IZVIRNO SPOROČILO: 3masha
test za sladkorno: letos je menda drugače so mi rekli, predlani sem šla pa sem spila 50ml sladkorja v 500ml vode, zdaj dajo pa menda mal več cukra v manj vode so rekli...meni NI bilo sladko takrat sploh! glede mejnih vrednosti pa je ena napisala da je 5,1 z nosečnost - mislim da to ne more biti pravilen podatek, jaz sem takrat imela 6,8, pa je bilo vse ok! so rekli da je meja tam nekje nad 7?? res pa da sem na splošno cukr-odvisnik
, imamo pa tudi sladkorno v družini ja.
ja, jaz sem bila ta mesec na tem testu v LJ, dobile smo za piti 75 mg sladkorja v 250 ml vode, smo si pa laho dodale zraven limonin sok, da je bilo lažje za spit.
In ja, rekli so, da je meja 5.1. Ena od nosečnic je imela na tešče pred pitjem te raztopine krvni sladkor 5.6 in sploh ni dobila za pit tega, temveč so ji rekli, da gre avtomatsko že kar za nosečniško sladkorno in je mogla že takoj na predavanje o prehrani...
Dejansko je zdaj tako: če ti izmerijo na tešče 5.1 ali več, ti ne delajo testa in greš avtomatsko dalje na razgovor o prehrani... če ti pa izmerijo pod 5.1., pa moraš piti to tekočino, nakar ti čez eno uro vzamejo spet kri in nato od tega še čez eno uro 1x. Glede na vrednosti sladkorja ob teh meritvah potem izveš ali imaš nosečniški diabetes ali ne. Vmes med testom lahko piješ samo navadno vodo in ne smeš nič jesti, niti žvečiti zvečilnega, lahko greš samo na wc, sicer pa moraš tam sedet in čakat, zato da z gibanjem ne pokuriš sladkorja, da lahko vidijo kako ti telo samo brez aktivnosti predela sladkor, če ti ga. To čakanje je najbolj zoprno!