Pozdravček!
Ne vem kdaj se bo mali zbudil, pa bi rada napisala kar par stvari, zato hitro hitro...
Najprej za vitamine: jaz sem jemala prve 3 mesece Fidivit mami (se mi zdi da se tako reče), potem pa naprej do konca tiste kombinirane, ki se jih kupi v DMju (mogoče pa še kje drugje) in sta 2 kapsuli - 1 z vitamini, druga pa s temi 'ribjimi' zadevami (+DHA). Je bilo vse ok in imam sedaj enak namen. Aha, pa nekaj nazaj ste se pogovarjale, kako vas po raznih teh zadevah, ki vsebujejo železo še bolj zapira. No, moja izkušnja je taka, da me je bilo tega kar precej strah, saj sem sicer res zelo zelo problematična kar se tega tiče in sem rabila celo odvajala (pred n. ). In ko sem potem že v tretjem mesecu dobila še železove tablete, sem rekla, ajaj, kaj bo pa zdaj. Hm, vse kar je bilo treba je bilo le to, upoštevati nasvet zdravnice: najprej tablet (železo) itak na tešče, potem sadje, čez kava in do takrat ko sem bila potem spet lačna za 'tapravi' zajtrk sem bila ponavadi že na WCju. Isto prakticiram sedaj (brez žel. tablet, saj je zaenkrat super vrednost-mi je merila ravno v petek) in stvar še kar deluje.
Potem strije: v prejšnji n sem se nekako od 3m mazala z različnimi olji (samo po trebuhu) (Johnson, Weleda, Afrodita) in res nisem pridelala niti ene strije. Zaenkrat se mažem po tuširanju z neko bolj mastno navadno kremo in ko bom porabila kar imam doma, se bom takrat na koncu, ko bom res že 'okrogla' še s kakšnim oljem.
Zdaj pa tole, kar me 'teži' že en čas. Res se mi zdi zanimivo/hecno, kako so navodila oz priporočila tako zelo drugačna... Glede športa v nosečnosti namreč. Meni je lani g že na drugem pregledu rekla: no, zdaj boste pa pospravili kolo za kako leto, pa rolerje... Tega dvojega se res zelo spomnim. In ko sem bila v 5m na dopustu na Nizozemskem in bi bilo tako meeeeeega iti okoli s kolesom (bilo je sredi maja, res fantastično), pa tudi pomislila nisem na to. In sedaj seveda enako. In potem berem slišim, kaj vse menda ene počnejo. Ja no, mislim živet še nekaj časa in res bo še dovolj časa za razne aktivnosti, zdaj pa je definitivno na prvem mesecu to, da tudi to nosečnost pripeljem srečno do konca, kot prejšnjo.
Drugače pa se zdaj v 12t že malo bolje počutim. Vsaj slabosti ni več, utrujena in zaspana sem pa še, ampak to niti ne šteje
. V petek sem imela pregled pri svoji g, kjer je mali zdaj že celi 'veliki človeček'. Res, zdelo se mi je čisto čudežno, saj se ga je prav jasno videlo mahati. Velik je 5 cm in videla je že nosno kost, 3 žile v srčku... V petek imam pa itak NS in bomo verjetno videli še več.
Aja, samo še glede spola: Prejšnjič sva se tako zelo trudila, da ne bi izvedela kaj imamo in res na vsakem pregledu najprej rekla: nočemo vedeti... Potem pa enkrat v 7m tega nisem rekla in dr med pregledom: ja, kako krasnega fantka imate... aaaaaaaaaaaaa, mene je skoraj kap. Ja, vesela sem bila da je fant (pa tudi če ne bi bil), ampak reeeeeeees sva hotela presenečenje. In potem mi je bilo najhuje, ko nisem vedela, ali naj povem mojemu ali ne. No, sem mu seveda, saj ne bi zdržala še 2 meseca s to skrivnostjo. Za vse ostale pa je do konca veljalo, da ne veva. Zdaj pa ne vem... Ravno včeraj zvečer sem razmišljala, da pa me tokrat res daje firbec kaj je. Po drugi strani pa si želim presenečenje, ki mi je prejšnjič 'ušlo'. No ja, mislim da v petek na NS ne bova vprašala, za kasneje pa nisem 100%.
Takole, moj čas je potekel. Detec si želi svoj najljubši obrok: banano z jogurtom, mnjam.
Bodite vse sončno fino!
T.