tko da ne rabim navadne mlečne...
Te tut jaz ne rabim, kako marcipanovo pa

. Sicer sem je zadnjič pojedla 16 g (4 koščke, pakirane take male) in je bilo vse ok. Sploh sem pa našla glavni faktor, vsaj pri meni: sorodniki (beri: stres

). Resno: če dotičnih niti ne vidim, niti nse slišim, mam cuker okoli 5. Če jih moram gledat, pa je takoj čez mejo. Ne maram nerazčiščenih zadev, več kot očitno to res ni dobro zame, razčistit jih pa nočejo... tak da... j* ga, se pač ne bomo vidli

.
jaz sem si včeraj mal raztegovala presredek, pa sem koj dobila popadke - ne vem, če je bilo povezano, samo sem potem rajši nehala... Kot rečeno, bi rada še sešila teh par reči in šla v štacuno v veliko nabavko

. Sicer pa punce, danes je polna luna, ko je baje več rojstev - tiste, ki se vam mudi it

. meni je pa lih zadnja dva dni prav fajn

(ok, relativno, spala nisem, popadke sem mela, boli tut dostikrat itd... ampak po moje sem vseeno najboljše od cele nosečnosti... kar precej pove o moji nosečnosti

).
trobentica, lepo, da si prevzela seznamček, mistica je pa že zadnjič rekla, da je njen rok tu, da naj ena prevzame...
porodni načrt sem pa včeraj napisala. Pri 3. me že prav briga, kako bojo gledale - tokrat pa res hočem, da upoštevajo moje želje, pika! Ne pa da me posadijo tako, kot je njim lažje

. Hočem pručko! Že 3... V 3. gre rado, pravijo

.
ampak kje se kupi ta čas iz malinovih listov..
Pojma nimam, kje se dobi, jaz sem jih nabrala na vrtu od sorodnikov

. Verjetno jih ima v LJ. zeliščarka na tržnici, je pa tam vse drago ko žafran. Ne morem trdit, da mi je čaj pomagal, ker ne vem, koliko je bila fora v tem, da sem rodila 2. - prvič ga namreč nisem pila (nisem vedela zanj), 2. sem ga in je bil porod res hitrejši (kdo bi si mislil

), tak da čisto mogoče, da je vse larifari. Ampak pit moramo itak, pa škodi ne, tak da je čisto vseeno, če pijemo to

. Lahko da dela tudi placebo, meni je vseeno. Jaz sem proti stvarem, ki lahko škodujejo, če pa ne more škodit, pa probat ni greh

.
Masaža presredka pa znanstveno dokazano pomaga - študije so delali v Skandinaviji, kjer imajo neprimerno manj rezanj kot pri nas. Naši se pa čudijo, ker ne vejo, zakaj je tam tooooooooliko manj raztrganin in rezanj kot tu... Ja, če pa tu tega nihče ne propagira. Za masažo sem pa jaz 100%, da mi je pomagala - ker tudi če je bil presredek zato za 1% bolj prožen, je bil to tisti %, ki me je obvaroval škarij (ker jih je mela babicca že v rokah, pa se je odločila tvegat - hvalabogu!).
Ni to garancija, tudi je odvisno, kako izvajaš masažo - ali samo masiraš ali res tudi razteguješ... In če imaš enega glavonjo z 39 cm premera, potem ti verjetno nič na svetu ne bo pomagalo ali pa če imaš totalno ozko medenico, ampak večina nas je nekje vmes, blizu normale in rojevamo približno normalno velike otroke, kjer pa lahko z masažo pomagamo, da se tehtnica prevesi ravno v tisto smer, kamor bi me rade

. Nobene ne silim, samo povem vam, da je ful fajn, če te pri prvem seksu nič ne boli, pa če lahko kmalu po porodu po turško sediš

.
ampak kje se kupi ta čas iz malinovih listov..
janček, kaj bi bilo narobe s seksom? Samo navali

, g. ti bojo samo hvaležni, če ne boš šla čez rok

. Midva sva počakala do novega leta, pa potem sva spet mal čakala do Lejline zabave

, samo to so bili osebni razlogi

. In potem sem jaz še mal k sebi prihajala, tak da letos nimava glih nekega povprečja, hehe... Ampak se že mal pogrešava...
NIč ni narobe, baje da sperma res zmehča maternični vrat, ampak SAMO pod pogojem, da je otrok že dovolj zrel - sicer so hormoni drugi in preprečujejo te efekte, tak so nam v mš razložili.