IZVIRNO SPOROČILO: urshek
Matkurja - se strinjam s tabo! Najprej to, da se nimaš kam usest. Potem že končno najdeš plac čiiiiiiiiiiiisto zadaj, potem se pa najde ene par takih, ki čvekajo, da sploooooooh ne slišiš. Pa sva midva drugače MŠ že naredila in sva rekla, da bova šla v Postojno poslušat porodna obdobja in gledat porodnišnico, pa se mi zdi da nisva kaj dosti odnesla.
Na koncu, sobe kamor te dajo po porodu, sploh nisva šla gledat, ker nekateri ljudje res nimajo kulture in kr rinejo in se nama ni dalo več čakat. Predavatejica bi se mogla bolj organizirat in res po skupinah vodit gor v nadstropje, ostali bi pa v avli počakali. Pa bi bilo manj zmešnjave.
Me pa firbec matra, kdo je ta matkurja...
Hm, tudi midva sva bila precej zadaj, tam blizu vrat. Sva prišla tako pozno, da je šel moj še po stole dol. To se mi tud ni dopadlo, da je recimo on prinesel več stolov, pa je moral nazaj grede tud vse odnest, čeprav nisva midva na vseh sedela. Eni dedci so pa lepo z rokami v žepih šli dol.
Glede ogleda porodnišnice se pa strinjam... Lepo po 5 do 7 parov naj bi vzela s seboj gor, ostali bi pa dol v avli počakali. Midva sva čakala do zadnjega, ker meni se tudi ni dalo rinit. Pokazala je pa nadstandardno sobo. Not sta dve postelji, previjalna in TV, pa svojo kopalnico s tušem in WCjem ima.
Včeraj na koncu, ko je delila še liste o epiduralni (kot da bi ponujala, da naj jo vzamemo), za porod v vodi jih je skoraj tiščala zase (kot da si ne želijo tega), potem se pa videla, da so nekatere spredaj dobile še list o testiranju za streptokok (mi je enakega, s popravljenoo ceno, dal moj G, zato vem, kaj je bilo) pa niti rekla ni nič...
Kdo je Matkurja lahko pa na ZS vprašaš, čeprav me Mistica iz opisa ni prepoznala (jaz pa nje tudi ne, pri toliko mamicah).
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_
Evo, da se še jaz malo javim. Meni je bilo pa včeraj kar ok v šoli v Postojni. Tale babica se mi zdi ful prijazna, bi jo takoj imela pri porodu. Glede navala pač niso mogli vedeti...ko sem malo pregledala na hitro tisti zvezek o prisotnosti, je imelo večina nosečk rok poroda šele marec, april, tako da ne vem zakaj so že tako zgodaj prišle
pa saj je šola vsake dva meseca se mi zdi....ne me narobe razumet (če bo katera aprilčica brala tole), ampak je bila ressss gužva, v tistem zvezku pa zelo malo januarčic ali februarčic
Za v porodnišnici se pa strinjam, da bi morala predavateljica že spodaj v avli nekako organizirati skupine.
Tudi mene zanima porod v vodi, pa včeraj zaradi take gužve niti nisem spraševala kako je s tem...sem namreč slišala, da sploh nisi do konca v vodi? Katera ve-je to res? Ker da pa plačaš, pa potem ni to to, je pa tut brezveze...
Tiste, ki ste že bile ali pa veste - moj dragi po vsej verjetnosti ne bo mogel na naslednje predavanje zaradi službe, meni se pa nekako zdi, da bo ravno naslednje predavanje "pomembno", saj naj bi bila na sporedu druga in tretja porodna doba, pa sem malo v skrbeh, da bo ravno to zamudil
?
Pa še eno vprašanje bi imela - danes grem oddat papirje za porodniško na CSD in se še zdaj nisem odločila kaj naj s paketom...ali naj izberem ePaket ali denar. Kako ste se kaj ve odločile? Nimam pa nič še nabavljeno, niti nimam od koga kaj dobit, niti ne vem kaj točno potrebujem, zato sem nekako mislila, da bi raje vzela ePaket....kaj pravite?
Hvala vam za odgovore
Lepo bodite
Saj babica je prijazna in zagotovo se spozna na svoje delo, ampak za predavat pa nekako ni. Vsaj tak občutek sem dobila. Bomo pa videli jutri, če bo kaj drugače.
Jaz zvezka nisem dosti gledala, bom jutri mal pofirbcala. Na hitro sem našla eno, ki ima rok blizu mene... Ja res je, da je mal smešno, da so že zdaj prišle (čepraj jaz sem tudi mislila it že septembra). Predavanje pa mislim, da je skoraj vsak mesec. Je pa tako, da objavijo koledar za celo leto in za januarja predavanja niso še objavljena in punce ne vedo, kdaj in kako bo. Zato so pohitele. Mi je blo tudi meni čudno, ko sem vidla punce z zelo majhnimi trebuščki.
Jaz sem bila v zadnji skupini v porodni pa sem lih mislila vprašat, če je tudi iztis v vodi in je nekdo drug nekaj vprašal, pol je pa babica kar šla naprej. Bomo pa jutri kaj povprašale, ko bo ravno o 2. porodni dobi.
Sem pa nekje brala, da če je vse OK, da si lahko tud notri do konca.
Glede paketa... jaz bom vzela kar denar, ker itak lahko na strani recinko.si naročiš identične stvari po isti ceni (no, mogoče ni vseh). Če vzameš paket, potem moraš nabrat točno do zneska, ki ga država da in potem moraš gledat da vzameš neko "šaro" za 50 centov in podobno... Imam pa že narejen spisek, kaj bom vzela pri njih in presega 400€