Tix: MV je sicer res še dolg (verjetno), ampak nakazano lijakast pomeni, da se počasi odpira. Dobro počutje je tukaj po mojih, oziroma izkušnjah moje sestre varljivo. Moja sestra ni iemla čisto nobenih težav, pa so ji odkrili spremembo na MV, zaradi katere je bila par dni na opazovanju v porodnišnici v 32/33t. Na kancu so sklenili, da gre za nenevarno cisto in jo poslali domov z navodili za počitek. Ker se je dobro počutila tega ni upoštevala, niti mojih nasvetov, kako naj si razdeli opravila okoli rojstnega dne starejše hčere ne. In tako je dan po praznovanju sredi dopoldneva rodila v 34t. Od takrat še raje
rečem, da naj počivajo. Ker čisto vsega pa nam telo vendarle ne pove vedno.
Je pa tudi cel kup obratnih primerov, ko imajo
cel kup težav z bolečinami in popadki, so doprte po par cm nekaj tednov, pa gredo vseeno čez rok, tako da je težko biti pameten.
Urshek: glede Pušenjaka in MV. Mnenja o tem, koliko na postopno tanjšanje in odpiranje MV vpliva strog počitek so deljena. Nekateri so bolj previdni, nekateri pa zaupajo v to, da naj bi porod sprožile snovi, ki jih izloča plod in se jim zdi tako strog počitek nepotreben. Sama zaupam svoji G, ki je sicer mlada, a zelo strokovna in pravi, da tukaj stvari niso jasne in tega ne znajo napovedati. Kot sem že napisala zgoraj v odgovoru Tix so tudi zgodbe
zelo različne. Se pa po mojih izkušnjah Pušenjak bolj ukvarja z neplodnostjo in zgodnjo nosečnostjo, kot s težavami 3. trimesečja.
Trobentica: nujno na napotnici pomeni, da te morajo pogledati najkasneje v 24 urah po tistem, ko prideš tja, tako da napotnica res velja samo minimalno obdobje. Ko sem jo jaz dobila za dermatologa me je zdravnik poslal direktno iz svoje ambulante k dermatologu, čeprav sva se oba strinjala, da je bolj preventivno kot ne (so mi že odstranjevali sumljiva znamenja zaradi spr. v nosečnosti). Če prideš kasneje, te niso več dolžni pogledati tako hitro, ampak glede na lastno oceno nujnosti.
Miami10: uživaj na izletu, mož je bil tam oktobra, sicer je imel čas samo zvečer, ampak je prinesel nazaj fuuuul lepe slikce in navija, da bi šli kdaj skupaj tja, ker se mu je zdelo mesto tako lepo.
Če ti je kaj v tolažbo, sem ti kar malo fovš, ker tebi kravžljajo živce obrtniki in oprema, kar pomeni, da si že blizu konca. Mi smo še v fazi, ko se nam to dogaja zaradi nepremičninskih posrednikov.
Kasija in trnuljčica: sem že 2 meseca doma, seznam kaj narediti pred koncem
je bil dolg, energije, volje in tudi časa pa zelo malo. Sploh zdaj, ko smo v fazi iskanja novega doma v katerega se moramo preseliti v poletnih počitnicah. Se mi zdi, da samo starejša 2 vozim v vrtec oziroma šolo in na treninge, pa možu kosilo kuham, pa je dan mimo, no še na RR "malo" visim, pa res zmanjka časa.
Volitve: punce, ne bit hude
,prosim. Vem, da je tema čisto mimo, ampak tudi prihodnost naših
je vsaj delno odvisna od tega. Me zanima, če boste šle volit. Sem bila prepričana, da bi bilo prav, da bi šla, zdaj pa vedno bolj ugotavljam, da ni nihče povedal ali ponudil čisto nič novega in da lahko izbiram samo med zelo slabo in še slabšo izbiro.