IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
A vas lahko nekaj vprašam?
1. Kaj od kozmetike ste dejansko potrebovale in katera se vam je najbolj obnesla?
Sama mislim na fiziološko raztopino (Nivea?), na alkohol, krema za ritko (Bebival?), neko trdo milo...potem pa ne vem, če še kaj? Nisem nek pristaš kemije. Voda in cota...
2. Katere tetra plenice boste/ste kupile? S katerimi ste bile najbolj zadovoljne? Od Toto so 80_x_80, od DM 70_x_70, ampak tudi precej cenejše.
3. Kateri vlažilni robčki (za na pot-ko ni vode in cote
) se vam zdijo najbolj brez F
4. Ali je pri novorojenčku spalna vreča potrebna? Zdi se mi, da se tak majcen itak še ne obrača in odkriva...Jaz bi to dokupila kasneje.
Prosim za pomoč, pa že vnaprej en velik hvala!
1. Alkohol sem imela iz lekarne 70 %, mislim, da samo za čas da ni popek odpadel, sem že malo pozabila, tako da ne preveč kupit. Je pa tako fajn, da imaš to kar ostane doma za druge priložnosti.
Fiziološko sem pri prvem kupila od Niveje, tiste ko so po mislim da 10 ml in jih je not 10. Vem (po 3,5 letih) da so bile drage kot žafran. Pol pa sem praktično čisto vse porabila sama za leče, ko sem kam šla. To pa zato ker nam je tako pediatrinja na recept dala fiziološko (Marisol...)- je do 3 let preko zavarovalnice. Rabiš jo tako, ko je bolan za čistit nos, takrat ti jo pa da. Sedaj jo še imamo od prvega... Kupila ne bom. Če pa bi, bi šla v lekarno kupit to kar dobiš na RP- je ceneje kot Nivea. Lahko pa fiziološko sama narediš doma, zavreš 1 l vode z 9 g morske soli in daš v eno flaško- dobiš tudi v lekarni...
Krema za ritko: sem nabavila ene 2 ali 3 različne pri prvem. Se ne spomnim več katero sem pol uporabljala. Eno imam še zmeraj v omari od takrat- Panaten. Zakaj? Ker sem kmalu (1 mes) ugotovila, da ritka rabi le z bomažno krpico od Tosame in mlačno vodo. Brez krem. Razen ko je bila vneta. Takrat pa je bila najboljša tista krema iz porodnišnice- mislim da Sudokrema, nisem ziher. Je pozdravila vse v 2 dneh. Zdaj jo bom tudi v P vzela preden grem ven.
Trdo milo smo imeli menda prva dva meseca kar Bubchen- mislim da je iz dm al Mullerja? Kamlu pa še to več ne, ker je bil prvi atopik in nismo več smeli uporabljati mil, šamponov...
2. Imela sem Tosamine

in še neke iz Austrije- tiste so bile še boljše. Pa menda ene Ikea pisane- sam so bile slabe- sedaj jih imam za brisat pohištvo.
3. Vlažne robčke smo imeli od Mullerja. Navadne. Nikoli problemov, čeprav je bil atopik. Sprva smo jih imeli le, če smo kam šli , ko je bil večji pa smo ukinili krpice z vodo in imeli le te. Se res več ne spomnim od katerega meseca. Verjetno od dopusta dalje.
4. Naš je ni imel. Prvi mesec do dva je ni niti rabil, kot si sama napisala... Pol se je sicer stalno obračal, lezel dol gor, okrog...Skratka večinoma se je zbudil obrnjen v drugo smer...Samo se nisem odločila za vrečo, ker se je tako zbujal non stop (na največ 1 uro) zaradi črevesnih krčev (alergije) in sem ga tako pokrivala sproti. Ko pa je to pri 20 mes minilo in so alergije izvenele, se je pa dalo tudi brez vreče.
Sedaj sem vreče za vse starosti dobila od kolegice in jih imam. Če jih uporabim ali ne bom še videla...Sama pa jih verjetno ne bi kupila...Vsaj ne v

.
< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 12.11.2011 13:16:45 >