20.07.2011, 11:39
dobrodošla nova
Glede prisotnosti partnerja pri UZjih - moj je bil prvič prisoten- na prvem samoplačniškem, na prvem pri osebni G, na NS na morfologiji in na samoplačniškem v 3D tehniki. Mi je pa moja G delala UZ skor na vsakem pregledu - takrat pa ni bil zraven
Toje bilo prvič
Sedaj, drugič...pa v bistvu enako
Aja k osebni G ne bo hodil...
21.07.2011, 09:34
Glede teh primerjav se ne strinjam! V
je potrebno poskrbeti za zadostne količine folne kisline. Prehrana med nosečnostjo in dojenjem je izjemnega pomena, saj se telesne potrebe po vitaminih in mineralih med nosečnostjo in dojenjem povečajo za 50 do 100% v primerjavi z ženskami, ki niso noseče.
Z jemanjem Elevita se zmanjša tveganje za okvare nevralne cevi pri novorojenčku za kar 92%, zmanjša se pojavnost drugih resnih prirojenih nepravilnosti. Poleg tega uživanje uživanje multivitaminskih preparatov s folno kislino pri ženskah že pred nastopom nosečnosti za približno 40% zmanjša tveganje pojava pogoste prirojene srčne napake, 30% zmanjša možnost pojava okvar urinarnega trakta ter drugih okvar.
Primerjavo je zapisal prof. Czeizel - še posebej se priporoča jemanje multivitaminskega pripravka v kombinaciji s folno kislino, saj se je izkazalo, da samo folna kislina zmanjša pojavnost okvare nevralne cevi za prbližno 70%, multivitaminska kombinacija s folno kislino pa za več kot 90%. zaenkrat je Elevit Pronatal edini tovrsten multivitamin,ki ima za sabo tudi klinične raziskave.
Dr. Czeizel je še opozoril, da velja zmotno pepričanje, da je zdrava prehrana nosečnice dovolj za zagotavljanje potrebne količine folne kisline. Teoretično je možno, vendar bi morala ženska vsaj mesec dni pred nosečnostjo in med njo pojesti 15 krožnikov brokolija in špinače...
Do predoziranja pa pride, če ob Elevitu jemlješ še kakšne vitaminček...drugače NE
Samo za vitamin A in D moraš pazit glede predoziranja...npr.vitamin C se ne more predozirat, ker ga telo izloči z urinom

Kljub temu, da ponavadi ponoči oz proti jutru, ko grem na WC, vzamem piškot ali dva, je zjutraj treba čimprej vsaj 1 kos kruha, da vsaj malo preneha. Potem pa preko dneva še nekako zdržim. No, razen včeraj je bila kriza, ker sem šla do mojih domov in je mami sušila meto in je po celi bajti smrdelo.
Tako da bom verjetno tudi sama poizkusila kako tiste "lizike" delujejo. Nimam veliko za zgubit, slabše verjetno ne bo
doma, naslednji pregled, nuhalna svetlina, kraj
anonimna
, 2
Pajama
Bom pa jaz tudi tiste Lilipops poskusila, če jih dobim še pred vikendom, ko grem na morje.
Tud med porodniško je še šlo, zdaj ko sem pa v službi, mi pa kar zmanjkuje časa za vse .... No sej, čez pol ure grem domov in se kar lotim!
Joj, moja pisarnica je locirana zraven kuhinje in imam praktično samopostrežno ... in se kar ne morem upreti tem sladicam .... joj! Sem kar malo jezna sama nase. Saj, če bi blo dosti dela, bi nekako, pozabiš, tako pa .... no ja, upam, da mi jutri rata
Danes mi še vsa hrana iz kuhinje smrdi, sem prej kar ušla, drugače bi se lahko še naredilo, da bi bruhala
Bljak! Pa kar ne morem dolgo stat pri miru, se mi začne kar nekaj vrtet pa to .... joj, se spomnim, to je bilo že v 1.
kr zmedena sem
spet imamo delo doma...menjamo okna na verandi in sem kar v spalnici ker jim itak ne bom v pomoč z takim izrazom na faci pa k me skuz tišči na wc - me pa pride lubek stalno kontrolirat
, pa vidim/berem, da je še ena z mojega konca .... tudi ti alexjanidobrodošla
takrat bom že kar nekaj tednov noseča in moj gre z mano....srm pa našla novo službo v kateri nimajo težav z mojo nosečnostjo, sem bila fuuul vesela včeraj ko so me poklicali da lahko pričnem z delom konec avgusta.