Učenje tujih jezikov pa je nekaj čisto drugega, konec koncev po tvoj otrok čez nekaj let to pridom uporabljal in bi prej rekla, da naj dojnčka raje učijo tuj kot znakovni jezik, če že ne vejo, kaj naj si z dojenčkom začnejo.
Dobro, če ob začetku govora res opustijo znakovno sporazumevanje, ampak a res?
ne vem, meni se načeloma zdi isto - jezik kot jezik. pač samo drug organ uporabljaš
lahko bo instiktivno kasneje bolj nagnjen, da razume govor nemih, ni za odpisat tega kot larifari
mislim, pa da vseeno, to naj ne bi bil nek "default" za dojenčke. starši gremo dostikrat po občutku in po tem kar nam otrok nakaže da rabi. npr. za Alinin primer lahko rečem, da ona je to rabila in za njo to je dobro, ker je dosti zadržana in sramežljva. zna pa druge stvari, ki jih moja niti pod razno ne obvlada.
hočem rečt, otroci so različni in za ene je nekaj dobro, za druge pa ni niti potrebno. vsak starš pamora sam presoditi kaj je dobro (za določne čas in starost) in kaj nepotrebno. enim ful pomaga pri prehodu, drugi tudi če ne bi tega meli. mogoče bi se mi tudi lotili tega znakovnega jezika, če naša ne bi začela tako zgodaj brbljat in bi se pojavila potreba po tem. zakaj pa ne, če bo tako vsem lažje (se spomnim kok je bla včasij jezna,ko je še zelo nerazločno govoril in nismo razmeli kaj hoče povedat).
saj veš, da veš kaj hočem rečt, a ne?
< Sporočilo je popravil mateyka -- 24.11.2010 12:13:16 >