Ja 18. nas ima kar veliko pregled, jaz imam v Medvodah G.
Glede tega kaj ne smemo jesti jaz nisem ravno natačno upoštevala. Suhe salame imam sicer zelo rada, vendar se mi po njih vedno spahuje, zato jih ne jem velikokrat, izogibam pa se edino tatarskemu bifteku ali surovemu mesu. Kar se pa tiče, da ne smemo jesti medu ali sladoleda pa slišim prvič, ker niti ne vem kako lahko to škoduje. Vem, da medu ne sme jesti otrok do enega leta starosti. Mislim, da bo potem, ko bomo dojile, večji problem kaj lahko jemo in kaj ne, ker imajo otroci radi krče. Drgače nam bo pa itak telo samo povedalo, kaj jesti in kaj ne, vsaj pri meni je bilo tako, da mi je kar na enkrat posatla kakšna hrana nagnusna in čisto neprebavljiva, nekaj bi pa kar naprej jedla. Ampak to je prišlo kasneje potem enkrat 7., 8. teden nosečnosti in pol vse do 14..
Drugače pa sem vedno najbolj uživala v 1. trimesečju, ko že čutiš brce, pa nimaš še tako okornega in velikega trebuha in res komaj čakam poletje. Tiste, ki ste prvič noseče, boste vidle kako sanjsko je to, da nosiš tako malo, nebogljeno bitje pod svojim srcem, ki te najprej nežno boža, potem njegove brce in bokse postanejo že prav močne in na koncu, ko dopbiš to malo bitje v naročje, je res nekaj neprecenljivega, enkratnega, neponovljivega! Zdaj ko pa imata 3 in 1,5 sta pa itak čudovita, ko opazuješ kako napredujeta, se razvijata, vsak dan sem ponosna mamica, ko ju opazujem, kaj vse že znata in kako hitro rasteta.
No sem še čist razpisala...
Brina 5.12.2011