IZVIRNO SPOROČILO: Gorga
mazanje trebuha - v prvi nosečnosti sem se mazala z masažnim oljem makadamija od Afrodite, tudi zdaj ga imam. Kupila/kupim ga vedno s kupončki od DM-a, da je malo ceneje. Pa tudi zelo dolgo traja, da ga sploh porabiš. Sem se pa začela bolj redno mazati, ko je mi je začel trebuh malo hitreje rasti in to je bilo proti koncu drugega trimesečja. Strij nisem dobila. Sem pa prebrala, da je nastanek strij tako ali tako najbolj odvisen od tega koliko je kolagena v koži. Mazanje seveda malo pripomore in je priporočljivo, strij pa žal ne prepreči, če so nam namenjene. Upam, da mi tudi tokrat, ko bom imela še večji buši, ne nastanejo.
nočni obiski wc - so del tudi mojih noči in tudi jaz vedno naredim še kak požirek vode. Imam kar naštiman poln kozarec, ker nikjer ne prižigam luči. Včasih prespim noč, včasih 1-2x vstanem. Lahko pa vsaj potem takoj zaspim
.
jaz se že od prej mažem z oljem; spomladi, nekje aprila se začnem mazat z orehovim (cca 12E; srednje masten, ni tako masten kot olivno ali celo mandljevo - ta je u iber masten), pa vse do konca sept, okt. Evo, zdej mi je zmanjkalo orehovega, čez zimo si zmer nabavim jojobino olje (cca 7E, traja mi cca 2 mesca; je bolj suho olje, hitro se vpije, ni mastnega leska, ne masti perila). Torej, po tuširanju se namažem z jojobinim, se ogrnem haljo (da se ne shladim), naličim in se ready za oblečt se. Preverjeno NI mastnih cunj
Z oljem se mažem od glave (obraz) do pet. Men je super.
Drgač pa
proti strijam; če si nagnjena, pol jih boš imela, mal več šans da ne oz. manj vidne mamo me s celulitom. Itak pa je, poleg maže (olja) najbolj pomembna nežna masaža; se pravi, da se ne vleče kože, ampak le rahlo zmasira. tko sm nek prebrala
Nočni obiski WC ne motijo prevč mojega spanca, ker napol v spanju odtavam na WC, opravim in se napol speča vrnem v pojstlo.
Trebuh, ja....mene začne tiščat ke prot popoldnevu, zvečer je pa kar skor viden. Ampak jaz podzavestno držim trebušne mišice skor skos napete, tko da je trebuh viden samo, če jih zavestno sprostim; in zgornje in spodnje trebušne. Edin, kar sem opazila je, da so mi začel "vlečt" čist zgornje trebušne mišice; kt da so do konca nategnjene al kej

Milsm, ko se kaj raztegujem v višino, se sploh ne morm več tok nazaj nagibat, al pa rok nad glavo devat, ker mi jih kar zateguje
Včer zvečer me je trebuh svinjsko bolel, pa še jogo sm mela. Najprej nisme mislila it, sam sem potem vseeno šla. Še dobro, ker sem se vsaj malo raztegnila, razmigala in sprostila do smrčanja v zadnji fazi sproščanja
tko da, zame prosti bolečemu trebuhu (poleg počitka, itak) pomaga tudi joga
Lepo popoldne