Dober večer!
Mi smo spet doma... smo meli podaljšan vikend (četrtek - ponedeljek) na morju, v kampu pri kolegici. Prav lušno je blo... Sem vlekla za Naca polno enih cotk zraven, pol je bil pa skoz sam v plenički.
Mi smo letos naštimani bolj na kratke variante dopusta, bo pa zato večkrat... do zdej smo bli na morju dva podaljšana vikenda, v začetku avgusta pade Bovec (ne moremo brez njega), pol pa še kak teden ali dva morja. Komi čakam.
Eno vprašanje... Na morju se je Nacu po trebuščku pojavlo polno enih majhnih rdečih izpuščajev... ker uvajamo GH, sem najprej poštudirala da je kaka reakcija, ampak ni takrat jedel nič kaj novega. Pol sem poštudirala na vročino ali sonce - ampak zakaj bi se mu pol pojavli sam po trebuščku? Ker sem na dieti brez mleka in jajc, tud to ne more bit... Kaka izkušnja al pa nasvet?
Zdej mu trebušček mažem z Bepanthenom, pa študiram da bi se šla mal pokazat k P...
Js imam riževo kašico od Milupe in jo tud mešam s svojim mlekom (čeprav ga js še vedno stiskam kr na roke, črpalka čiča in čaka v omari), ampak dodam bolj mal kašice in dam Nacu po flaški (Aventovi, za GH) - je pa res, da se kašica kr nekako "stopi" v mleku. Prav goste še nisem poskusla naredit, bomo pa počas mogli tud to probat. Čeprav ko mu dam zvečer še flaško s kašico, ga morem kr mal prisilit, da vsaj večino spije, ker takoj po tem zaspi in je konec z njim. Ne predstavljam si kako bi ga takrat matrala z žlico...
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE
Kaj uporabljate za zaščito proti pikom komarjev jst bom neki rabila za na morje?
Mi smo nabavli neko ultrazvočno zadevico od Chicca - taka mala napravica je, ki jo pripneš na voziček al na postlco (js jo včas ukradem in jo obesim nekam na sebe). Sicer ne vem če res pomaga kot oblublajo, morem pa priznat da Naca ni še noben komar piknu... No, mene si pa privoščijo. Po navadi nisem glih bla na njihovem jedilniku, letos me pa vse žre... od komarjev, do nekih malih muhic, obadov, ta velkih mravelj, ki znajo fajn ugriznt... mah, očitno mam po novem neko novo aromo

Z morja sem pršla cela marogasta
Razvajanje... js sem bla celo pred kratkim pri frizerju (postrigla grozne konice in zamenjala živo oranžno barvo za svetlo rjavo), pa tud masažo sem si ene dvakrat privošla po porodu. Grozno si želim it na eno pedikuro - nisem bla še nikol (tud na manikuri ne), pa bi le rada mal uredila moje prste in kremplčke na nogah

Kaka masaža hrbta bo še ziher padla, ker me križ ubija, še posebi zadnje čase.
Uvajanje GH... mi uvajamo cca 14 dni, pa smo do zdej probali bučke, korenček, rumeni korenček in krompir, juter mamo na sporedu kolerabo. Do zdej smo prišli na količino 170 g, pa še bi pojedu, če bi mu dala

. Mal sicer tu pa tam trmari, se zvija in dviguje ritko, ampak večinoma lepo odpira usta in komi čaka, da žlička prispe do njih

Zdej mu po kašici niti ne ponujam več mleka, ker zadošča za vsaj 3 ure. Počas nameravam dodat mal olivnega olja, pa začet s sadjem. Dans sem mu sicer skuhala eno suho slivo in iz tega naredla sok (ker že neki časa ni kakal), pa mu nikakor ni dišal - je spil par požirkov, pa konc. Se pa fejst napenja in ne more kakat in ne vem kaj bi še probala...
Sem pa ugotovila, da so kupljene kašice iz zelenjave (npr. korenčka) velik bolj sladke kot tiste, ki jih pripravim doma. Sem kupla kašice za na morje, da nisem tam pacala... In jih je seveda dost rajš pojedu
Aja, kero zelenjavo še lahk dam tu okrog 6. meseca? Namen mam probat še kolerabo, cvetačo in brokoli, pol mi bo pa počas zmanjkalo idej. Predvidevam da lahk kumare tud? Pa kaj še?
Zobki... Tud mi jih že kr neki časa krivimo za tečnobo, pa jih kr ni pa ni od nikoder. Se mi zdi da že neki časa občutim konico od spodnje enkice, vidi se pa nič ne... Bojo že, vse ob svojem času