IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Ne bi ga imela, če bi bil od dohtar - on pa mene ne, če bi bila jaz odvetnica. Mi je pojasnil, "revež zakompleksani", da so vsi pravniki piflarji.
Torej, kljub govoru o tem kako je izobrazba nepomembna, se izkaze, da dejansko je precej pomembna - ze v tistem prvem koraku, ko se pri potencialnem partnerju prepoznavajo kvalitete, ki ga (ali ga ne) izoblikujejo v cloveka necigar zivljenja.
V citiranem primeru je izobrazba celo tako pomembna, da potencialni partner, v kolikor bi bil visoko izobrazen, sploh ne bi bil sprejet kot zanimiva oseba s potencialom, da postane zivljenjski partner in to izkljucno zaradi stopnje izobrazbe. Izjemen primer kako izobrazba vpliva na sistem vrednot ter oblikovanje osebnosti, kakor tudi prepoznavanje le-tega ter zavracanje oseb z doloceno izobrazbo za potencialne partnerje.
Kje tu pase in kaksen je bil cilj slikanja v prvi vrsti na dodelitvi indeksov brucem, obiskovanje predavanj, trditve o skorajsnji maturi ter vpisu na fax.... mi zaenkrat ostaja "uganka" ....
Za tiste, ki jih sploh zanima (ali bi radi bili razgledani):
http://www.ucne-tezave.si/UserFiles/File/EkonomskiVidikUT.doc