IZVIRNO SPOROČILO: valek
Dobrvečer vsem...
za nami je bila današnja "izredno stanje" noč,ki me je čisto zdelala, da sm se zjutraj kar zjokala...problem je pa v temu, da podnevi se doji nekje na 2,5 -3 ure,vmes mi skoz povečini spi, razen zjutraj malo pogosteje je -na 1,5 ure... ...ponoči pa je katastrofa...nekje med 2:00-6:00 je skoz bedel, vmes ga je zvijalo-nobena tehnika ni pomagala, veliko je jokal, hranjenje je potreboval na 1 uro ali še manj(35 ali 35 minut)
sedaj pa res nevem..ali je to normalno na začetku še ali je moj zamenjal noč za dan???
drugače pa smo imeli danes kontrolo teže(star je 1 teden) in je menda čisto povprečno pridobil(20 g na dan), je rekla pediatrinja da mi vredu gre...
hm..kaj pa vem ..mani je najhujši občutek, ko ti ponoči pije na take kratke razmike da se ti mleko ne folga narditi tako hitro in poskušaš vse in enostavno nič ne priteče....no in na sm povedala kako je pri nas pediatrinji in je rekla naj novaalc 1 dajem zvečer po 60 ml...bomo videli kako bo danes...ali bo več spal ponoči...
um ne sekiraj se.. na zacetku smo mi meli tudi nocne dogodivsice.. zdaj sem jo precitala in vem, da pred 23 nebo zaspala.. in ja tudi mi2 se lahko dojima ponoci na urco.. pa tut vprasanje ce je kaj mleka.. sicer pa otrok zna zelo dobro scuzat ven, ceprav ti mislis da ni nic in da crpalka nic ven ne potegne..
ni mi pa jasno, zakaj so ti dali kr tole mleko ce lahko dojis in da se otrocek vredu redi??? ker otrocek se bo prehitro navado na flasko in umetno mleko, ter posledicno mu bo zmanjsan interes do tvoje dojke, ker se bo moral malo pomatrat, pa tudi zaspi prej ce se trudi da kaj poje..
Mnja krci so ¨safer bic¨?

jaz po 1 tednu neprespanih noci sem sla v lekarno in so mi predlagali ene fine kaplice, sab simplex - zelo znosne in novorojenckom prijazne, delujejo tako, da pospesujejo prdanje in kakanje - cist po domace. Tako da ti jih priporocam, ker sem zagovornik, da se otrocku ne deva neka huda kemija, samo za vsaj nekaj urc spanja, ker drugace funkcioniramo katastrofalno se splaca sprobat. Kaplice naceloma ne smejo imet probiotikov noter - zdaj zal mi je za vse ki zagovarjate kaplice biogaia - ampak ce si preberete malo kaj delajo probiotiki v zelodcku novorojencka vam bo jasno, da ni ok zadeva... to pomeni, da so polni mikroorganizmov, ki vsiljujejo in mocno vplivajo na otrokovo crevesno fluoro kar po eni strani je ok, da jih ne sraufa, po drugi strani pa huda stala, ker otroku se mora crevesna fluora sama vspostavit in ne z pomaganjem nas. Pa brez zamere..