Mistica: pri nas je tudi zelo podobno. V ležalniku itd. ne zdrži dolgo, če imamo srečo, 15 min max. Tudi spi zelo podobno kot vaša. Ampak veliko dojenčkov se obnaša tako, tudi Nika je bila ista, kot se spomnim - in smo jo pač imeli zelo veliko po rokah. Meni je bilo prav lepo, ko sem videla, kako se mi je umirila v naročju. Pač rabi bližino in toploto naročja, pri nas ful pali še tiho petje pesmice, ki jo sicer pojemo Niki zvečer za spanje (očitno se spomni iz trebuha...). Sicer so nam vsi govorili, kako bo razvajena itd. itd., ampak se to ni zgodilo - prve tri mesece smo jo ful nosili, potem pa je bila ogromno na tleh v igralnem centru ali v ležalniku, in je bila čisto zadovoljna. Jaz sem si pa vmes v tistem času nošenja omislila nosilko in natrenirala mišice leve roke (ter se naučila ogromno stvari narediti z eno roko).
Bom pa vztrajala, da spi v svoji posteljici čimveč, tudi če bom v začeku jaz pogosto vstajala, ker se to obrestuje kasneje...poznam več primerov, ko potem otroček noče spati v svoji posteljici. Pri Niki se nam je obneslo, tako da je spala z nama samo če je bila kaj bolna. Res pa je, da ponoči med dojenjem počakam, da zaspi, in jo šele potem dam v njeno posteljico (vmes pa udobno naštimana in podprta, sede dremam tudi jaz).
Tudi oglaša se med spanjem. Kar meni ponoči povzroča malo težav z mojim spanjem, ker slišim vsak njen glasnejši vdih in posledično čakam, ali bo treba reagirat ali ne...
Dojenje: prve dni po prihodu iz P nam je šlo super, mala je aktivno vlekla in potem spala po 2-5 ur skupaj 2x dnevno. Zadnje 3 dni pa je slabše: non-stop dojenje (ampak res non-stop), vmes drema v naročju oz. na joški, ko jo odložim, se zbudi, zaspi za 1-2 urci max, ponoči pa od 1-3 urce (samo potem traja 1-2 ure, da ponovno zaspi). Budna je večino časa nezadovoljna, razen kratkih obdobij (razen seveda, če ni na joški). Malo si poskušam olajšat z dudo, čeprav ni dobro, da ji dajem dudo sedaj v času navajanja na dojenje. Polulanih in pokakanih pleničk je sicer dovolj, vendar ji je teža rahlo padla pri tehtanju patronažne. Bomo videli kako bo v petek s težo, potem se s patronažno zmeniva, ali bo res treba dodajat...Ali je še pri kateri tako?