da sta 2 neke mestne fore
še dobro, da živimo v mestu
Glede
epiduralne: ne me naraobe razumet, sama nisem pristaš in se ne bi nikoli odločila zanjo, tudi meni niso všeč stranski učinki in mislim, da za dete ni to najboljše, pa še možni zapleti mi niso čisto nič všeč, pa čeprav so tako zelo redki. Samo mene bolečine ni strah. Tiste, ki imajo pa nor strah pred porodom, je pa verjetno res boljše to kot pa da so vse zategnjene. Ultive ne poznam, ko sem bila 1. na mš, je bila samo epiduralna in smo samo o tem in dolantinu in smejalnem plinu poslušali, to je nekaj bolj novega. Tudi mene bi bilo strah špikanja v hrbtenjačo za brezveze. Ampak kot rečeno - smo različne - kolegica je rekla, da ne bi hotela nikoli več rodit, če ne bi bilo ea. Zdaj ima 2 otroka, nekoč želi imet še 1. tako da... nisem pametna, vsaka po svoje.
Na splošno se bojim al bom prepoznala popadke al jh ne bom, al bom pravočasno prišla v porodnišnico al ne
Boš, obljubim! To tako boli, da ne moreš spregledat. Tudi če ne bi vedela, da si noseča, bi šla pa na urgenco, če bi se ti to začelo dogajat. ne moreš spregledat.
a bom vedla točno kaj sledi in tko naprej ...
Ne boš vedela, kaj točno sledi, to je težko vedet, vsaj za prvič. Ampak to ne pomeni, da te bo kaj prehitelo, navadno se dogaja precej bolj počasi kot upamo, da bo

. Drugič že malo bolj veš, še vedno pa ne moreš niti približno vedet, koliko časa bo trajala kaka porodna doba, dokler se pač ne konča.
Zdaj te bo pač dragi odpeljal v p. in tam te bojo ves čas nadzorovali (recimo vsaj približno, pri tebi bi lahko bili malo bolj pozorni, čeprav prejšnja izkušnja na to nima vpliva, ampak čisto zaradi psihološkega momenta bi bilo prav). In bo vse ok. Pravi čas boš tam, boš videla! ne poznam nobene prvorodke, ki bi rodila nekje, kjer ni želela, ker ji ne bi ratalo prit do tja, kamor je hotela. Še nisem slišala za to. preseneti kvečjemu večrodke, pa še to redko in navadno takrat, kadar ne jemljejo stvari zares, pa še malo doma ostanejo, ker se jim še ne da v p. (kar jih čisto razumem)...
diana, upam, da imaš samo nosečniški diabetes in boš lahko po porodu pridno papcala vse. meni je lubi že kupil en mandolat, ki mi ga bo prinesel 1. dan na obisk

. Če nimaš, pa upam, da lahko z inzulinom nadziraš in ješ dokaj normalno... Glej iz poz. strani: dete boš dobila še malo prej - zadnja 2-3 tedni (lahko gre dete komot čez rok) se kar vlečejo, vsi ti težijo "da zdaj je pa že čas", pa "a je že kaj" pa "kdaj pa bo" (ko da bi ti to lahko vedela...)

, itd... Tako da to ti je prihranjeno. In popadki tudi - kar je tudi fajn. In dobiš svoje dete, veš kdaj, lahko si vse pripraviš, ni tistega čakanja in planiranja - bom še to, pa to pa to... pa ne veš, do kdaj sploh lahko planiraš... Skratka - ima tudi cr svoje prednosti

. pa oglasi se, ko boš pestovala