se opravičujem, ker skačem v vašo temo... Ampak mi je včasih prav fajn prebrat, s kakšnimi težavami smo se mi spopadali 2 ali 3 mesece nazaj
IZVIRNO SPOROČILO: mag3
Punce povejte mi kako kaj spite ponoči in koliko se kaj hranite ponoči. Včeraj je naša Lina napolnila 6 tednov in nekje sem prebrala, da po 6 tednih otrok več ne potrebuje nočnega obroka, zato me zanima kako je kaj pri vas.
samo en droben nasvet: ne se preveč ozirat na to, kaj piše v knjigah in revijah. Vsak otrok je drugačen. In to velja za spanje, hranjenje in razvoj. In svojemu otroku se prilagajajte pri vsem tem. Nekateri novorojenčki že skoraj od vsega začetka prespijo no, nekateri 3 letni otroci pa v svojem življenju še niso prespali ene noči v kosu. Pa sploh ni važno, kaj knjige pravijo.
Saj boš kmalu videla, kdaj se otrok zbudi zaradi lakote in kdaj zaradi česa drugega.
Pri nas je bilo tako, da ko je zbudila zaradi lakote, je hotela mleko takoj. Je postala čisto živčna in nemirna, ko sem jo previjala.
Sedaj pa lepo čaka in se smeji in čeblja. Včasih traja tudi do 20 min preden dobi mleko, pa je še vedno dobre volje. To pomeni, da se sedaj zbuja zaradi drugih stvari, ampak še vedno pa dobi obrok, ko se zbudi.