TO pe je super knjigica; jaz imam takšne prav rada, čeprav moram priznat, da jih ne izpolnjujem tako vestno, kot prvo leto :) tadrugi pa je sploh prikrajšan (taprvo sem fotkala v VSAKEM novem bodiju.....)
Jaz sem si kar dve naročila; eno bomo podarili naši miss, drugo pa njeni najboljši prijateljici iz vrtca, s katero ne gresta v isto šolo (naša gre edina v drugo šolo, ki je bližje nam, pa še ravnateljica je ekstremno simpatična in podjetna).
Rubin, ti si prosila, da ti opišem, kako je zgledalo psihološko testiranje pri nas; bilo je prostovoljno.
Otroci so v manjših skupnicah-po 7-8 otrok bili sami v razredu z dvema psihologinjama. prve naloge so bile za oceno grafomotorike-so morali prerisat neko sliko-npr. tri vijugaste črte, pa pikice v obliki trikotnika, pa krog in trikotnik, ki se stikata. NAša ni ravno blestela, meni se pa zdi ful talentirana :) nato so se lahko tisti, ki se znajo, tudi podpisali (evo, naša miss je napisala še priimek in se ji je strašno fajn zdelo). Nato so reševali naloge, kjer so dobili več podatkov in so morali obkrožit pravo zadevo, na koncu pa še na drugo stran lista narisat nekaj po lastni želji. Nato pa je vsak otrok prišel ven po svojega starša in smo imeli kratek pogovor pri psihologinji, ki je pač povedala, kaj si misli o tem, da bi dete šlo letos v šolo (naša je konec oktobra in je psihologinja rekla, da se vidi, da je mlajša, grafomotorika ji še ne laufa, ampak da to itak ni problem, ker se to dela v prvem razredu, da pa ima naša že razvit nek občutek za številke, da si špredstavlja, kaj je več-št. do deset; ampak tudi to se učijo v prvem razredu). in na koncu je predvsem tamalo razveselila s tem, da LAHKO gre v šolo! In tamala je kar žarela (saj to ni bilo neko testiranje, ali lahko gredo ali ne, nekak imajo željo sestavit dva "podobna" razreda, tak so nam razložili; naša mala je na koncu vprašala psihologinjo, če lahko gre v šolo.
Se pa zaenkrast šole zeeelo veseli; letos se nikakor ni ujela z vzgojiteljicami v vrtcu (navez<ala se je na eno, ki je šla decembra v penzijo.....).
Torbe še nisva šli kupit, mi je pa kazala v DZS eno z vinksicami (ki jih pri nas sploh NE gledamo, pa jih pozna iz vrtca) za 19 Eur in mislim, da bi tudi A4 mapa šla noter. Pri nas so nam svetovali, da naj ne zapravljamo za torbo takoj, naj jo kupimo po otrokovih željah, da naj kar bodo kičaste in načičkane, te so tudi bolj poceni ;) samo, da je otroku všeč, ker jo bodo itak puščali v šoli.
Sva pa šle na omenjeno testiranje s kolesi-potrebujeva 15 minut do šole (z avtom pa 4 minute) in sva obe uživali.
MAterial-potrebščine smo naročili kar v šoli; tudi pri nas se je svet staršev odločil, da izbere Kopijo, ampak mi LAHKO naročimo pri njih, ni pa nujno oz obvezno. Ampak seveda je bilo to najlažje (na sestanku sta nam obe učiteljici in vzgojitejlici svetovali, kaj je "dobro"-svinčniki, radirke, voščenke......barvice...)
Jaz sem naročila vse razen peresnice, barvic in šilčka, sem pa naročila še eno pisano penkalo zame ;)))))) Persenico bova izbrali skupaj s torbo. Ja, pa A4 mape tudi nisem naročila, ker mi motivi niso bili všeč, naj si tamala sama izbere (vinkovsko al pa heloukitijevsko....).
V vrtec bo hodila še prvih 14 dni julija, nato pa bo avgusta pri moji mami skupaj s svojim bratcem (upam, da bo moja mama zmogla.....), jaz pa si "šparam" dopust za novo šolsko leto :)
Evo, z veseljem prečitam VSE kar napišete, časa za pisanje pa je bolj malo-tamali je pravi plezalec in si porine stol do vsake višje ovire in zmagoslavno ploska, ko osvoji vrh.....pa še shodil je, pa še moje porodniške je bilo konec in mi spet čas kroji služba......
LEP VROČ ZAČETEK POČITNIC VSEM :)
Podzrav s totega konca!
T
------------