IZVIRNO SPOROČILO: lily32
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Tam sva se potem nekaj trudila, nakar me je ena sestra končno seznanila z nastavki in dojenjem. Se mu pa vse dni dodajala in kot sem napisala, mu dodajam še vedno. se pa ful trudim in vmes še črpam, da bi se ja količina povečala. Upam, da mi rata.
Držim pesti, da vama čim prej rata prisi na samo dojenje.
Pri vdrtih baradvicah je zelo veliko odvisno od otroka. Jaz sem prvo tudi ves čas dojila z nastavki in ni bilo variante, da bi prijela brez nastavka. Sem bila na začetku v podobnem položaju kot ti in v enem dobrem mesecu nama je ratalo, da sva prišli na samo dojenje.
Druga je zagrabila že v porodni in ji ni prav nič mar za vdrte bradavice (no, zdaj že niso več, jih je ona spravila v red).
Se podpišem. Zlasti na to da je odvisno od otroka.
Matkurja tole je kot pri mojem prvem. Tudi jaz sem bila

na tiste pediatrične intenziviste in sestre, ki so pripeljale otroka le 30 minut popoldan med obiski. Za dojenje nobenemu mar. Ko si jih pa prosil so ga sicer pristavile, pa seveda ni šlo, ker so prišli direkt nahranjeni z AM. Enkrat je prišla celo s flaško v njegovih ustih. Saj ne rečem, če ne gre in je lačen, sam naj mu dajo po tem, ko ga dojiš in ne gre, ne prej... No, skratka to je bil edini, čeprav zelo velik minus takrat v Mb 4 leta nazaj. In seveda je bil potem še mali čisto premali, nezrel in ni znal vleč, jaz tako kot ti vdrte bradavice. So mi nastavke prinesli čez 2 dni, pa vseeno ni šlo. 4 dan pa so mi dali črpalko, ker sem imela ogromno mleka in sem slučajno naletela na sestro ki se me je usmilila. Vseeno je bilo prepozno moja količina se je zaradi nedojenja 4 al 5 dni znižala. Tako da je vseeno rabil ca 1/3 dodatka pri vsakem obroku. Ca 1 do 1,5 mes sva rabila, z velikoooo vztrajanja in železne volje z moje strani, da sva prišla na samo nekaj dodatka zvečer. In meni se je to zdelo zmaga. Hecno, če pomisliš, da se večini mamic, ko dajo zv dodatek zdi, da je katastrofa in nimajo mleka in ukinejo dojenje... Vseeno se nisva uspela znebiti nastavka...
Prvi je vdrte bradavice naredil nevdrte. Takšne so ostale...

Drugi otrok je pa čisto nasprotje prvega. Sicer je bila res težja ob rojstvu, bolj zrela... In z izrazitim sesalnim refleksom. Še palček je sesala po porodu

... Za primerjavo je ona prvi dan tako povlekla bradavico (tisto prvo ko se še uči in ne ve kaj naj) kot prvi 14 dan.
Aja, sedaj smo imele otroke praktično od 9 zj do 19 zv in si lahko dojil... I
n jih moram prav pohvalit.

Vsem so pristavili otroka, pomagali, prinesli nastavke, če je bilo treba. Če pa otrok ni mogel vleč zaradi nezrelosti, pa so mu dodali na tvojo željo oz njihovo priporočilo. Še dobro da sem si premislila in nisem rodila drugič drugje.