Hej,
uvajanje v vrtec: otrok ne sme niti zaslutit, da ti je hudo. Moraš mu povedat, kak bo fajn, se bo igral, prepeval, veliko bo drugih otrok.... če bo čutil, da je tebi hudo, bo tudi njemu. Pa ni dobro, da uvajanje traja predolgo, ker potem otrok začne vrtec dojemat tako, kot da je tam vedno mami zraven. Preden smo našega dali v vrtec, sem večkrat prebrala, da je morda boljše, da jih očka uvaja, ker so manj občutljivi na takšne stvari... no pri nas se je zgodilo, da sem js šla 1.9. v novo službo, mali pa v vrtec... in ga je mogel moj uvesti. Ni bilo nobenega problema, tretji dan je že spal tam in bil v vrtcu 6 ur. Meni se je sicer srce trgalo... malemu pa baje ni bilo hudega. Pa prej ni bil navajen, da bi bil dolgo vstran od mene ali v kakšnem varstvu kje... Res, glavno je to, da otrok vidi, da ga daš tja z veseljem, brez skrbi in da zaupaš vzgojiteljicam. potem pa lahko v avtu jočeš, če hočeš
Še glede bolezni... mene so vsi strašili s tem, potem pa nič ni bilo, še vodenih koz se ni nalezel, ko bi se jih lahko. Manjkal je dni (sept-maj), vedno zato, ker je imel pa res malo preveč smrklja in malo vročine zraven. Je odvisno od vsakega otroka posebej, kakšen imunski sistem ima in koliko ima sreče. Aja, vmes so bili tedni, ko so samo 4 iz njegove skupine bili v vrtcu, tak da virusi so bili na razpolago...upam, da letos ne bo slabše.
Slabosti: takšne blage slabosti se da uničit s hrano, js prav vidim, da če nekaj časa ne jem, me začne slabost napadat, nekaj pojem in je ok. Ampak to so tako šibke slabosti, da se z njimi sploh ni za obremenjevat. tiste prave... takrat pa ne pomaga nič, ker imaš v grlu skoz nek skozlan (oprostite izrazu) cmok, ki se ti dviguje iz želodca, v katerem te vse tišči in dodatna hrana je samo muka... in ne pomaga nič, sem vse poskusila, pa je pomagal samo čas, po kakšnih 7-8ih mesecih je bilo končno konec.
Pa še nekaj glede bruhanja: js sem se zelo dolgo zadrževala da nisem, ko je šlo enkrat preko in nisem mogla več, sem pa ugotovila, da je to pravo olajšanje in mi je bilo vsaj malo boljše oz. vsaj jedla sem lahko nekaj.
Katrin, čestitam za pregled, moj je natanko čez en mesec
za razliko od prvič nisem nič preveč nestrpna, sploh se mi ne bo dalo it, ker je 50 km vstran...