IZVIRNO SPOROČILO: populis
caelia: pa se splača direkt v Pivki kupovati, je kaj ceneje ?
jutro!
jaz čist pomečkana..
populis: ne vem, če se splača.. če ujameš kakšno akcijo v merkatorju, šparu.. al pa pač kjerkoli, je dostikrat ceneje.. (meli so ceneje salame poli, skor pol ceneje kot merkator, sam to ne kupujem,pa neke paštetke otroške-to sem kupla, une Njami mami al kaj so že, prsa so bla nekaj cenejša..) jaz sem šla samo zato tja, ker sem moža peljala na en pregled v postojno, pa sva z malim mela full časa vmes in smo že dalj časa govoril, da bomo šli tja kupit. zato, da ne kupujem vsakič po dva zrezka- tako prišparam

ker če grem desetkrat v trgovino po samo eno stvar, pol kupim še kaj drugega zraven in.. saj veš
no, je pa res, da je dol večinoma vse sveže, razen kar nimajo zamrznjeno že, tako da veš, da ni staro al pa že kaj obdelano.... zrežeš sam in zapakiraš.. naenkrat zrihtaš delo za več dni... sploh meni, k se ne da po trgovinah skakat non stop..pa ker mamo drugače vse meso, mleko, skuto, salame, govedino in svinjino domače,kruh pečem doma, zelenjave mam v skrinji res veliko, eno celo skrinjo

smo morali jeseni kupit še eno, ker sem tok "pridelala" na vrtu

, svežo zelenjavo-solate in pa perutnino pa pač kupim. da vsaj kaj od mesa jem

pa tud moj je naveličan same svinjine... škoda ker nimamo še kakšne piščančje farme doma..
sam pomoje se nam zmeša.. že zdaj je dosti živali... mamo 43 krav in bikov... pa 30 kokošk za jajca, 4 mačke za certanje in enega psa za zganjanje lenobe

pujske (3) s(m)o pa že zaklali.. no, mesar jih je
se mi je blo full težko navadit na "kmetijo".. sej nisem iz mesta, sem z vasi bla tud prej, ampak smo meli samo svojo hišo, nekaj sveta okrog (ati se je hecal, da toliko, da lahko cunje na svojem sušimo

) in to je blo to...
potem pa kar naenkrat.. kmetija, košnja, siliranje, mehanizacija okrog hiše, moj ma še s.p. žago, predelavo lesa, zbijanje palet... in ojoj... sem mela prve mesece kar težave...da sem se navadila.. ne na delo ampak na način življenja...je kar "zanimiv" preskok...
sem zafilozofirala, ane..
nič, grem zdaj tipkat spet, sem včeraj čist zabluzila dopoldne..

me je klicala prjatlca, k smo tud sodelavke in je rodila 2 meseca in pol nazaj, da prideta z malo na kavo.. potem sva šli pa še v Logatec na obisk k sodelavkam, k majo od pol 1h do 1h pavzo.. pa smo se načvekale in nakofetkale... tak da nisem kaj dosti naredila dopoldan, moram danes nadoknadit..
samo, če delam na računalniku kaj, potem mam vmes še dostop do foruma, fb-ja... in delam "po obrokih"