writing-img

Skrivnost pekača pri peki biskvita

  
clock-img

12.08.2005, 16:48

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Vsakič, ko pečem biskvit te ali one sorte, se sprašujem, kaj je najbolje narediti s pekačem:

samo namastiti cel pekač:zmeden:
namastiti celega in pomokati samo dno:zmeden:
namastiti in pomokati celega:zmeden:

:zmeden2:

Enkrat sem nekje prebrala, da bi se naj roba ne pomokalo, ker potem testo ne vzhaja tako dobro. Sama vsakič naredim drugače in sproti pozabim, kakšen je bil rezultat:ups:. Trenutno je v pečici biskvit v pekaču, ki je namaščen in pomokan do polovice roba:)-.

Izkušnje, nasveti, razlage in tudi brezvezni komentarji so zelo dobrodošli!

clock-img

12.08.2005, 16:50

clock-img

Margareta

pencil-img

872


Nimam pojma. A biskvit, da imaš v pečici.:)-

Njam njam njam:)-:)-:)-

clock-img

12.08.2005, 16:52

clock-img

Alexandra

pencil-img

115

Jaz pooljim cel pekač, z robovi vred, pomokam pa samo dno pekača, pa je ok.

L.P., Sandra

clock-img

12.08.2005, 17:02

clock-img

vesna fž

pencil-img

202

jaz dan pa ponavad drobtine na dno da se ne prime:ups:

clock-img

12.08.2005, 17:04

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Hm, nasvet od zelo neizkušene pekačice in kuharice:ups:, no, ampak jaz ful uporabljam peki papir, kjer se le da...:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

clock-img

12.08.2005, 17:06

clock-img

Anonimen

Jaz pomokam tut robove .. enkrat sem nekje slišala razlago, da naj bi testo pol "plezal" gor .. :ups: :)-
Drgač pa tko kot parvi maxica - peki papir, če se le da :)

clock-img

12.08.2005, 17:07

clock-img

Špacka

pencil-img

1294


kam pade pade, moko mislim:)-:)- požremo itak vse;)

clock-img

12.08.2005, 17:08

clock-img

dejčka2

pencil-img

302

Jaz namažem samo z margarino, je pa dosti odvisno od materiala iz katerega je pekač narejen.

clock-img

12.08.2005, 17:11

clock-img

babylove

pencil-img

2473

jaz pa peki papir z margarino namažem :ups:, o moki pa nič ne vem...

clock-img

12.08.2005, 17:13

clock-img

Inki in Igi

pencil-img

55

če si že slišala za peki papir ne vem. jaz uporabljam le-to. ali pa navaden pisarniški papr lepo namažeš z oljem- rabiš kako žlico olja- in je zadeva ista (kadar nimaš papirja za peko). To se dobi v mercatorju-majo celo svojo znamko in kjerkoli drugje. papir gre potem lepo dol (če pečeš recimo torto) če je pa to pecivo, ki ga maš v pekaču pa itaq ni blema. Jaz tako delam že nekaj let, moja mama prav tako in nikoli nimamo zažganega biskvita, s temi tvojimi načini je pa skoz neko sranje, zato sem jih opustila. Če rabiš kaki fajn recept, pa kar piši!:torta:

clock-img

12.08.2005, 17:15

clock-img

Inki in Igi

pencil-img

55

ja pa še to-tam kjer peki papirja ni (se pravi ob stenah pekača, ker je papir samo na dnu), se lepo namaže z oljem-pomokanje je po moje bolj primerno za pite in kruh (tega je edino bolje pečt brez peki papirja, pekač samo pomokaš al pa še dodatn potreseš z zdrobom).:sloncek:

clock-img

12.08.2005, 17:17

clock-img

Inki in Igi

pencil-img

55

ribica, testo bolj pleza gor, če je pomokan pekač kvečjemu, kadar je kvašeno ali ima noter sodo bikarbono (jedilno). Drugače je za peciva pecilni edina magija ki jo maš..

clock-img

12.08.2005, 17:24

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Pri takem globokem pekaču peki papir žal ne pride v poštev (jaaaaa, sem že slišala zanj:)-). Se ob robovih ne da tako naštimat, da ne bi masa stekla mimo. Probala mnogokrat s poraznim rezultatom.

Očitno je čisto vseeno, kaj naredim, samo da je dobro, hehe.

Bom dala med recepte (čokoladni biskvit s kislo smetano).

clock-img

12.08.2005, 17:32

clock-img

Inki in Igi

pencil-img

55

moja mama dela neko orehovo rulado s kislo smetano...
Jaz sem v bistvu mislila, če ti rabiš kaki fajn recept. jaz mam naprimer za rafaelo kuglce.. sam je pa neki, nisi povedala kako pecivo to maš-kvašeno ali ka drugega. za kvašeno je nedvomno boljša moka ob straneh in maslo na dnu

clock-img

12.08.2005, 17:43

clock-img

Ajsha

pencil-img

459

Sej je povedala že v naslovu - biskvit peče!

Kot je bilo že rečeno - za biskvit ni potrebno pomokati, dovolj je le pomaščen pekač.

Upam, da bo dobro uspel :)

clock-img

12.08.2005, 17:47

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Ne samo v naslovu, še v prvem stavku posta omenjam biskvit;).

clock-img

12.08.2005, 17:54

clock-img

smrka

pencil-img

3582

mi damo pek papir ko pecemo biskvit najprej naoljimo dno potem se pomokamo polj pa gor ta papir.. pa ni straha da bi se prijel.

clock-img

12.08.2005, 17:56

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Evo, sem ga stresla ven, ratal je super:bravo:, pa tudi brez problemov je šel ven. Drugič bom poskusila samo z maščobo.

Tule je pa recept (sem ga poslala med Recepte, samo tam ni takoj viden):

BISKVIT S KISLO SMETANO

4 rumenjaki
20 dag sladkorja
1 vanilin sladkor

Penasto zmešaj in dodaj:
1 jajce
1 dcl tople vode
1 dcl olja
1 žlico sladkorja

20 dag moke
1 pecilni prašek
3 žlice čokolade v prahu
sneg 4 beljakov

Peci 60 minut pri 175-180 °C.

Nadev:
2 kisli smetani
2 pesti mletih orehov
3 žlice sladkorja

Biskvit prereži na pol in namoči z rumom. Namaži ga z marmelado, nadevom, na koncu pa prelij s čokolado (čokolada v prahu in stopljena margarina približno v razmerju 1:1).

clock-img

12.08.2005, 17:57

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

O Smrka, ti pa kar s težkim orožjem:)-!

clock-img

12.08.2005, 18:06

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555



fino jančika, se bom mimogrede v CE oglasila :)-

:)

clock-img

12.08.2005, 18:14

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Ti sam z AC dol zavij levo, pa pol desno pri sejmišču, pa si že skor tu:)-.

clock-img

12.08.2005, 18:17

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

bom sledila vonju po biskvitu, zihr bom našla :)-


še mi ne boš že v MB pobegnila :)-


:smajlikivoha:

clock-img

12.08.2005, 18:20

clock-img

Inki in Igi

pencil-img

55

biskvit je lohk tud kvašene sorte zato sem tisto napisala. tak al tak si rekla, da bo bilokaj napišeš fajn al neki tacga..

clock-img

12.08.2005, 18:46

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Ja, vsak komentar je dobrodošel!:) Če imaš pa kak fajn recept in se ti da, ga napiši tam levo med recepte, to vedno prav pride:bravo:.

clock-img

12.08.2005, 18:49

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

sicer ne pečem peciv, kr naša babi to obvlada, zato bom enih par njenih receptov za razne biskvitke in slaščice dala med recepte :) in naredila dobro delo za vas, ki rade pečete :)-

:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

torej počekajte, da se prikažejo :)-

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem