IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81
men se pa zdi, da se samo več al manj še bl sekiram zarad tega a miga al pa ne .. pomembno mi je, da jo čutm na vsake toliko časa ... k ni nujno, da so vsi otroci isto aktivni .. nekateri več spijo, nekateri mal manj ... se pa sprašujem ko mi miga po bušiju, kva zaboga ma tok dela notr .... sploh si ne znam predstavljati kaj dela ... res ne
Do sedaj ima že dolgo vse mišice in kosti, pa "ugotavlja" na kakšne vse načine se lahko premika in kam vse lahko da kakšen del telesa (npr. palec v usta,...) kar pomaga pri razvoju možganov. Ker pa se premika v breztežnosti se mora po rojstvu večine naučiti še pod vplivom gravitacije.
Kar se štetja gibov tiče, naj bi bile na to praviloma pozorne od 32. tedna dalje, jaz sem to vedno razumela kot posamezen gib (10 zaporednih brc je 10 gibov).
Počasi bo tudi našim

pričelo konkretno zmanjkovati prostora, takrat gibi res niso več tako intenzivni in kratki, npr., lahko čutiš ko roko dvigne od boka do glavice, ker je ne more drugače, kot da podrgne po svojem večinoma "mehkem" jajcu. Vsaj moja 2 sta vedno intenzivneje gibala po lažnih popadkih. Prvi me je pa še v porodni med popadki tako v rebra brcal, da so se mi zvezdice kazale, nekateri si očitno že v maternici znajo vzeti svoj prostor ne glede na ovire. Je pa še zdaj motorično ful nad povprečjem tako kar se tiče eksplozivnosti, kot vzdržljivosti.
Naše tretje

je verjetno nekje vmes med prvima 2. Ima dneve, ko je zelo aktivno in dneve, ko moram biti pozorna, da ga čutim, sem pa zdaj v 27.tednu. Praviloma pa vsaj malo pobrca ko kuham kosilo, največkrat ko s kuhalnico potolčem po posodi. Do prejšnjega tedna se je vedno umirilo, ko mi je lubi dal roko na trebuh, prav tako, kadar me po trebuhu božata mala 2 ni nobenega premikanja. No odkar se je lubi vrnil s službenega potovanja mu je

le naklonilo čast in zbrcalo tudi njegovo roko. Tudi če ga sama dregnem ni odziva. Prvi je vedno dal kontra, drugi pa se je umaknil in taka sta večinoma še danes.
Komaj čakam jutrišnji pregled, mogoče končno izvem, kaj bomo dobili.