Helo punce!
Glede izkušenj z babico
Jaz imam z babico v porodnišnici ful dobre izkušnje!
Rodila sem v Ljubljani. Sem imela tudi sama pred porodom predsodek, da se moraš boriti za svoje pravice, čimveč napisati v porodni načrt ali povedati partnerju...povsem brez potrebe.
Babica Maruša je bila fuul prijazna. Med popadki me je ves čas spodbujala: "Bravo 2.mami, odlično 2.mami, super ti gre, še malo, pridna, bravo...!". Dokler je imela samo mene mi je masirala križ, potem je pokazala
kako se dela. Takoj mi je predlagala masko, nato mi je dala kmalu še protibolečinsko injekcijo... Če sem sprostila pravo mišico, sem dobila "plus točke"
itd. Ves čas se je hecala in bila ful prijazna z obema. Ko mi na koncu ni bilo vse najbolj jasno - iztis se je vlekel dlje kot piše v knjigah - je takoj rekla, "dajva razčistit, da ne bo potem kakih slabih občutkov". Zaradi ohranitve presredka (ni me hotela rezati) sem namreč izstiskala zelo počasi.
Me pa glede možnosti lajšanja bolečin ni nihče posebej obvestil. Informacije sem zbrala sama - z neta in prijateljice anesteziologinje...
glede barvanja las
Po zaključku 1. tromesečja sem si tudi jaz dala pramena, enako v 1. nosečnosti. Še najbolj od vsega škodi vdihovanje hlapov, ne barva na laseh, zato naj firzerka malo prezrači, pa je.
*tinkara78*, si videla moj post glede nočitve?
primorka111, nusi in Juxy čestitke za dobre rezultate NS.
Tulpek, upam, da ti bo kmalu bolje!
Jaz sicer nisem bruhala, ampak slabosti sem imela pa grozne
Sedaj, ko so se končno končale je pa počutje takoj za 100% boljše. Kar smeji se mi
Pa tudi jem lahko nomalno, ne več na 2 uri, zato upam, da se bo naraščanje kg malo umirilo
Lep pozdrav vsem, pa pogumno naprej!