Živjo! Tudi jaz sem imela včeraj MF. Izmerila je, kar je bilo potrebno in pregledala organe, sicer mi pa ni kaj dosti govorila kako izgleda....samo da je živahen in da težko izmeri. Upam, da mu nič ne manjka :)
Nekaj se ji je za trenutek prikazal spol, ampak ni bila čisto prepričana, če je res, kar vidi....torej spola še ne vemo ostane
....je rekla, da bova še kdaj pokukale :)
Na koncu je ekran obrnila malo proti meni, da sem sploh lahko videla, kako izgleda. Res je zasedel že veliko prostora in se ne vidi takolepo, kot se je pri 14. tednih cel okostnjaček lepo videl. Je pa takrat brcnil in sem to lahko videla in začutila hrati....prav zanimivo :) Trenutno pa je ležal prečno in gledal v hrbet, tako, da tudi obrazka ni bilo dobro videti. Na ekranu UZ je pisalo, da je težak 447g in mislim, da je bil termin poroda ocenjen na 29. 4. 2012, vendar ga ni nič spreminjala.....uradno sem v bistvu pri majčicah. Ampak, saj ni tako važno....saj ne vemo, kdaj se bodo odločili, da pridejo na svet...malo prej ali malo kasneje :)
Na koncu sem sicer vesela, da sem imela MF, ampak se mi ni zdela tako popolna.... Pa doma sem še ugotovila, da mi MV sploh ni izmerila, čeprav sem se nekaj tednov nazaj ustrašila glede krajšanja in ga je izmerila....zdaj bi lahko ugotovila, če se je kaj skrajšal, če bi ga izmerila....pa ga ni, jaz pa sem pa na pregledih tudi kot kura brez glave....se sploh ne spomnim vsega, kar želim omeniti ali pa se samo prepustim toku pregleda....
Na koncu mi je gin. rekla, da bo naslednji pregled čez ene 4 tedne.....pridem ven do sestre in me naroči NP 1. 2. in spet kot, da ne bi imela glave s seboj se samo strinjam....pa doma ugotavljam....pa saj to je čez 6 tednov
Zdaj me je vedno kar na 6 tednov naročala....morala bi imeti pa na 4 tedne preglede po "pravilih"
Potem pa še glede toksoplazmoze, ker sem bila prvič negativna, sem pričakovala, da bom tudi včeraj dala kri za ta pregled.....sestra pa mi da napotnico in reče naj 2 dni pred naslednjim pregledom dam kri....
Sicer sem ji rekla, če ne bi mogla to dat zdaj pregledat.....pa mi samo začudeno reče nazaj...ja kolkrat se pa vi mislte testirat za to
Povsod pa sem prebrala, da je to testiranje na 12 tednov...in pri meni je točno toliko že minilo od prvega testiranja......a zdaj bom pa še 6 tednov čakala, da izvem če sem se (upam da ne) okužila s tokso v tem času. Saj, če bo takrat negativno spet, super....kaj pa če ne bi bilo.....potem bi bilo pa morebitno škodo skoraj nemogoče odpravlajti, če bi že zelo dolgo časa minilo....
Čisto sem zmedena in razočarana nad sabo, ker se nisem dovolj postavila zase....
Po 20. tednu se začne krvni tlak pri nosečnicah dvigovat spet postopoma do normalnega in v tem času se tudi lahko pojavi preeklamsija.....tudi to me malce skrbi, da imam šele čez 6 tednov pregled, saj mi ne bodo izmerili pritiska....najbolje, da povprašam naokoli, če ima kdo za merit tlak in si čez par tednov sama pomerim :) Včeraj sem ga imela 120/60....zgornji se je dvignil, spodnji pa je ostal enak :) Upam, da ostane v tem normalnem razponu.
Toliko za danes.....verjetno me bo zdaj nekaj časa vse to skrbelo in nerviralo, da ni tako kot bi moralo biti....a upam, da se skuliram in pozabim na to......pa itak mora biti vse v redu, kajne