ampak je prvo navedla, da rodit z nogicami ali ritko naprej ni najbols ane in da bi pač to nardil, bi šli???
Ja, saj to ma prav. Problem pri rojevanju z nogicami ali ritko naprej, je, da se lahko porod začne in napreduje toliko, da pridejo te nogice ven, ti pa še nisi dovolj odprta, da bi lahko šla še glava - in to je potem seveda j*. Če je glava dol, se to ne more zgodit, da bi se zagozdil, razen če je res debel otrok, potem so lahko problemi pri ramah (otroci nad 4 kile imajo večkrat kake poškodbe ob porodu - itak, saj morajo skozi isto luknjo ven...), zato pa nam tako težijo s to sladkorno.
janček, če ti kaj pomaga, jaz bi šla na zunanji obrat, se mi zdi vseeno precej bolj varna možnost, pa saj upam, da ja vejo, kaj delajo, ko ti ga obračajo... Kar se tiče tega, kdaj, je pa spet delikatno: če greš ful zgodaj, je lahko brezveze, ker bi se itak sam obrnil, če greš prepozno, lahko pa zamudiš (sicer včasih to delajo tudi pred porodom, mislim, ko je porod v 1. fazi, je pa takrat gotovo manj prijetno in težje, ker se vmes mišice krčijo ko vrag, tako da je jasno, da ti rajši to naredijo enkrat prej, ko si ti čisto sproščena (ok, relativno, v primerjavi s porodom, ko se ti vse zateguje od popadkov). Sicer jaz sem rojena z nogami dol, je bilo vse ok - samo jaz sem rojena 1 mesec prezgodaj in sem bila pikinezer, tako da se mami ni glih namatrala z mano

, pa še 2. porod je bil to. Mojega brata (3. porod) so pa obrnili, je šla mami celo v drugo p. rodit, ker so včasih samo v Kranju to delali. Moja sestra (1. porod) se je pa rojevala z ritko naprej in mami je skor umrla zraven. Saj rodila se je, je bla pa seveda hudo rezana, pa baje je bilo grozno, pa trajalo je... Pri tebi sicer ni ista situacija, saj bo to ipak tvoj 2. porod, pa bo lažje, pa itak vprašanje, če bi se rojeval z ritko naprej (to je baje res najbolj neugoden položaj), ampak vseeno - meni se ta obrat ne zdi tako zelo nevaren oz. se mi zdi manjše zlo. Res se pa ne spoznam ful na to, nisem nikoli študirala, ker so se pač hvalabogu zaenkrat sami obrnili - pa upam, da se ne bojo nazaj.
Kar se popkovnice tiče pa se ne sekiraj, tudi naši se non stop nekaj obračajo, sama ga prav čutim, da ma enkrat hrbet na levi, drugič na desni (to ma rajši) in se pri tem lahko kar konkretno zafecljajo in potem odfecljajo. Res ni fajn občutek, če pomisliš, da tvoje dete plava zraven ene špage in si jo navija povsod, ampak dokler ga lepo čutiš, se ne sekiraj.
tix, otrdevanje je normalno in ni nič narobe, to so lažni popadki in nič ne škodujejo ne plodu, ne tebi

. Samo brez panike

. Meni je vsakič ful otrdeval trebuh. Prave popadke boš spoznala, neprimerno bolj bolijo;).
Vsem, ki praznujete božič, vam želim, da ga lepo in mirno praznujete, pa da vam Božiček kaj lepega prinese.
Jaz si želim samo, da bo čimprej mimo še tale božič in potem da počasi lahko zaživim. Čeprav se mi plani po počivanju malo podirajo, ker je s to k* kletjo res ful dela in ker moram še 1x letos h g. (saj je prav, da lepo skrbi zame, samo res sem bila 1000%, da bom lahko prišla šele 2. leto...) Pa še po ene knjige sem hotla it, pa v knjižnicco nismo šli in imamo knjige nujno za vrnit (mnogo njih)... Tako da.