IZVIRNO SPOROČILO: Agnes27
Živjo punce, hvala za dobrodošlico. upam da ostanem še z vami. Zadeva je taka da so me danes klicali da jutri moje G ni
in so mi prestavili pregled na 20.4. Ful bedno ko je človek že v glavi pripravljen da bo kmali ta dan
Zato sem se naročila samoplačniško
in sem bla takoj na vrsto. Videla se je samo gestacijska vrečka velika 1,53 cm kar ustreza 6 do 7 tednu po besedah G. No drug teden mam pregled
pri svoji G in je reku da takrat bi pa moglo bit že kaj videt če sploh bo kaj videt. Da pa je vse vredu in naj ne mislim na to da bo zdaj kaj narobe.
Glede na zadnjo M sem zdaj v 9. tednu ampak čist možno je, glede na to da imam neredne M, da je šele 7 teden.
Imate kakšne izkušnje? Zanima me še nekaj, in se oproščam za svoje neznanje vnaprej. Skoz sem mislila da je rumenjakov mehurček drugo kot
gestacijska vrečka. Po enih objavljenih postih ki sem jih prebirala razmišlam če je gestacijska vrečka = rumenjakov mehurček oz. obroček. Je to eno in isto?
Men je omenjal samo gestacijsko vrečko in nič rumenjakovega obročka.
lp
agnes27!
tudi meni se je to zgodilo, ampak jaz vem, da sme šla prehitro na pregled. meni je G. videl vrečo in v vreči rumenjakov mehurček, ploda pa še, ampka rumenjakov mehurček, je to, da ščiti otroka do takrat, ko mati ne ve da je noseča, to pomeni, če kadiš, piješ, otroka mehurček ščiti, do 10 tedna se men zdi, pol pa izgine, in ga le še redko najdemo v maternici .Plod do takrat iz nejga dobiva potrebno hrano, da se razvija.za vrečo je pa mišlena tisti obroč, ki ga vidiš na ultratvoku, ko je plod, in mehurček, noter.. sicer pa ne obupat. tudi jaz imam prelged čez en teden, ker se je prejšnjič videl, sam mehurček, in vreča, ampak mi je ginekolgo rekel, da se to zgodi v 85% drug teden, je pa vse normlano, in to je zarad pozne ovulacije. tudi jaz bi mogla bit že v 7t3d, ampak po mojih izračunih sem šele v 5t.Moj nasvet je , da se čim manj sekiraš, in misliš na to, ker drug teden, če se pokaže mehurček, je že dosežek, to je nekaj fajnega, plod se bo že pokazal. drugače te pa mora dat G. na krvni test, ki ga ponoviš čez dva dni, da vidijo, če hormon narašča, če pada, pa nima več pomena, čakat, takrat te pa dajo na abrazijo.
drugače, pa ti me zanima, a si jemala folno kislino, in če jo še jemlješ? To menda ful pomaga pri razvoju, do 10 tedna.
lep dan