Na mojih pa piše, da se med nosečnostji ne smejo uporabljati.
Svašta. Na mojih nič ne piše, zato sem pa vprašala fizioterapevtko. Pa pravi, da komot, sem prav specifizirala, če je to ok med nosečnostjo (pa itak smo bili na mš in je vidla trebuh

). NO, kakorkoli, po porodu baje prav pride;). Jaz jih prvih 2x nisem imela (sem jih šele letos kupila), samo pri 3. ne vem, če se bom kdaj spomnila sama delat vaje;).
janček, kar se presredka tiče, to ni 100% zaščita. samo manjšo verjetnost imaš -je pa ta verjetnost kar precej manjša, če gledaš statistiko - v skandinaviji, kjer ženske to delajo, imajo veliiiko manj prerezanih presredkov kot pri nas. Če nosiš otroka z veliko glavico in imaš ozko medenico, ti verjetno rezanje ne uide, če imaš malega otroka in široke boke, verjetno ni problem, ampak večina nas je tam vmes - imamo povprečno velike otroke in smo normalnih mer. In pri teh se ti lahko zgodi, da ti ravno tisto malo pomaga, meni ziher je, je tudi babica rekla. Se pa baje tudi hitreje celi, če imaš vse bolj pripravljeno - ker je pač boljše prekrvavljeno, če so mišice in vezivo v dobri kondiciji - torej da so raztegnjeni, fit,... Za prvo skrbi raztezanje, za drugo pa te keglove vaje oz. vaje za mišice medeničnega dna.
Tako da jaz samo povem, odloči se pa vsaka po svoje. Ker vem, da bi mi bilo škoda, če ne bi vedela, pa bi me zato rezali. Če se ena sama odloči, da ji je to mimo ali se ji ne da ali ji je preveč neprijetno, potem ni panike. Je pa škoda, da katera ne bi vedela. Tako kot če kadiš, ne pomeni nujno, da boš rodila prej ali bolnega otroka in če ne kadiš, maš lahko še vedno kup problemov v nosečnosti ali pa prezgodaj rodi, samo verjetnost je pa večja za probleme, če kadiš. Isto je tu. Pač ena preventiva, ni nujna, rodit se da v vsakem primeru:).