No pa me zanima ali katera ve če je Canesten vaginalne tablete in pa kremo varno uporabljati tudi med nosečnostjo?
Je. Za preventivo in v prvo pomoč, ko še ni grozno vnetje, pa lahko uporabiš v navadni jogurt namočen tampon - not je Lactobacilus, ki pomaga zatirat glivice - ker ab. pobijejo laktobacile, se glivice razpasejo in dobiš vnetje. če jih spet vneseš, da naredijo ornk kolonijo, je vse ok.
ronja uf nisem vedla da si bla tokrat že noseča ... kok otrok pa že imaš?
5x noseča, 2ss, 2 grozni nosečnosti in zdaj tale, ki tudi ni glih višek luštnosti in mirnosti. Flek je še tu, se mi zdi pa, da ni tako izrazit kot včeraj

. Bom danes vprašala zdravnico, če pridem do nje. Zaskrbelo me je zato, ker so bili na inf. tako pozorni, če mam še kje kak flek, pa ker so mi že dali te ab., ki jih nosečke lahko dobimo in ne vem, kaj mi lahko dajo, če to ne bi prijelo... Ne vem, če bi nadomestno zdravljenje (v kolikor obstaja - dobila sem iste ab kot tisti, ki so meli že prej več flekov in se jim je že razširilo) bilo še vedno neškodljivo Svitu... In seveda se bojim, da če se burelija raznese okoli, da pride tudi do njega - saj posteljica nekaj zadrži, samo vsega pa ne... Tega me je res strah, ful bi rada, da bi bil zdrav (itak;). Ker zdaj ne bi več smela nič met.
folna: do vsega tega sranja sem še kar pridno jemala vitamine za nosečke, ker sem v prejšnjih nosečnostih ugotovila, da mi pomagajo (da manjkrat potem zbolim, pa zaradi železa itd...) in je not tudi folna. Kar se tiče nevralne cevi, je že zdavnaj zaprta, kolikor je, tako da folna tu nima več kaj naredit.
zatekanje: pri meni stalnica, pri vsaki nosečnosti je baje bolj izrazito in tu pač nimamo kaj, razen, da damo noge gor, kadar le lahko, da se kaj gibamo, da ne sedimo ves čas in da jemo čim manj slanega in dosti pijemo. Vse to delam, ampak vseeno zatekam. Če je hudo, obstajajo kompresijske nogavice.
ronja dobra ideja za zabavo! otrokom je definitivno všeč packanje. ena najljubših iger tukaj v soseski je delanje blatne juhe. si lahko zamislite, kaj se igrajo in kako zgledajo po tem.
Malidve sta se pri dediju ves čas šli "blatne luže" - po terasi so polili vodo, da so nastale luže (to je bilo prvič, ko je dedi pucal teraso, potem sta pa ugotovili, kako zabavno je to;) in potem sta se po trebuščkih zadričali po njih... Seveda nagici

. Potem sva jih stušala in dala v bano, pa je bilo vse ok. Zdaj pa konec poletja

.
šport: pogreeeeešaaaam!!! Sem zadnjič probala naredit nekaj izpadnih korakov na igrišču, ker sem mislila, da tam pa res trebuh nič ne dela in bo ok... No, pa ni bilo, me je začel bolet in sem rajiši takoj potem nehala. Komaj čakam marec, ko bom lahko športala po mili volji (ok, pač z malim v naročju

).