MoSoNi, super za pregled! Škoda za kratek filmček, "nagledala" si se pa vseen mal, a ne?
Glede dojenja po porodu so ti pa že napisale, pomoje, pa bom še jaz piskrček dodala: prvi podoji so v mililitrih (cca. ena čajna žlička vsega skupi), mlezivo je zelo kalorično in bogato s protitelesi, pomembno je pa tudi, de mali začne čimprej sesat. Kako veš, kdaj je prazna dojka, je ena spraševala? Če mene vprašaš - ne veš, vsaj jaz nisem in mi tut noben/a ni znala povedat, jaz sem si VEDNO lahko še kej ven spravila
Baje je 10-15 minut dojenja na eni strani dost, samo (kot prii Tršici), če ti mali vmes "dol pade", kako poj veš kdaj je 10-15 minut (se bujenje zraven šteje
). Jaz sem na pol ure zamenjala, pa sem se trudla ne obremenjavat se s tem. Je pa res prve tedne +/- na meni visel, jeb*t ga
.
Akupunktura: jaz sem tud same pohvale slišala, je pa pomoje težko govort, de je prvorodka (no, v bistvu kera kol) lažje rodila, ker smo si različne - pri men je porod uradno trajal 4 ure, samo v prvi uri in pol sem se jaz še stuširala, se obrila, glavo umila (in sfenirala) pripravljala torbo... poj sem rabila mal do P
, v P sem bila 2 uri, od sprejema na vratih do rojstva princa. Brez akupunkture. Tko de... Z njo bi mogoče kr doma porihtala (mojga bi kap, ga je še zdej strah, de mu to pot kej tacga ne naumim
). Škodi pa zihr ne, zato dam pa roko v ogenj. Pa če druzga ne, te skulira. Jaz bi šla, če bi imela teh cca. 100€ "viška"
.
Spet enter
.