me je po sladkem kar precej zbrcala
Hehe, superca, so mali sladkosnedki - po mamicah

. Ja, ta nasvet so nam dali na mš, sem ptoem postala pozorna in sem videla, da so res vsi 3je znoreli po sladkem (tudi po testu za glukozo, hehe). Ali pa jo malo požokaj ali pa se uleži in dvigni rit od podlage, pa malo zašejkaj z boki,... Pa moji tudi po

navadno imajo kaj za povedat

. No, nekaj od tega jo bo že zdrmalo, hehe.
Še ena stvar, ki je nam prav prišla, čeprav sploh ni nujna:
- sterilizator - mi imamo mv, zato sem vzela takega za v mv in se super obnese - sva še kozarce za marmelado not sterilizirala;). Nisem nikoli uporabljala tiste tekočine za steriliziranje, ker mi nekak ni, da potem tisto kemijo ješ... Samo s paro, kar mi je pa super. Če se otrok ne doji ali pa če zelo uporablja dude, se to po moje splača. najini sta se sicer obe dojili, pa tudi dudali nista, Lejla sploh ni imela dude nikoli, ampak vseeno mi je bilo fajn, da sem lahko sterilizirala vse tiste plastične igračke (pliškote pa vržeš v pralni stroj - kar se ne da oprat ali sterilizirat, ni uporabno za dojenčke).
Pa še en nasvet, ki sem ga pobrala iz mš,
kako si ogranizirat previjalno mizo:
-
termovka z mlačno vodo in posodica za vodo, ki odteče, ko preliješ krpico - to je fuuuuul praktiš! Resno! Boljše kot vsi vlažni robčki in raznorazni grelci zanje (dejansko to obstaja - moja biološka pamet mi pravi, da imet vlažno stvar na 33°C ni glih najbolj pametno;), pa še nobene kemije ni in se vnete ritke prej pozdravijo

. To je
čisto poceni, pa ful fajn, res! Pa seveda kupiš novo termovko, ki bo samo za ta namen - je bolj ziher - tudi nasvet od babic:).
Ene mamice imajo kar posodico z vodo in potem not namakajo krpice - ampak to ni fajn, ker potem cel dan namakaš v isto vodo, ki se lepo pajca tam... Je boljše, da vsakič preliješ s svežo vodo iz termoske, ki bo ves čas imela ravno pravo temperaturo. Priporočam une termovke, ki imajo zgoraj tak gumbek, ki ga stisneš s palcem, ko točiš ven - tako ti ni treba nič odšraufavat in lahko vse narediš z eno roko (drugo vedno rabiš za kaj drugega - ko je otrok večji zato, da ga loviš po previjalki

.
Aja, še to: pravijo, da naj nimamo nobenih poličk zadaj nad previjalko - prvič da kaj ne pade na otroka, drugič, ker ko bo lahko že sedel, bo vse iz njih pobral, tretjič pa zato, ker ni dobro spodbujat refleksa, da se otrok krivi nazaj - to majo tak refleks, da se stegujejo nazaj in s tem lahko pride do pretirano zategnjenih mišic hrbta in preohlapnega trebuščka - to ful ni fajn zadeva - prijatelijčina punčka je to imela in sta hodili ful dolgo na fizioterapijo - ni fajn. Tako da naj bo vse na levi in desni, ne pa za otrokovo glavo, sicer bo tja gledal in se zvijal nazaj. Levo in desno pa komot date vse stvari, ki jih rabite, da so na dosegu roke.
nelly, ful luškana sobica! Ne morem verjet, da mate že vse zrihtano! Postejlica in kovtrček in porisano in vse! Svaka čast! Lubi je ravno danes omare prestavljal, tako da sem lahko prestavila Lejline oblekice iz previjalke, kjer jih je imela še zdaj in zdaj je prostor za Svitove tam:). "Samo" sortirat in prinest in oprat in zlikat jih še moram

.
Sva pa danes šla v šoping: v BC, ker majo uno akcijo, da nad 50E dobiš 10E bon in sva kupila
podlogo za previjalko (bebe you, tako kot sem kupila že pri Ronji in mi je lepo služila še pri Lejli, ampak je bila pa čisto zgonjena in sva jo potem dala stran),
kasete za koš za plenice (čeprav jih ne nameravava kaj dosti uporabljat, živimo v malem stanovanju in imamo mini koš za navadne odpadke, tako da je ta koš potem kar ok, vsaj za na začetku, ko še ne vem, kako nama bo ec šel - ziher je ziher

. Zaenkrat imam izkušnje samo s punčkami, kar se tega tiče... pa ker ga glih že imamo od Ronje;)... Pa
previjalne podloge in krpice in ene vlažne robčke sva kupila, pa milo, pač prčkarije, ki še manjkajo. Olje in hladilno mazilo bom kupila pa potem, da bo čim bolj sveže. Seveda sva morala nekaj prinest puncama in sva kupila dva plastična krožnička z medvedkom PUjem

.
Sicer sva šla pa po tatami (taka gumjasta podlaga, ful praktično, že imava, samo še ni poceli sobi in sva si želela dat vsaj še pod postejlicama od malih, da bi bilo malo bolj toplo... in poličke za tušgele ipd... za v kopalnico - to bova pa jutri zrihtala, da vse namontirava. Nisva pa dobila lesenih zabojčkov za Lejlino perilo in obleke. Sicer pa očitno res na veliko gnezdim

.