skupaj pa se ponovi na ca. 3 ure. Jaz sem ga vsako jutro umila in oblekla v sveže stvari. KO se je začel pa kopat pa vsak večer po kopanju in ga nisem nič v pižamo oblačila. To je bolj za lušte mamic. Otrok tak ne švica, ne skače po tleh ... še najbolj ga umažemo ljudje, ki ga pestujemo. Žabice oz. spodnje dele sem mu običajno pustila tudi 2 dni.
Drugače pa, lil, sploh ni važno, kako se kaj imenuje. Važno je, da veš, kaj obstaja. Otrok naj bi imel nekako 2 plasti na sebi (odvisno od temperature v prostoru). Potem pa lahko delaš razne kombinacije (in jih tudi boš, če ne prej, pa ko ti bodo obiski navlekli vse možno):
- majčka dolg rokav, bodi, bombažne žabice, nogavičke/copatki (moja najljubša) + odejica po potrebi npr. v ležalniku
- 2 majčki dolg rokav, žabice (take kot jih mamo tud mi), hlačke brez stopalc, copatki
- 2 bodija dolg rokav ali eden s kratkimi, žabice z naramnicami ali brez (pajac), copatki
- bodi, plišast pajac, copatki ...
Pa še bi lahko naštevala. Za začetek si kupi 5 kompletkov za preoblečt na otroka. Itak boš nonstop prala, ker se še en kup tetra plenic nabere (za kupček, pod glavo, na ramo oz. roko za pestovanje, v lupinici, vozičku ...) pol boš pa že moža ali mamo ali prijateljico poslala v trgovino, če bo kaj manjkalo. Važno, da maš za par dni, ko prideš iz porodnišnice. Verjemi mi, da je grozno, ko ugotoviš, koliko stvari imaš, ki jih nikoli ne uporabiš, ker šele potem ugotoviš, da so nepotrebne. Vse se da naknadno kupit.
Pliš je mogoče mal težji za vzdrževanje kot bombaž ampak tudi ni panike.
Za ven pa rabiš še mogoče kakšno jopco (ne kupuj s kapucami, ker so samo v napoto-otrok skoz leži) in kombinezon pa seveda kapo. Daš štruco not, zapneš in pok v voziček. Pol pa z dekami reguliraš.
Evo, mal nasvetov. Je zmerej tak fajn bit pameten
. Če pa še kaj rabiš, pa kar vprašaj. Itak nimam nobenega dela dokler se moja fanta ne vrneta.
< Sporočilo je popravil meta21 -- 31.10.2010 18:04:06 >