IZVIRNO SPOROČILO: frufru
3x mami, meni se glavobol v primerjavi z migrenskimi napadi pač ne zdi tako hudo, ampak vsak reagira po svoje. Hotela sem samo reči, da je fino, da ima človek možnost lajšanja bolečin, odločitev je itak na vsaki mamici posebej. Zato je pa čisti nesmisel, da se pljuva po EA in/ali po naravnem porodu. Pa lepo nosečnost vsem bodočim mamicam z ali brez EA.
frufru, to ni bil obicajen glavobol. razlog je bil v tem, da se tista luknjica, ki nastane pri vbodu v hrbtenjaco (naj me katera popravi), ni zaprla oz se je zapirala zelo pocasi. posledicno je prihajalo do minimalnega odtekanja tekocine ven, kar je pomenilo minimalne spremembe v pritisku pri moznanih. po domace, ce je lezala, jo je 'samo' bolela glava, da se gledat ni morala, ce je ustala pa se je komaj zvlekla do wcja in nazaj. prve dni ni bila sposobna skrbeti zase, kaj sele za otroka, ki se ga je kljub vsemu izredno veselila. zdravilo: pocakati je mogla, da se je tista luknjica sama zacelila, do takrat je morala (po)trpet.
to je sicer zelo redek zaplet, ampak je mozen. vec kot en dan je rabila, da je zdravnike sploh prepricala, da nekaj ni v redu.
ce primerjam bolecine, ki sem jih jaz imela pri rojevanju, in to, potem sem absolutno proti ea. se mi ne zdi vredno.
ampak, vsaka ima svoje misljenje, svoje nazore, svojo izbiro.
ni vse belo in ni vse crno, nikoli.