IZVIRNO SPOROČILO: hrchy
Jaz sem ravno zdajle v postopku narocanja pralnih plenic prek Amazona (bambusove/flis). Bom imela samo te, pa mogoce kaksne za enkratno uporabo za na izlete itd... Mah ne vem, probala bova, pa bova videla, kako se obnese... se mi pa zdi fajn ponudit otrocku cimbolj naravne stvari... se zmeraj se lahko kasneje premislim, a ne?
Sem pa itak dobila kar nekaj vzorcev pameprsk itd. v promocijskih paketih razlicnih trgovin, tako da imam tudi nekaj teh an zalogi.
jaz nisem ravno zagovornica tehle naravnih pralnih plenic.... sej je resm ad je vse bolj naravno in to, pa tudi me smo generacija, kii je še rasla gor s pralnimi plenicami... ampak...
delam v vrtcu in sem mela lani enega fantka, ki je mel samo pralne plenice... kok je blo to grozno preoblačit... vse mokro, premočeno, tisti listki, ki se jih da čez, (kot suhi to-to robčki) da se kakanje potem samo odstrani, so največkrat prepuščali.. prati jih moraš sproti, se pravi pereš na pol prazen stroj na 95, da vse dezinficiraš..
da ne govorim o zimskih mesecih. ta fantek je bil čist bogi.. smo šli pozno jeseni na sprehod, valda on kmalu polulan, cela skupina takoj nazaj not, pa je blo dostikrat že prepozno. Ker so tok naravne, bombaž in to, je že res, da so manj alergene, pa tud vpijajo dosti, samo.. je mela pa po dveh korakih mokre hlačke, če se je na igrišču drsal po toboganu, takoj moker.. in posledično non stop prehlajen, bolan.. med spanjem so mu zmeraj premočile.....
ne vem, nimam dobre izkušnje s temi plenicami. če samo primerjate npr. vložke... Vir80 so res naravni in pač bombažni, se ne vnema koža, pridejo prav za poporodno čiščo... samo, če jih primerjaš s trikreat tanjšimi always al pa pač kaka druga firma... večja vpojnost, bolj udobne...
če redno menjaš (tako pleničke, kot pri nas vložke) je tako ali tako manj možnosti za infekte..
my humble opinion....
glede porodnišnic.. jaz grem v KR, ker v PO porodnišnici je umrla biološka mamica mojega sinkota.. ne grem tja za nič na svetu, pa mam enkrat bližje kot do KR.