IZVIRNO SPOROČILO: ronja
kimica, baje je največ zastrupitev prav z domačimi izdelki - domača jajca, domače suhe salame,... Mam kolegico na inštitutu;). Tudi mi dobimo domača jajca, ampak vseeno, pri otrocih jaz nisem pogumna, ker so posledice lahko prehude zaradi ene moje blesave kaprice. Ene stvari pač meni niso vredne tveganja. To, da otrok pleza po igralih, je vredno tveganja, da dol pade, ker uživa, se uči, razvija, ker je to naravno,... To, da dajem v sladice surova jajca, je popolnoma nepotrebno in bi bila čista kaprica, tako da tu se mi pa računica ne izide. Smo pa različni, vsakemu druge stvari drugo pomeniijo. Jaz pri malih otrocih rajši kompliciram, ker vem, kako zoprno je že, če so "samo" prehlajeni, kaj šele, da mi eno salmonelo faše! Pa v bolnici sem bila recimo pri Lejli z eno, ki se je okužila prav z DOMAČIMI svežimi jajčki v eni sladici (ne vem, a je bil glih tiramisu), tako da
... Fajn tolažba, samo znanstvenih temeljev pa glih nima. Je boljše, kot če ješ pri šipcu 14 dni stare kremšnite, ja, ampak ni pa vseeno to varno - kjerkoli je surov rumenjak. Možnosti niso velike, tudi pri kupljeniih ne, sploh ker kure tam veliko bolj preverjajo kot kmetje doma, so pa možnosti povsod.
Sej, ko bo moj otroček na svetu, bom pri njej pazila kar se jajc tiče toliko bolj.. Jaz se sladkemu pač ne morem upret in 1x na mesec ali dva kaj sladkega naredim pa upam, da bo vse ok, ker se trudim res fulll pazit.. Pri šipcih pa ne jem ničesar.. hehe

Sem slišala že par zgodbic in raje ne, hvala
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Jaz imam 13.1. rok, se pravi drugi petek in me je že sedaj strah kdaj me bo presentilo to vse skupaj. Moja mami mi vsako jutro pošlje sms če sem še doma, če se ji pa še takoj ne javim je vsa živčna
prvič bo babica
Jaz ravno vidim da v NM imajo samo dve možnosti poroda leže in sede. Se mi zdi da sem nekje brala da je bolje sede kot leže, moram si pa še prebrati. Ker mene tudi ni tako strah bolečin ob popadkih, ampak da me bo spodaj raztrgalo in potem šivanje-kot tebe.
Oooo, ti imaš rok 1 teden pred mano

Jaz imam mojo mami kar blizu- dva bloka stran, tako, da se vsak dan vidimo in slišimo- hvala bogu

Še, ker je med. sestra, oz. prav babica po poklicu in potem, če kaj zasledim kar mi ni jasno, jo takoj kličem in sprašujem.. hahaha

Je pa tudi ona sedaj skozi v skrbeh in sprašuje, če me kaj boli in če se ok
Ja, bolje je sede, ker

ob porodu ne pritiska toliko na presredek, ni pa izključeno, da se ne boš pretrgala kljub temu, ampak je pa manj možnosti, to ja
IZVIRNO SPOROČILO: petrai
Vijolica2, mene samega poroda ni strah, vendar pa se bojim, da bom spet rastrgana in šivana, ker to pa boli ko
, pa še nobene stvari za namazat al pa pošpricat zdej ne dobiš več. Jaz sem govorila, da je Byvacin čudežni pripomoček, pa so ga umaknili iz prodaje, ker men je taprvič edino ta sprej pomagal in lajšal boleče šive. Mogoče se pa zdaj dobi kaj drugega
Lep pozdrav
No, smo že 3, ki se tega bojimo

Sej, Byvacin se baje še dobi, ampak zelooo težko.. Imajo ga kje v ambulantah, ampak za prodajo ne.. Jaz mogoče uspem kašnega dobit- bomo videli, za vsak slučaj, ne??