IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: mini86
tega o zavarovanju NI TREBA izpolnjevat!!!!
aha misliš o obojih zavarovanjih al sam to o življenjskem?
Ma ni hudič, da skupaj ne bomo spacale....
Točke 3j - kje imaš sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje ni treba izpolnit - to izpolnijo tisti, ki jim bo zdr. zavarovanje kril CSD.
Prihranki na TR (nimam teh problemov

). Baje, da te prihranke upoštevajo samo pri socialni pomoči (prebrala na MON). Pri vrtcih upoštevajo samo obresti od prihrankov in te podatke dobijo od davčne uprave - iz dohodninske napovedi.
Je pa tako, da morajo prosilci za socialno pomoč prinesti izpiske od banke za zadnje 3 mesece. CSD itak nima dostopa do tekočih računov (razen s sodnim nalogom).
Jaz si predstavljam, da mora biti z življenjskim zavarovanjem podobno. Dokler ga ti samo plačuješ, notri itak daješ samo denar od plače (ki je že 1x upoštevana kot dohodek). Če bi dobival rento, bi se upoštevala renta. Če pa bi življenjsko zavarovanje prekinil, itak moraš državi plačati ne-vem-kakšen davek in je ta prihodek zopet viden iz dohodninske napovedi. Tako da jaz tudi danes mislim, da ne rabimo nekaj prilagat polic življenjskih zavarovanj.
Pa tudi pri zavarovalnicah je verjetno podobno kot pri bankah.
DH - a vi živite v najeti hiši? Če živite v lastni hiši (ali pa v hiši staršev brez najemne pogodbe), ni treba izpolnjevati točke 3d. To po mojem mnenju izpolnjujejo tisti, ki prosijo za subvencionirano najemnino.
Kar pa se tiče otroškega dodatka. Po mojem mnenju bi morala višina ostati enaka, oz. biti spremembe navzgor/navzdol samo zaradi novih razredov (zdaj 9, prej 8) oz. so spremembe tudi pri starših, ki imajo otroke stare 18 let. Tam pa še nismo.