Pelija, dobrodošla med nami.
sicer kaj jaz govorim, tudi jaz sem se pofočkala šele pred nekaj dnevi ...
ker se po včerajšnih želodčnih težavah še ne počutim čisto zdravo, ležim v postelji in se razvajam z romantičnimi komedijami. včasih paše dati možgane na off! ne morem in ne morem nehati misliti na nano13, zato najkrajši možni povzetek mojih razmišljanj.
nana13, koliko časa pa ste že podnajemniki v omenjeni hiši, ali ste že imeli kakšno podobno situacijo v preteklosti, kako se sicer razumete - opis okoliščin … po mojih trinajstletnih podnajemniških izkušnjah so podnajemniki načeloma dolžni plačati poračun. ker pa je za plačilo položnic odgovorna lastnica stanovanja, lahko Elektro zoper njo sproži izvršbo na podlagi verodostojne listine. vendar je vaš primer poseben, saj imate iz lastnico sklenjeno pogodbo za najem stanovanja, v kateri je definirano tudi plačevanje skupnih stroškov. in to vas v tem primeru rešuje!
če prav razumem, je vaše stanovanje eno od treh s svojim števcem, ki beleži porabo vašega gospodinjstva. modro je, da mesečno popisujete vaš števec, da ste na tekočem z dejansko porabo. zelo pa mi je sumljivo, da so samo trije števci, štiri stanovanja ter skupni števec. vprašanje, ki ga je potrebno zastaviti tako najemodajalki kot Elektru, je: kaj natanko beleži skupni števec. kje se beleži poraba četrtega stanovanja (verjetno na skupnem števcu, kot predvidevaš tudi sama). nana13, močno upam, da ste vsaj uporabniki stanovanj z lastnimi števci enotni in boste stopili skupaj. če skupni števec beleži tudi porabo četrtega stanovanja, vi pa plačujete 50 EUR pavšala za porabo vode, skupne elektrike ter za smeti, potem nikakor ni pravično, da vi plačujete poračun, vsaj ne v tolikšni meri, da si znesek 1090 EUR delite v celoti na štiri dele. vse je odvisno tudi od tega, kako so skupni stroški točno ubesedeni v najemni pogodbi. kajti od te ubeseditve je odvisno, ali so pravila te igre določena s tistimi 50 EUR na mesec ali ne. potemtakem ne bi potrebovali plačati niti centa, temveč bi vam lastnica verjetno dvignila vaš pavšal s 50 EUR na nekaj evrov več. predlagam, da se v dani situaciji odločite za srednjo pot: da se dogovorite za prispevek v višini, za katero vsi trije mislite, da je z vaše strani razumna (npr. dodatnih 50 EUR kot prispevek v slogu "skupno dobro"), za naprej pa točno določite pravila. hm, predlagam, da se v dani situaciji odločite za srednjo pot: da se dogovorite za prispevek v višini, za katero vsi trije mislite, da je z vaše strani razumna (npr. dodatnih 50 EUR kot prispevek v slogu "skupno dobro"), za naprej pa točno določite pravila.
ne vem, nana13, če sem ti s tem kaj pomagala. nadvse rada bi te potolažila, da te ne bi preveč skrbelo. lahko se obrneš tudi na kakšne brezplačne pravne nasvete, a do besede točno navedi, kako je glede skupnih obratovalnih stroškov navedeno v tvoji najemni pogodbi.
mala mala, iskrene čestitke za superske rezultate in podaljšanje bolniške! pa ursy33 so tudi podaljšali bolniško, čestitke, yeah!
To, punce! in a warm welcome back naši Pigy!!!
In lep vikend vsem srečkam nosečkam