IZVIRNO SPOROČILO: tallla
vsem seveda čestitke za zdrave otročke, kar pa me je zeeelo presenetilo pri mislim, da kar skoraj vseh vas, da ste imele zeeelo hitre porode... od 45min do 4h... po večini po 2h. uauuuu!!!!
to je vredno komentarja ali ne?
:)
No, moje vprašanje je koliko ste bile športno aktivne v nosečnosti, kako ste vzdrževale kondicijo, kako ste se pripravljale na porod oz. kakšne posebne informacije, ki bi bile koristne...
No, no, tako hitro pri vseh pa ze ni slo... jaz svoje porodne izkusnje nisem niti napisala, da ne bi katere prestrasila...

Meni je voda odtekla ob dveh popoldne, porod je pa trajal 26 ur vse skupaj... kot akze sem pokasirala vse tiste ure, ki so jih druge prihranile ...
Glede aktivnosti v nosecnosti sem pa jaz hodila na vodeno vadbo enkrat na teden po tri ure, sicer pa sem poskusala biti aktivna kar se da - to pomeni se nisem 'drzala nazaj' pri nicemer - delala sem toliko (ali pa malo vec), kot mi je telo dopuscalo... Edino dviganja tezkih stvari sem se izogibala...
Glede seksa in šestih tednov čakanja ...
Ja, jaz sem imela že par "vročih sanj" ali kako se temu reče .
Uh, sem mislila, da sem ze edina... Samo pri meni so te sanje sigurno vsaj enkrat na noc - se pocutim ze kot en mali manijak... in ja, odstevam dneve - jaz do osmega tedna, ko mi bo zdravnica dala zeleno luc (upam

)
Koza na obrazu - nas je tudi ves mozoljast... se hecava, da je ze v puberteti

Ampak to se mamicini hormoni cistijo, menda ni nic hudega...
Cas hranjenja - pri nas traja nekje od 10-25 minut. Se pa samo dojiva... Edino vcasih, ko predolgo spi, si pred dojenjem malo izcrpam, da ga ne zaliva, ko pije... To je pa se ene pet minunt potem...
HovHov, samo se tebe cakamo... potem se pa selimo, a ne?
Hranjenje in problemi... Kot kaze, lahko trkam na les... tudi nas obcasno polije, mapak ne po vsakem hranjenju.. Pa do zdaj je dvakrat bruhnil, ampak mislim, da sva bila kriva jaz oz moj dragi - se mu je zaletelo, in sva ga potem na hitro posedla, kar mu je na hitro ustvarilo pritisk na trebuscek in potem je slo mleko kar v loku ven... Sam od sebe zaenkrat se ni bruhnil. Ga pa jaz preventivno:
- podiram kupcke striktno na tri do pet minut med hrajenjem... kupcke podirava izmenjajoce v polozaju 'milk shake' in sede
- po hranjenju vedno pokonci se nekaj casa
- dvignjeno vzglavje v posteljici
zaenkrat nam dela, upam pa, da se ne bo se kaj poslabsalo... trenutno ima G tri tedne in tri dni.
Glede krckov je pa vcasih bolje vcasih slabse... Ampak jokal ni se nikoli, kolikam se uspesno izogibamo zaenkrat s Karpovo metodo.
Zato pa za vse, ki imate probleme, posiljam
Disere, zate pa dvojno posiljko!!! Kapo dol, kako sfolgas!
Aja, sem pa presenecena, da vam mali zaspijo v posteljici....

za vas! Nasa mala posast zaspi samo na rokah/dojki ali v slingu... pa ga potem prestavimo - upam, da to ne bo vodilo v kaksne probleme kasneje...
Zdajle grem pa se malo po receptih brskat - v soboto imamo kosilo pri prijateljih in sem zadolzena za desert

Komaj cakam, spet malo kuharije/peke!!!

Potem pa v trgovino!!!
Lep dan vsem, tukaj je danes padal ze sneg, zdaj je pa soncek!