18.05.2011, 22:27
287
V nasprotnem primeru (delo v popoldanski izmeni pooblaščeni zdravnik ni opredelil kot dodatno tveganje za noseče delavke) Inšpektorat svetuje, da delodajalci zahtevajo, da se pooblaščeni zdravnik posvetuje z izbranim ginekologom delavke. Nadaljnje ukrepanje delodajalca (v smislu ali bo nosečo delavko razporedil v popoldansko izmeno) bo odvisno od dogovora pooblaščeni zdravnik-izbrani ginekolog. Inšpektorat svetuje delodajalcem, da po dogovoru pooblaščeni zdravnik-izbrani ginekolog v vsakem primeru upoštevajo mnenje pooblaščenega zdravnika. To sem dobila na strani inšpektorata za delo.Punce, kaj to pomeni, da moram še k osebni zdravnici po potrdilo, čeprav bo priporočilo za dopoldansko delo izdala že ginekologinja?Iščem vire, da se zaščitim, kot mi je namignila Kasijače še katera kaj najde, ali koga pozna, ki se je postavil zase naj sporoči.HvalaMoram obrisat solze in poskusit it v boj zase in za

od mene, drži se... Držim pesti zate čez tri mesece!
,naj me že kdo prežene spat
kdo je kaj komu dolžen in na koncu nihče nikomur. ti se raje znajdi po svoje laima in poskrbi, da bo v redu za
...
.
jaz sem se veliko obremenjevala z delovnim časom in temi vprašanji, ki tudi tebi hodijo po glavi, pa se je na koncu vse uredilo. sicer delam turnuse, ampak ne veliko. pa zelo hitro sem imela drugega otroka - 18 mesecev razlike - pa je tisti vmesni čas kar zletel mimo. v glavnem, ne se preveč obremenjevat, če le lahko odmisliš težave. res upam, da se uredi!
Meso pa tud meni ne diši.
,jaz delam popoldan,dopoldan in cel dan tudi,tudi v prejšnji nosečnosti je bilo tako,ko nebom zmogla več,se bom zmenila s šefom da mi ukine celodnevne in bom delala samo zjutraj in popoldan. Je pa res da imam dobrega šefa ki mi nikoli nebi rekel nosečnost ni bolezen in da lahko delam,kot se je to zgodilo eni znanki. Zdej odkar sem doma,vidim,da mi je vbistvu fajn hodit v službo,čas ti hitreje mine,sem malo med ljudmi..doma pa samo pospravljam,ven itak ne smem ko sem v bolniški. Hvala bogu,nimam večjih težav in sem ta srečnica,da lahko delam še.
).
Tečen, razdražljiv... ampak jaz se ne pustim. Verjamem, da tudi njim hormončki ponagajajo.
Pa saj vem, vse so to dale čez in bom tudi jaz. Ampak glede na prvo izkušnjo priznam, da me je full stran. Je bila pred mano ena mamica, kateri se je full zakompliciralo pri porodu in so ji pomagali z vakumom, poškodovali punčko ona pa je zaključila porod s carskim. Se mi zdi, da pri nas v Brežicah na vsak način vztrajajo, da rodiš po naravni poti brez kakšni protibolečinskih. Jaz sem bila prvič dogovorjena za epiduralno, pa mi je niso hoteli dat. A ko podpišeš ob sprejemu, lahko izbiraš kaj želiš in kaj ne, recimo, da si prosti vakumu?