IZVIRNO SPOROČILO: ronja
dioptrija: problem so res hudoooo visoke dioptrije - od 8 dalje.Manj ni problema. sama sem imela prvič -3,75, pa ni bila to nobena ovira.In če nimaš res ful velike dioptrije, se nimaš kaj bat - sledi navodilom babice, da maš zaprte oči vmes (to je bilo emni ful težko, sem hotla videt, kaj dogaja
, so me morali skoz opominjat
). Pa pazi, da potiskaš dol, s spodnjim delom, ne še v glavo se napenjat - to se zdaj ful trapasto sliši, ampak med 1. porodom dejansko ni tok izi tega ločit kot zgleda;). ker se ful trudiš in jaz sem bila po porodu cela pikasta v obraz (popokajo kapilarce od pritiskanja).
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Dioptrija: o tem, ali je potreben CR ali ne odloča okulist in ne G. Mnenja so razen za posamezna stanja tudi tu deljena. Če te skrbi, je bolje, da enega obiščeš, kot pa da gre pri porodu z očmi karkoli narobe. Meni osebno se komplikacije po CR ne zdijo tako hude kot potencialna izguba vida.
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Dioptrija in porod-Pred leti (v času mojega prvega ) je bila visoka dioptrija le relativna indikacija za cr, ne absolutna. Zato sem morala iti do svojega očesnega zdr, da je naredil pregled in se odločil kako bo. Pri meni je dioptrija bila visoka (9,5 in 10) pa še leta in leta jemanja zdravila,ki lahko enkrat- kadarkoli okvarijo mrežnico. Pogledal je ozadje, me poslal še na oct na oč. kliniko (to tudi zaradi zdravil- ker moram vsaj 1x letno tja) in se odločil, da on ne bi tvegal in je indiciral cr. Lahko bi se seveda odločila drugače , na lasten riziko. Dejstvo pa je da bi takrat morala roditi vaginalno, če tega izvida ne bi bilo. Potem sem imela cr s spinalno anestezijo (si buden, vidiš otroka...) in to je to. Zakaj pa ne bi šla po tiste leče še letos in pač pregled vsaj oč. ozadja, da si mirna, če rodiš vaginalno? Sam predlog...Če te še kaj zanima vprašaj.
Kar ene par vas je pisalo glede
dioptrije in CR, sem povzela le ene par, če sem katero pozabila ni bilo namenoma
Leče sem nabavila nove, vendar z isto dioptrijo, ker sem nekje prebrala, da v nosečnosti ni dobro iti na novo dioptrijo

ne vem zakaj, ampak saj to niti ni pomembno. Bolj me zanima ta
pregled oč. ozadja o katerem govoriš
trnuljčica. Dobiš to napotnico od ginekologa, ali je samoplačniško pač pri svojem okulistu oz. prav pri očesnem zdravniku?
Tudi to vem, da je treba
imet zaprte oči, ampak skrbi me to, ali si dejansko
sposoben imeti zaprte oči takrat?
No, sem pa zadnjič v Šoli vprašala babico kako je z dioptrijo in mi je rekla, da je meja
-14, kar se mi zdi zelo veliko, glede na to, da ko malo berem je omenjeno -8. Jaz imam namreč
-5,5 in -8, pa še cilindre.
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81
Trobentica_ sej si že pofočkana v dokument v skupini Januarčki 2012, kjer se vidi katera si na FB pod nickom RR
Mi ni bilo jasno kateri dokument, zdaj sem našla ja
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
Trobentica - mi2 z Matkurjo smo naključno sedele ena zraven druge, tako da če si mogoče njo spoznala, si potem najbrž tudi mene. Mogoče se nam uspe ju3 spoznat.
A te lahko vprašam še glede kompresijskih nogavic - jih uporabljaš zaradi zatekanja nog ali čiz preventivno zaradi krčnih žil? Jaz imam krčne žile "v družini", pa me malo skrbi, ampak zaenkrat ne opažam, da bi mi noge zatekale ali da bi imela kakšne težave, zato jih ŠE ne uporabljam.
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Trobentica, tebe sem vidla, smo sedele ful blizu, ampak sem pol kar hitro odbrzela ven na zrak, ker sem se nekam slabo počutila (nisem jedla nič od kosila, ker ni bilo časa).
No, spoznale se v torek nismo, sem te pa videla spet se mi zdi, a sta vidve spet sedele skupaj?
Kar se tiče
kompresijskih nogavic jih uporabljam preventivno, jih imam namreč še od prej, sem jih uporabljala pri športu oz. po športu (ampak ne tako pridno kot zdaj hehe). Moj dragi me je "vpeljal" v to, ker je športnik, pa jih nosi zeloooo veliko. Preden sem jih začela uporabljat zdaj v nosečnosti, se mi je pojavilo par malih žilic, tako da sem jih takoj začela nosit potem in jih imela res od jutra, pa celo službo gor, popoldne ko sem prišla domov, sem jih dala ponavadi dol...itak sploh ne veš, da jih imaš gor. Moraš pazit, da imaš pravo številko, če so premajhne, te stiskajo preveč in itak ne zdržiš dolgo z njimi. Če so prevelike, pa itak ni efekta. Zaenkrat mi noge niso zatekale, no potem jih nisem nosila kakšen teden ali dva in mi je zadnjič gin. omenil da mi malo zatekajo, tako da jih zdaj spet pridno nosim. Če je efekt pa ne vem

...povem po naslednjem pregledu, ker jaz tudi zdaj nisem opazila, da bi mi kaj zatekalo
Najlepša hvala

Me pa samo zanima (nisem namreč registrirana na ebay-u) ali potrebuješ tukaj kakšno kreditno kartico za plačilo ali je možno tudi plačilo po povzetju?
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
Trobentica - prejele sem pozabila odgovoriti glede nalepk - jaz bom samo deloma risala na steno, drugi del bodo nalepke in mi2 sva kupila take iz pene v Mercatorju (v Tehniki, videla pa sem jih tudi v Hipermarketih), videla sem jih v Rutarju, v BC, v Pikapolonici, v Ikei, ... skoraj gotovo jih imajo v Lesnini na Brdu ter seveda v številnih internetnih trgovinah (imam kar nekaj linkov shranjenih, povej, če želiš, da ti jih pošljem).
O super, bo treba skočit pogledat, se pa priporočam tudi za linke
IZVIRNO SPOROČILO: urshek
Trobentica_ - midve pa se poznava. :) No, vsaj js vem, kdo si ti. Še moj te je ruknu, ko si se hotla usest. :P
Ja, pol me pa naslednjič še enkrat ruknta, ker jst sm že pozabila kdo je mene ruknu
Punce ... včerj sm bla u Leclercku ... če katera še nima kupljenih flašk ima Leclerk 7 delni komplet flašk in dudk za 14€ in so res super ... so pa za uporabo otroka do 1 leta
Včerej sem bila v Supernovi ( LJ ) in Leclercku, kupila sem un set_ flašk od Tommee Tipee in posteljnino ... aja kupila sem pa še jogi rjuhce ( 2 v kompletu ) nisem dobila ne nobene trenerke, ki bi bila malo debelejša, nism dobila nobenih žametnih ( ni blo številk ) in nisem dobila nobenega debelega puloverja
Tiste, ki ste kupile tele
flaške, kakšno mnenje mogoče? Se splača? Jaz od teh "kozmetičnih" pripomočkov še nimam nič nabavljeno. Kolk pa pridejo jogi rjuhce? Veliko zbiro
trenerk sm pa jst najdla v
H&M, sicer že kakšen mesec nazaj, ampak verjetno zdaj ni kaj drugače. Res da nimajo ravno velikega kotička za nosečnice, ampak hlač in trenerk je bilo pa kar precej na izbiro. v C&A recimo ni bilo toliko izbire tega.
IZVIRNO SPOROČILO: martythezebra
No mi mamo zdj res že skor use za , sm učer nakupila še kozmetiko.......
pa seveda kompletek za iz porodnišnice.
Smem vprašat kaj od kozmetike? Še nič nimam, pa me malo zanima, seznam pa še sestavljam

Pa zanima me kaj se smatra pod "kompletek za iz porodnišnice"?
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
(sterilizator, postavila bi rada vse na previjalko, saj mi sicer non stop gor nalagajo en šmorn - ja vsi trije! ) in bi jih rada počasi navadila, da to ni več odlagalna površina za vse, česar se ti ne da pospravit .
Tiste, ki ste ga že kupile ali tiste, ki že imate otročke - kateri sterilizator priporočate ali ste kupile?
Hehe, tudi jaz imam isti primer glede odlagalne površine na previjalni...le da pri meni samo en nalaga stvari gor

in komaj čakam, da nabavim vse in uredim previjalno, da bo le previjalna
IZVIRNO SPOROČILO: katra55
Gibi moj se kakšen dan zelo malo premika,samo pol ponoči nadoknadi. Kakšen dan je pa cel dan aktiven. Tudi jaz čutim bolj premike in ne več brc.
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO:
Jaz pa že celo nosečnost ful malo čutim našega otroka. Zgleda, da imam preveč špeha al kaj vem. Zadnjič smo na materinski dobile listke za cahnat, kolk ga čutimo in pri meni se "javi" enih 5x na dan z več brcikami (ampak morm prov razmislit, če je to to), kje je šele število 10. Pa to pomeni, da mora vsako uro brcnit. A ni tko, da dete v trebuhu spi po tri urce?
Imaš pač srečo. Po porodu boš vedela kaj sem mislila.
So si različni. Prvi je brcal nenormalno. Tale pa nežno, veliko manj in že dolgoooo v intervalih na 3 urce. Zadnje čase pa še to ne . Le zvečer se malce razkuri okoli 9 ih in trebuh pleše.
Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki ne čutim našega

ful pogosto. Že tako sem prve gibe začela čutit zelo pozno (me je že kar skrbelo na začetku, ko so vse že razlagale, da imajo njihovi že ritem spanja in budnosti, jaz pa še nič), pa še potem so bili precej redki. Pred kratkim se je šele začel malo bolj premikat, ampak to že zdaj, ko to niso več brce, ampak bolj premiki in "drsenje" po trebuhu. Včasih imam tak občutek, kot da na mestu, kjer ima nogice že tolk pritiska, kot da bo zdaj zdaj ven pogledal

Ponoči pa niti ne vem kaj dela, ker se nikoli ne zbudim prav zaradi njegovih gibov. Še za wc sicer se, ampak se redkokdaj, takrat pa ne brca. Bolj se zbudim zaradi tega, ker me boli kolk na katerem spim (oz. ne vem kaj točno me boli, samo vem da me pač) in potem se komaj obrnem na drugo stran in namestim spet. Kako bom jaz naštela 10 gibov mi pa tut ni jasno, sploh ker naj bi se gibi umirili sčasoma. Kakšen dan je res zelo aktiven zdaj, kakšen dan pa sploh ne
Tega, a je rokica, nogica ali ritka, pa tudi jaz ne razločim....
Ena je govorila od teže - mi smo bili pri 30 0/7, težki 1563g, je rekel, da je to ok.
Vstajanje zjutraj - končno se je to pri meni končalo

. Je blo treba kar zgodaj vstajati vsak dan, ob 4.30 in se peljati v Lj. v službo in potem nazaj. Je bila že kar kriza, se mi je kar spalo že med vožnjo, pa tudi za volanom sem se počutila precej okorno. Že tako sem se sploh komaj namestila za volan, pa tudi obračanje volana, kjer je potrebno malo več manevriranja, je bilo že oteženo. Od včeraj sem na bolniški (in bom 1 teden), potem pa nadaljujem z dopustom, ki mi je še preostal in potem porodniška

Sicer tudi zdaj ne spim prav dolgo, ampak je pa sigurno druga pesem kot vstajanje na uro in potem še vožnja. In zdaj bom končnoooo imela čas, da si uredim vse sezname, ki jih imam sprintane od tukaj na RR in kje drugje z neta in dokupim še vse kar je potrebno in pripravim vse za prihod našega

.
Nekaj me zanima, če ima še katera podoben "problem"....zvečer ko grem že spat ali pa tik pred spanjem me zagrabi
kašljanje in oteženo dihanje. Vem da je oteženo dihanje normalen pojav in me kdaj zagrabi tudi čez dan, ampak več al manj in bolj konkretno pa le zvečer? In potem je še tako, da ko recimo kašljam (spet le zvečer ko že ležim), me zaboli čisto spodaj pod trebuhom?
IZVIRNO SPOROČILO: soncnica28
Jaz sem pa prejle full padla zunaj na dvorišču.
Aua...res se je treba zdaj še posebej pazit, upam da ne bo prevelikih posledic na kolenu ali prevelikih modric in bolečin kje drugje

super da se ti je

že javil/a
Zdej pa eno vprasanje k sva se dons pogovarjale z kolegico na kavi .... kaj mislite o brazilski depilaciji pred porodom? Na primer, naslednji mesec, ker sama se ne morm več briti spodaj in mi je mal grozn, da bi prsla tja vsa neurejena ( ker bi se mogla vsaj 1x na 3 dni brit, da bi bla lepo urejena, da ne bi pikala in tko naprej ), kaj mislite?
Meni je že takoj, v začetku nosečnosti prijateljica povedala/predlagala (skoraj zabičala), da naj grem na brazilsko, ker je menda če ne drugega lažje za potem po porodu, ko se ne moreš pač takoj brit. In dejstvo je, da po britju kocine pikajo (oz. kakor pri kateri) In glede na stanje spodaj po porodu, jaz ravno ne bi, da me še to pika. Po brazilski pa le ne zrastejo dlačice tako hitro kot po britju. Pač odvisno kakor pri kateri, ampak jaz sem se prej tudi brila in sem se morala vsak drugi, tretji dan, če sem hotela da je lepo gladko

zdaj pa hodim na brazilsko že celo nosečnost (no, hodila sem že prej) in mi je prav super in imam namen iti tudi kar se bo le dalo "tik pred" porodom. Jaz ti jo priporočam

Je pa pač res - včasih tega ni bilo, pa so prav tako "preživele"

pač odvisno od posameznice in njene odločitve.
Uuuu, se dolgo ne javim, potem pa cel spis od mene
Lepo bodite
< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 24.11.2011 12:57:45 >