Pozdravček bolj na kratko še od mene! (Bi bilo dobro v službi še kaj narediti!
Partner pri porodu: dandanes si skoraj ne predstavljam, da bodoči očki ne bi bili zraven, razen seveda v primeru kakšne nezavesti ali kaj takega... Pa če noče, tudi ne moreš silit. No, mojemu je bilo prav fajn, je pa dobro, če je tudi bodoči očka opremljen z malce znanja o poteku poroda, pregledih, postopkih, jaz sem ga s porodnim načrtom kar pooblastila, da lahko tudi odločitve sprejema namesto mene.
Voziček: Imamo še prejšnjega Quinny Freestyle 3XL, bili smo zelo zadovoljni, ker je preživel sprehode čez drn in strn, sedaj bo pa še drugega, sprehodov bo pa bistveno manj, ko imamo že eno doma, zdaj so bolj igrišča aktualna. Vozički s tremi kolesi so res zelo lahki za vozit in usmerjat, malo manj pa za nosit, vsaka mora pretehtati, kaj ji je bolj pomembno. Za hitre skoke iz avta po opravkih in nazaj je verjetno boljši manjši, lažji, bolj zložljiv voziček, za resne sprehode pa vsekakor trikolesnik. Razmislite tudi o košari, če bi sedaj imela prvega
bi kar oklevala, ali jo kupiti ali ne (uporabna je do starosti 4 mesecev) in predvsem pozimi je fajn, da otroka v stanovanju zaviješ v vsemogoče in ga v košari ven odneseš (podvozje vozička smo mi imeli shranjeno v avtu). Za ta letni čas pa ne vem, kako bi se odločila: kar se tiče lege otroka, je definitivno boljša košara, minus so pa stroški. Se pa mora voziček potem res čisto polečt.
Slingi ipd.: Jaz sem bila že v prejšnji nosečnosti čisto zagnana, še pred porodom sem nabavla trak za nošenje (tak neelastični, južnoameriški stil), ki pa se je izkazal za zelo težko uporabnega, otroka zavezat v pravilno lego je bilo praktično nemogoče. Kasneje pri enih 9 mesecih (mislim pa, da je uporaben že prej) sem nabavila trak z obroči, ki je bil definitvno eden boljših nakupov, prav je prišel predvsem pri jutranjem pakiranju od stanovanja do avta, ko je šla hči z 11m v vrtec. Verjetno si predstavljate, da taki otroci še ne hodijo dobro, če sploh, jaz pa naložena s službenimi stvarmi in nahrbtničkom za v vrtec. (Za voziček v stanovanju ni bilo prostora). Tokrat bom ta trak uporabljala že prej, razmišljam pa tudi o nakupu elastičnega traka za zavezat, ker bi imela
čimveč ob sebi, medtem ko me bo nedvomno hči zaposlila s čimdrugim. Računam, da se bo mali držal joške in bo mir.
Toliko zaenkrat, zdaj bo pa res treba it delat. Lp!