|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečniška sladkorna
13.12.2007 10:16:56   
buči
Ker moja G sumi, da imam sladkorno, mi je rekla, naj bom že kar na dijeti, ampak test grem delat šele jutri ali v ponedeljek. Ali ima katera kakšen jedilnik, ki ga je dobila na kliniki, ko so ji potrdili nosečniški diabetis?

user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečniška sladkorna
14.12.2007 7:29:28   
anju
nimam jedilnikov niti izukšenj....
kolikor vem pa lahko svetujem, da za začetek ješ večkrat po malem, da se cukr ne dvigne preveč. in se seveda izogibaš mastnemu in sladkemu!

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nosečniška sladkorna
14.12.2007 9:32:37   
Naja30
In veliko vode pij in počivaj. Drugače pa počakaj na dietotologa, ki ti bo dal primerno dieto.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nosečniška sladkorna
1.1.2008 16:09:11   
aleži
Ker imam problem z velikm sladkorjem zdaj v 30 t, sem na dieti. Ti pa itak dajo knjižico in list na katerem moreš pisat kaj si jedla,... in potem ko greš na kontrolo čez 14 dni moreš imet s seboj.
Morem pa jest vsake tri ure in sicer ti lahko pomagam kaj sploh jem in seveda si moreš tudi hrano tehtat, ker imaš toliko in toliko g...



Zajtrk: mleko s kavo, kruh graham ali polnozrnat, sadje in salamo (piščančja v ovitku)
Malica: kakšen jogurt, sadje in kruh
Kosilo: 3 vrste zelenjave, meso ali ribo, kruh in malo olivnega olja
Malica: musli in kruh
Večerj: 3 vrste zelenjave, meso ali ribo, kruh in malo olivnega olja.





Skratka nič sladkega in ne dosti slanega.
Morem ti povedat, da jem eno in isto in še po vrhu sta mi kosilo in večerja malo preveč g za jest, ker nisem navajena toliko jesti. Še možu in otroku morem kuhat posebej.
Moreš pa itak dosti pit vode in nesladkane pijače in nobenih sokov.
še dobro da mi je všeč zelenjava in sadje, ker če ne bi.....
4.1. imam za dat kri in da vidijo, če se je kaj poboljšalo oz. če mi je padel saldkor dol. Srčno upam, da ja, ker sem se držala za praznike nazaja. Če se bom mogla še držati diete, bom mogla rečt ginekologinji, če me da za 4 ure delat še 1 mesec (potem gram na porodniško), ker ponavadi jem kosilo okrog 13 ure in da si nosim v službo za jest,... mah!!!!

če potrebuješ še kakšno pomoč, ti bom svetovala.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nosečniška sladkorna
4.1.2008 18:27:19   
Suzi*
Jaz imam tudi malo povišan sladkor, sem na dieti, ampak ne rabim nič pisat, kaj jem, nič tehtat hrane, pač jem kar lahko. Izogibam se pa sladkemu in mastnemu in umetni in preslani hrani. Drugač pa sploh ne kompliciram, pa je blo na kontroli cukra vse ok.
da bi pa tolk kruha pojedla kot ti, aleži, se mi pa direkt zmeša. user posted image  pa to z istim kosilom in večerjo je kaka finta????

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nosečniška sladkorna
4.1.2008 21:02:37   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

da bi pa tolk kruha pojedla kot ti, aleži, se mi pa direkt zmeša. user posted image



Imaš res veliko kruha na jedilniku user posted image Če že, potem košček polnozrnatega samo za zajtrk, ne pa še pri kosilu in večerji... user posted image
Pa tud sadje ne ravno vsako - banane, grozdje, melone, klementine...to je vse z velik cukra.
Raje kivi, grenivka, jabolko. Zelenjava pa je ok.


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nosečniška sladkorna
5.1.2008 17:10:39   
aleži
ja res je, tudi sama ga nisem pojedla toliko kolikor sem napisala, ker mi ne gre za jest. Meni je tudi to kar jem PREVEČ in sem ravno v petek bila spet na kontroli in sem ga imela  5.4 ampak morem se držati diete saj morem hoditi vsakih 14 dni na kontrolo.
Zdravnici sem omenila, da mi je preveč hrane na jedilniku in mi je tudi sama povedala, da lahko sama ocenim koliko naj pojem. Motila me je večerja, katere nisem navajena jesti in tudi zdaj sem nehala si kuhat in raje pojem kakšno sadje ali mleko. Važno je, da jem veliko količine sadja (seveda katerega smem jesti) in zelenjave ter tudi piti.


Ali je morda katera vzela bolniško zaradi povišanega sladkorja?

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nosečniška sladkorna
6.1.2008 17:31:14   
eva78
Aleži, jaz imam tudi NS, odkrili so mi jo v 26.tednu. Zdaj sem 31.tednov noseča in imam ravno jutri kontrolo.

A si ti meriš sladkor 1,5 ure po jedi? Namreč jaz si merim KS 3x na dan 1,5h po jedi in ga imam od 4,5 do 6.8. Največ bi ga lahko imela do 7.2 - v kolikor bi bil višji, grem takoj na inzulin. Upam,da bom z dieto zdržala. A se odkar imaš dieto sploh kaj rediš? No, jaz se od diete naprej nisem več zredila. Jem pa zelo podobno kot ti, včasih se tudi kaj pregrešim. Opažam,da lahko ob isti hrani KS različno narašča.
Na zadnji kontroli pa sem ga tudi imela tako kot ti  5,4 v 180 min po zajtrku.

Mene bi ginekologinja dala zaradi NS takoj na bolniško,vendar še koristim stari dopust. Vem pa,da dokler sem bila še v službi,mi je sladkor dosti bolj naraščal, pa težje sem imela te vmesne obroke itd. Stres, vsaj mislim, mi je precej zviševal KS. Kako pa imaš kaj kontrole UZ? Jaz jih zaenkrat še nimam nič kaj pogosteje kot ostale nosečke.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nosečniška sladkorna
6.1.2008 18:29:10   
aleži
jaz nimam doma naprave za si merit sladkor, samo se držati diete.
Največ bi ga lahko imela do 7.2 - v kolikor bi bil višji, grem takoj na inzulin. Ali so ti rekli, da če boš imela večjega, da greš na izulin? Meni ne!! Ker jaz ko sem dala prvič kri v laboratoriju in so mi pogledali, če imam povišan sladkor, sem imela 9,2 in zato so me poslali na diabetični dispanzer. Pri njih na tešče sem imela 5,3, ko sem spila glukozo sem imela 11,0 in potem še vsako uro 8,1 in 4,1. Zato sem imela spet kontrolo v petek (zdaj morem hodit vsake 14 dni na pregled) in sem imela na tešče 4,5 in po zajtrku 6,4 (po180 min).
Preglede nimam prav nič pogosteje, sem naročena šele 16.1 ko bom v 32 tednu. Jutri grem samo do splošne zdravnice za 4 urno bolniško.

To je pa kar v redu, da si lahko ugotoviš po kateri hrani ti naraste,... Jaz sploh ne vem. Za enkrat jem najraje solato, motovilec, radič, koromač, brokoli,... od sadja pa mi paše stisnjena pomaranča in greifruit, jabolko,... saj včasih sploh ne vem kaj bi jedla!!!
Lep pozdravček, ker morem it sinčka skopat, me že kliče. se slišimo!!!!!


(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nosečniška sladkorna
6.1.2008 18:53:02   
aleži
aja eva78, prelistala sem in sem ugotovila, da greva na isti datum na porodniško to se pravi, da imaš rok 9.3. in da boš imela user posted image  tako kot jaz!!
Bo držalo?
Pa še to, tudi jaz se ne redim odkar sem na "dieti". Kile so mi ostale enake. Do zdaj sem se zredila dobrih 7 kg. Kaj pa ti?

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nosečniška sladkorna
7.1.2008 15:25:19   
eva78
Aleži, jaz sem se do  26.tedna zredila +10 kg, od takrat naprej pa nič več. Nasplošno imam bolj mali obseg trebuha v primerjavi z ostalimi  marčevkami in mi ni preveč jasno,ko mi zaradi nosečniške sladkorne "grozijo" zdravniki z velikim otrokom, prej bi rekla,da bo naša user posted image  bolj majhna. user posted image


Glede inzulina je pa tako, da če bom presegla 7,2, mi bo diabetologinja odredila inzulin. V nasprotnem primeru bom ostala na dieti. Danes sem bila na kontroli in še nevem, kako bo. Po eni strani je fajn, da imaš merilec in da si lahko sam kontroliraš KS, ker vidiš, katera hrana ti bolj škodi. Po drugi strani si pa zopet pod stresom s tem merjenjem. Izgleda pa,da je od bolnice do bolnice različno. V Celju so po mojih izkušnjah precej strogi .

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nosečniška sladkorna
8.1.2008 14:03:09   
Suzi*
Madoniš, pri vas so pa res strogi. user posted image user posted image  
Jaz sem imela ravno danes kontrolo cukra. Meni oz. pri nas merijo 3 mesečno povprečje sladkorja v krvi. In mi je v 2 mesecih po začetku diete padlo iz 5,0 na 4,7, kar je super (meja za nosečke je 5,0). Uro in pol po zajtrku sem pa imela cukra trenutno 4,0. user posted image  tako da meni nihče ne omenja nobenga inzulina, niti merilca za cuker nimam, edino držim se napotkov o prehrani (se tudi pregrešim, kar zgleda da ne vpliva veliko), pa gre super.
Kile so šle pa meni na začetku diete malo dol, zdaj pa naraščajo minimalno (sem v 34. tednu). je pa tudi naše dete manjše od povprečja po tednih, tako da ni panike.
Sem imela tudi v prvi user posted image NS, sem bila zadnje 2,5 meseca na dieti, pa se je otroček rodil spontano 2 dni pred rokom velik 51 cm in težak 3330 g, čist po jusu, čeprav so dohtarji delali celo paniko, da bo kao prevelik. user posted image user posted image  Jaz se tokrat nič pretirano ne obremenjujem s tem.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nosečniška sladkorna
10.1.2008 10:09:15   
eva78
Suzi, zanima me,ali te niso nič "prestrašili" s premajhnim otročkom? Namreč meni so skoz omenjali prevelikega otročka in težak porod itd. POtem pa sem šla še po eno samoplačniko mnenje k ful priznani gin.v mb.porodnišnico in mi reče, da se ona bolj kot velikih, boji majhnih zahiranih otrok. Ker kao,da ti lahko sladkor ful skače, ponoči celo zelo pade in potem otrok ne dobi dovolj hrane. In da takim nosečkam delajo UZ rasti otroka na vsakih 14 dni. A ti imaš slučajno kontrole z UZ na 14 dni? Mene je vse skupaj precej prestrašilo. Vem,da ti malo drugače jemlješ zadevo,saj že imaš lastno izkušnje glede tega.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nosečniška sladkorna
10.1.2008 10:16:56   
digi
Ja to z zahirančki je čisto res, vendar to bolj velja za sladkorne bolnice tipa 1 (kot sem jaz) in tipa 2, ki so odvisne od inzulina. Jaz sem imela res UZ vsak mesec, na kocu na dva tedna, za nosečniški diabetes pa je odvisno od primera do primera. Pa ne panike vzganjat, jaz sem anmreč ravno zaradi suma zahirančka azdnji mesec tulila, da češ zakaj nisem raje vse požrla akr sem vidla, potem pa sem rodila fantka kar kot po naročiluuser posted image

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nosečniška sladkorna
10.1.2008 11:05:26   
eva78
Digi, hvala za vzpodbudne besede in upam,da se tudi meni vse srečno konča. Nekaj sem seznanjena s sladkorno tipa 1, ker jo ima moja 10-letna nečakinja in vidim,kako težko je včasih pri njej vse skupaj uravnavati. 

In nikakor mi ni jasno,da naj bom na strogi dieti - bolj lačna kot sita, medtem ko otrok ne pridobiva dovolj na teži.  user posted image  V katerem tednu pa so pri tebi začeli sumiti na zahirančka? Jaz sem zdaj noseča 31.tednov in je user posted image  zaenkrat ustrezne teže.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nosečniška sladkorna
10.1.2008 13:12:38   
digi
Joj zadnji mesec, vendar je bila kot rečeno hvala bogu pomota. Pa ni ti treba stradati, sploh ne.... če več poješ, se malo več giblji, beli kruh zamenjaj z črnim itd. Sicer pa se pozanimaj pri načakinji, kaj nje dajo predvsem za jesti (predvidevam, da starši pretiravajo pri previdnosti, kot vsi starši otrok z SB in da res vedo kaj ja in kaj ne). V glavnem brez skrbi. Otrok je v tebi že 31 tednov, zdaj je kaj je... sprosti se kolikor se le da....

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nosečniška sladkorna
10.1.2008 13:29:28   
Suzi*
Eva78, ne, prvič so me strašili z velikim otročkom, ker je kao kazalo po UZ, da je bil ves čas na zgornji meji po tistih tabelcah, pa se je spontano rodil čist povprečen user posted image . Ja, ta tokrat je pa pač na spodnji meji. Niso vsi povprečni in enaki pa tudi te meritve niso čist 100% točne. Zahiranček bi pa bil, če bi šlo za zastoj rasti, kar pa pri meni ni. Beba pridno raste in miga, je pač pri tamalih. user posted image  UZjev pa nimam nič pogosteje. Do sedaj mi jih je delala normalno, edino enkrat vmes je še enga izrednega naredila, pa zadaj v pon. imam po 3 tednih ponoven pregled. Pojma nimam, če mi bo sploh delala UZ. Upam, da ga bo.
Aja, lačna pa ne smeš bit!!! Moraš jest, ampak dovoljene stvari. ne šparat pri količini, jej večkrat po malem. Panike pa res ni treba zganjat.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nosečniška sladkorna
10.1.2008 16:31:32   
Miša7
Lep pozdrav,

se še jaz malo javim, z istimi težavami v nosečnosti. V ta prvi so sumili na sladkorno, ker je otrok bil "velik", pa je bilo na testu  čisto ok. V tej drugi nosečnosti, pa so me dali na test že zelo zgodaj(18t) in sem imela mejne vrednosti, tako da me ima zdaj v rokah diabetolog!user posted image Imam merilec, s katerim si merim sladkor 3x na dan, lahko pa imam dve uri po obroku(120min) največ 6.6! 1x na mesec, pa dam kri, kjer mi izmerijo povprečje, ki pa je vredu, pa čeprav mi včasih merilec pokaže mejne vrednosti, tako da je merilec res včasih pravi stres!user posted image
Jem črni kruh, nič sladkorja, imam dieto v enotah, ko tehtaš živila, ampak jaz sem vedno LAČNA!
Hodim v službo, stresno(no katera pa ni), ampak diabetolog meni, da ni potrebna bolniška, razen, če moraš na inzulin. Je pa res, da imam sedaj, ko delam, višje vrednosti sladkorjev.user posted image

Kontrole imam na tri tedne, prav tako ginekologa, je po dojenček sedaj v 27t, nekje na spodnji meji krivulje.

Jem večkrat na dan, ampak sem bolj lačna kot sita, zato bi prosila, če ima katera še kak jedilnik, ki je bolj nasiten, (aleži, npr. tvojega)user posted image
 
No, tako je pri nas v Mariboru, pa se beremo...

Lep dan vsem, Miša7

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nosečniška sladkorna
10.1.2008 21:37:00   
aleži
Pozdravljena,

Miša7, napisala sem ti moj jedilnik, katerega jem:
ZAJTRK: mleko s kavo         
             kivi                          150 g
             kruh polnozrnat        90 g (ali graham ali pa črn - ne belega)
             puranje prsi v ovitku 40 g
(namesto kivija ali jabolke si tudi stisnem pomarančo in greifrut). Drugače tale zajterk jem vsak dan)
MALICA:jogurt bifidus          150 g
             jabolko                   300 g
             kruh polnozrnat       90 g
(jaz kruha za malico ne jem, ker mi je preveč. Namesto jabolke lahko poješ drugo sadje seveda)
KOSILO: endivija                 100 g
               rdeč radič              200 g
               motovilec              100 g
               krompir                 240 g
               meso ali ribo
               olje olivno
(lahko tudi namesto krompirja poješ riži ali testenine ali kruh v primerni količini. Namesto solat lahko si skuhaš brokoli, koromač, korenček - ne preveč seveda, ker je sladek in rdečo peso samo doma skuhano, blitvo, grah, cikorja, špinača, por). To je vsa zelenjava katero jo jem!!
MALICA: jabolko                          200 g
              ovseni kosmiči z mlekom  40 g
(lahko tudi namesto ovsenim kosmičev kruh crispy, kruh polnozrnat, črn ali graham; namesto jabolke pa drugo sadje)
VEČERJA: pri meni je večerja bolj lahka, ker sem že sita od malice in kosila. Zato raje pojem kakšno solato ali kruh polnozrnat z malo puranjimi prsi v ovitku. Drugače je pa večerja podobna kosilu.

Večinoma stvari kuham v posadah AMC in seveda z zelo malo soli  in oljem.
Za enkrat se držim te hrane in mi kar uspeva.
Upam, da sem ti pomagala z mojim jedilnikom.

Mene ni strah, da bo moja user posted image velika, ker že vem sama po sebi, da ne bo. user posted image sem rodila z 2810 g pred 3 leti in tudi po konstrukciji sem majhne rasti, zato ne bo velika in težka. Lahko bo nekje do 3000 g, kar bom pa še videla. Sina sem rodila 3 dni prej v roku 2 ur (hiter in lahek porod)user posted image , ampak takrat me ni dala v laboratorij za sladkorno, tako, da mislim, da sem verjetno tudi takrat imela povišan sladkor. Mah!!! Najbolj pa me je bilo takrat "strah" poroda, ker imam astmo že od malih nog in morem rečt, da sem bila kar presenečena, ker sem bila v zelo dobrem dihalnem stanju. Seveda preden so začeli popadki sem vzela si ventolin!

Jaz se z povišanim sladkorjem in astmo ne preveč obremenjujem, ker je potem še slabše.
Privadla sem se jesti tako kot sem napisala, brez sladkarij in malo soli, pijem pa veliko vode, hodim na telovadbo in sem vedno v ritmu z user posted image , saj se je treba po vrtcu igrat,....


Lep pozdravček user posted image .










(odgovor članu Miša7)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nosečniška sladkorna
10.1.2008 23:45:03   
Suzi*
Miša, kolk pa imaš kaj povprečje????? Moje je padlo iz začetnih 5,0 po skoraj 2 mesecih diete na 4,7. Baje je super.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nosečniška sladkorna
11.1.2008 19:11:00   
Miša7
Hojla, moje mesečno povprečje je bilo prvič 4.8(ko se še nisem imela diete, zdaj 4.6, tako da mislim da je ok, vsaj tako pravi diabetolog.

Imam pa včasih po kakšni hrani, npr. muslijev če se preveč najem, ali pa pirinega grisa(čeprav je to dietna hrana), ravno na meji sladkor, a zelo hitro pada, tako da mislim da bo vzdržalo do poroda moje pikice.user posted image

Smo pa bili včeraj na uz3d, bolj zaradi ta večje babike, da je videla, kako sestrica miga, pa je dr. rekla, da je punčka zelo lepa, nič velika, primerno 27tin6dni!user posted image

Je pa res, da pa ribe pa lahko pojem goro, pa se cuker ne dvigne nad 5.0user posted image

Saj bo, še malo, jaz imam v skrinji od novega leta lepo shranjeno POTICO Z OREHI, da mi jo po porodu prinesejo v bolnicouser posted image

Lep dan vsem, Miša7

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nosečniška sladkorna
11.1.2008 19:18:37   
Miša7
Aja še to, aleži in druge, kaj pa jeste od sadja, jaz npr. bolj malo zrele oranže, pa mandarine, še malo zelene banane, pač sadje, ki ni preveč sladko...user posted image   Pa veliko kaš pojem namesto krompirja, belih testenin, kruh sama pečem; ...madona sem že čist not padlauser posted image


lp,

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nosečniška sladkorna
11.1.2008 20:07:45   
aleži
Jaz od sadja največ pojem kakšen kivi, jabolko, pomarančo stisnjeno z greifruitom. Ne jem banan, ne mandarin, suhega sadja-samo za  zdaj,drugače jem vso sadje.
Tudi jaz si včasih spečem doma kruh polnozrnat skoraj brez soli in mi je prav všeč. 
Aja, kakšne kaše pa si dealšuser posted image ? Daj mi kakšen predlog!!!!user posted image

Lep pozdrav

(odgovor članu Miša7)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nosečniška sladkorna
11.1.2008 21:47:49   
Suzi*
Jaz pojem veliko pomaranč, tudi mandarin, banane tudi, pa jabolka, kakšen kivi, tudi suhe slive za prebavo in suha jabolka. Jedla sem tudi ananas in jagode.
Krompir jem normalno, tudi testenine (samo obvezno al dente, ne razkuhanih), riž, kus-kus, polento, žgance, gres. Kruh pa tudi pri nas velikokrat pečemo doma. Največkrat pol polnozrnat, pa s semeni.

Meja za povprečje pri user posted image  je pa 5,0.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nosečniška sladkorna
12.1.2008 11:06:00   
eva78
No zanimivo - v Celju pa ne merijo nobenega povprečja, vsaj da bi jaz vedla ne. Pri vsaki kontroli dam 1,5 h po zajtrku kri in pa zmerijo fruktozamin. KAj je to - sploh nevem. In vidim,da so na izvidu neka povprečja - meje, kao glukoza je lahko od 4 - 6, fruktozamim pa pod 285.

Jaz opažam,da meni KS najbolj nagaja zjutraj,čez dan ni več tak problem. Včasih si ga zmerim še ponoči.

Ali kaj kupujete tiste dietne izdelke? Npr. dietno marmelado, evrokrem, margarino?

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?