katra55 - moje sožalje. saj si niti predstavljati ne morem...
Jaz sem dobila menstruacijo dobrih 7 tednov po porodu (delno dojim), druge pa še ni - je minilo že več kot 6 tednov. Ampak jaz tudi pred porodom nisem imela redne M; včasih je prišla na 35 dni, včasih je pa po tri mesece ni bilo. Tako, da se nič ne sekiram... Očitno nisem v tisti kategoriji, ki se jim ciklus uredi po porodu.
Vsem hvala za nasvete in spodbudne besede. Včeraj je bil najbolj grozen dan... Nič ni jedla po flaški, dojke je vlekla do onemoglosti (večinoma prazne), me je zvečer že vse bolelo. Danes zjutraj je Nino nahranil mož - jaz se nisem niti prikazala. Pa jo je po nekaj minutah le prepričal, da je zagrabila flašo, pojedla 120 ml, potem sem jo pa še podojila. Drugi obrok sva ponovila postopek. Veliko joka, histeričnega dretja in zvijanja, ampak mu je ratalo. Zdaj sem pa sama, ker je šel v službo. Samo se zavedam, da ta kombinacija ne bo dolgo laufala. Ker če jo bom dojila po obroku, bom kmalu brez mleka ostala. Zdaj je bilo prvič, da je sama nehala vlečt (samo eno dojko sem ji ponudila), ker je bila sita.
Za tiste, ki mislite, da bi morala samo več pristavljati: verjemite, vse sem že poskusila v teh treh mesecih. In nismo začeli dodajati že v porodnišnici, ampak doma po 14 dneh, ko ni napredovala in nama je že bolnica grozila (je pa res, da me je patronažna preveč napsihirala - kaj čmo, pri prvem otroku...). Kar naprej sem jo zbujala, ker ona je že od začetka prespala celo noč. Sem si morala vmes dvakrat uro nastaviti. Zavestno sem počivala, pila in jedla kot nora. Meni ne manjka malo mleka, ko je treba zvečer dodati kakšen ml. Moja punca poje 500-600 ml AM po flaši, ostalo pa pri meni - verjetno je to okoli 300 ml, če računamo, da rabi 6-kilski otrok okoli 900 ml. Torej manjka veliiiiko. Pa jo podojim iz obeh dojk pred vsakim obrokom (pustim, da res dolgo vleče na obeh straneh) in še kdaj vmes. Zdaj že en teden zelo slabo je po flaši in je precej izgubila na teži, čeprav jo stalno pristavljam. Pa je vseeno dobrovoljna, veliko spi, malo joka. Torej to ni pravo merilo, lakote sploh ne pokaže, edino plenice so manj polulane in ne kaka vsak dan, kot je prej. Ne vem, ali nima občutka za lakoto, ali kaj. Kot njen oče - dva obroka na dan sta mu dovolj, če je samo eden se pa tudi ne sekira.
renesme** točno to sem razmišljala včeraj. Ali sem zdaj že malo sebična ali kaj? Bom vztrajala in mešala otroka z dvojnim hranjenjem, ker je meni lepo, ko se dojiva? Tri mesece je funkcioniralo, zdaj pač ne več. Vedno bolj se zaveda stvari okoli sebe in verjetno bo vedno težje. Vedno bolj se nagibam k temu, da si kupim dobro črpalko, neham dojiti in jo hranimo samo še po flaški.
caroline1 - hvala za nasvet. Poskusili smo s temperaturo od 30 - 40 stopinj (kupila termometer!). Ni pomagalo. Priprave AM s komarčkovim čajem pa res nisem probala, ampak glede na to, da tudi mojega načrpanega mleka ni hotela iz flaške, verjetno ni problem v okusu (seveda smo poskusili tudi druga AM - imam celo zalogo mleka in cucljev doma). To s sladkanjem cuclja se pa tudi ni obneslo.
pokora - nisem na fb
No, zdaj se je začela zbujati. Nekaj časa se bo še pretegovala, potem se previjemo, pa da vidim, če bo hotela jesti - bo že skoraj štiri ure od prejšnjega obroka.