Hej, čvekice!
Najprej čestitke vsem za lepo opravljene preglede
petrai - dobrodošla in čestitke tudi tebi
Seznamček je ažuriran s kar nekaj novimi datumi. Pridne vse, ki lepo javljate spremembe
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_
urshek - jaz pridem danes v šolo, tokrat sama, brez dragega, ker ne more prit. Če bo spet naval, bomo pa vidli
Jst mam namen malo prej prit tja, da se vsaj lahko usedem nekam blizu. Sicer sem se tudi zadnjič, ker sva prišla proti koncu pa je rekla naj pridemo še bližje in je bila celo ena miza čisto spredaj frej
Se vidimo...... (jst mam blond dolge lase, pa dons mam črne pajkice, nek roza oz. ciklam pulover in Ugice obute, pa plašč do kolen, če bo katera hotla pocukat za rokav hihihi...aja pa roza torbo oz. boršo)
Uživajte
Trobentica_ - mislim, da sva se midve srečale čiz pri vratih, potem si pa čiz spredaj sedela, a ne?

Sva pa mi2 z Matkurjo naklučno sedle skupaj
FB - tudi jaz upam, da ne boste vse zbežale tja. Jaz bom vsekakor vztrajala na RR!
IZVIRNO SPOROČILO: miami10
CSD papirji-Janchek tudi moji še stoji na polici jih nisem še oddala...čakam novo osebno, ker sem menjala naslov...in za vse kar ne bom vedla bom pustila prazno in naj mi tiste teta-menda so vse zelo prijazne pač pomagajo-sej zato so tam
miami10 - mislim, da nikjer na papirjih za porodniško ne rabiš vpisovat št. nove osebne ali kaj takega, samo EMŠO,... Je pa bistven osebni dokument, ko gresta
priznat očetovstvo. Mi2 sva tole ravno danes naredila na CSD-
OBRAZEC NE OBSTAJA, ampak ti tam izpišejo eno izjavo bodočega očeta in strinjanje bodoče mame, ki ga oba podpišeta v 4ih izvodih. Izpišejo pa se podatki iz dokumentov, zato je prav, da imaš tu prave dokumente.
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81
A lahko kaj jaz sama urejam za mojga partnerja, al more bit on vedno zraven? Na primer, da bi predložila obrazec kjer ima zapisano 12 mesečno plačo in tko naprej?
miami10 jaz grem urejat naslednji teden, zato me pa tok bolj zanima .. pa pomoje bom sestro sabo jemala, ker je to prejšnje leto urejala, mene pa skrbi, da me ne bi kej nategnil pa bi ostala brez kakšnega €, ta naša država je itak ....
Janchek81 - partnerjeve papirje lahko neseš tudi ti in sicer vsaj 30 dni do PDP ali jih pošlješ po pošti. Jaz sem jih danes sama oddala, ni bilo potrebno, da je še on zraven, mora pa ON, ko rodiš in ko se bo dogovoril v službi, javiti v CSD, da je bebi rojen ter kdaj bo koristili očetovski. To lahko naredi preko telefona in se vpiše na obrazce S-1/2 in S-1.
Za priznanje očetovstva, pa kot sem napisala zgoraj-
NI OBRAZCA, ampak morata oba tja z osebnimi dokumenti, kjer sestavijo izjavo očeta in soglasje matere ter oba to podpišeta.
Sicer pa greš tja osebno in vprašaš socialno delavko, če greste lahko skupaj še 1x skozi vse obrazce, da vidiš ali je vse ok izpolnjeno in ti ona pomaga, če kaj ne veš. Če boš koristila polno porodniško in če veš kak paket boš vzela, nimaš kaj dost "falit". Jaz sem vseeno še 1x preverila kaj mi je delodajalec vpisal (če so vpisali prave bruto plače), ostalo itak ni nič takega. Glede rubrike o olajšavah pa je res tako kot smo ti pisale že včeraj- ker še nimaš otrok in ker je tvoj zaposlen, tega ne vpisuješ.
Pozdravček vsem!