|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
12.1.2008 19:20:42   
Miša7
Hojla, najprej odgovor aleži: tvoja "dieta" je kar podobna hrani v enotah, ki jo jaz jem, je pa res, če bi jedla vsakokrat še toliko kruha zraven, mi sladkor kar nagaja, še sploh, če je to kupljen kruh, kao polnozrnat, pa je več pšenične moke noter, ko vsega drugega!user posted image
Tako da jaz si pečem večinoma svojega, gre pa takole: 500g moke, (tip 1100-ržena moka, pa malo pirine in polnozrnate), 350g mrzle vode, olivno olje, malo soli in kvas- včasih še semenke tiste mešane ali pa samo bučnice. Pečeš 40min-200stopinj-res je dober, lahko mešaš tudi malo z koruzno ali pa ovseno...Pri nas ga imamo vsi radi, tudi mali škratek, pa res tega lahko pojem več, ker je ta pravi kruh!user posted image  

Eva78: Pri nas v MB daš kri 1x/mesec, merijo pa mi glukozo na tešče, pa vse možne holesterole-jetrni testi, in najpomembnejše:KHbA1c-glukozamin, povprečje glukoze 1meseca; meja 4.3-6.1. Saj jaz si tudi merim še z merilčkom, pa je kar vredu, razen če se pregrešiš, potem pa mi sladkor ne pada tako hitro.

Jem pa tudi banane, pa mango, hruške, samo vse še na pol zeleno- saj je kar dobro!user posted image

Aja še to, kolk pa ste se kaj zredile; jaz iz začetniških 57, ki so ostali še od prvega poroda, sedaj 61-oblečena, kile kar stojijo! Mi je rekel diabetolog, ja da nosečnica se pa mora zredit vsaj za 10kg-ma ja, samo ne diabetka!user posted image  Je rekel, da moram več jest, da se bom zredila,; ja najboljše, da se fajn papam, pa se zredim 10kg, pa kar lepo na inzulin-figo!user posted image

Lep dan vsem, Miša7user posted image

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: nosečniška sladkorna
12.1.2008 21:40:41   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: eva78

Ali kaj kupujete tiste dietne izdelke? Npr. dietno marmelado, evrokrem, margarino?


Meni je blo rečeno, da naj raje pojem občasno domačo marmelado kokr pa dietno (noter so sladila, aspartam user posted image ). Se ji pa izogibam, tudi domači. Evrokrema zdaj ne jem, občasno pojem kakšen košček prave temne čokolade, kar lahko po besedah diabetologinje, pa na gres si posipam pravi (grenki kakav). Margarino sem pa kupila zdaj lahko Latta, pa si občasno mal na kruh namažem.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: nosečniška sladkorna
12.1.2008 21:53:51   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: Miša7

Aja še to, kolk pa ste se kaj zredile


Jaz sem od začetka do sedaj pridelala 9+ kil. Ampak so mi šle ob začetku diete dol, pa še kar stojijo. Kar ok se mi zdi.

Dober kruhek pečeš, Miša. Jaz pa pečem takega iz pol polnozrnate in pol navadne, pa semena dam noter.

Glede kontro pa res izgleda, da je povsod drugače, kar me zelooooo čudi. user posted image Kot sem že pisala pri nas merijo 3 mesečno povprečje sladkorja v krvi, pa trenutni sladkor, pa v urinu mi tudi nekaj gledajo, ampak poudarek dajejo na to povprečje, ki ne sme bit nad 5,0.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Miša7)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: nosečniška sladkorna
13.1.2008 9:34:37   
aleži
Miša7, ja res dober kurh pečeš. Jaz ga delam iz polnozrante moke s semeni v obliki žemljic.
Zadnjič sem te spraševala za predlog kakšnih kašic. Mi lahko napišeš?

Eva78,  jaz ne jem ne marmelad, ne nutel,... Samo včasih kakšno žličko domače marmelade brez sladkorja narejene od moje mame.

Jaz sem se zredila od decembra do enega tedna nazaj za dobrih 7 kg. V sredo imam pregled pri gin. in bom videla koliko sem šla gor-če sploh seveda.

Kdaj pa imate kakšen pregled oz. si izmerit slakor v diabetičnem dispanzerju? Jaz imam v petek.

Lep pozdravček iz  deževne in meglene Obale.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: nosečniška sladkorna
13.1.2008 9:52:18   
eva78
Glede kg - jaz sem se iz 59 kg pred nosečnostjo zredila za 10 kg do 26.tedna. Zdaj sem 32.tednov noseča, ampak se nisem zredila niti za deko. Se sama tehtam doma.

Do zdaj sem imela kontrole pri diabetiku na 2 tedna, ker sem imela KS povišan po tistih meritvah doma,ki jih vodim v dnevniku, medtem ko iz laboratorija izvid je bil  ok. Zdaj pa imam kontrolo šele čez 1 mesec. Nevem,če ni to malo na redko, ampak baje da nimajo v Celju dovolj diabetologov.



(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: nosečniška sladkorna
13.1.2008 14:46:15   
Miša7
Pozdravljene, ja saj pri vseh smo nekje vmes, ko se gre za nosečniško sladkorno, saj meni tudi še v urinu gledajo sladkor, pa na tešče...
A katera mogoče ve kaj o tem, če se ta sladkor z višino nosečnosti veča; oz. če sama nosečnost vpliva kaj na to?

Aleži: sem pozabla, za kakšne kašice pa gre, sem prebrala samo recept za kruh, da te zanima; ja al pa sem ga že svalila...user posted image  a mogoče za ta mičkene???

Ne vem za hudiča, od česa se redite-diabetične hrane že ne!!!???user posted image

Lep dan vsem, čeprav deževen; Miša7

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: nosečniška sladkorna
13.1.2008 16:04:25   
eva78
Miša7, meni je dr.Pelkičeva v Mb( verjetno jo poznaš) rekla,da bolj ko gre proti koncu, bolj zna skakati ta sladkor. Ponoči mogoče celo prenizke vrednosti (2-3), čez dan pa previsoke in se ga včasih samo z dieto ne da uravnavati - je potreben inzulin. Jaz upam,da nam tega ne bo treba.

Glede kg in nosečniške sladkorne pa sem jaz vprašala dr. Pušenjaka, pa je rekel,da se nam ni treba več rediti, edino treba je paziti na "hiperinzulinizem" (nevem če sem si prav zapomnila) oz.po domače,da  je KS v mejah. Pa še z eno punco iz RR sem se pogovarjala, da njej je tudi najbolj nagajalo proti koncu, potem so diabetologi zagnali paniko, ker se ni redila (češ,da bi se v 9.m.mogle najbolj rediti?!), potem so jo dali na inzulin, no nato je pa v 37.tednu rodila zdravega otročka.

Tudi jaz mislim,da bi se od diete dalje težko redila, čeprav se mi zdi,da tudi pred dieto nisem glih pretiravala. Imam pa dan,ko sem non stop lačna, no danes pa kar dosti jem, tudi vmesne prigrizke, pa imam skoz KS okoli 5.Nisem dovolj pametna!user posted image




(odgovor članu Miša7)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: nosečniška sladkorna
13.1.2008 18:01:27   
aleži
Miša7,
Evo tvoj odgovor: Pa veliko kaš pojem namesto krompirja, belih testenin, kruh sama pečem; Po mojem nisi mislila na malčka al se motim????
Gleda sladkorja ti pa ne vem odgovoriti če se veča z nosečnostjo, meni je samo  rekla, da 6 tednov po porodu, morem si spet it zmerit sladkor in se mi zdi, da bom mogla spet pit glukozo na tešče!!! saj mislim, da sem si prav zapomnila!!
Kar se tiče kg, s to dietno hrano se pa res ne redimo!!!user posted image user posted image

Danes tudi jaz po dolgem času, non stop bi nekaj  jedla in nisem sita user posted image .  Zgleda da vreme vpliva na hormone in pupico!!

Kakšno vreme pa imate na Štajerskem?? A je kaj snega, če je, vam pa zavidam user posted image , ker pri nas malo dežuje, pol neha, megla in še 11C je vzunaj. Kašna zima je to!!!

Lep pozdrav

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: nosečniška sladkorna
13.1.2008 19:22:06   
Anonimen
ojla imam vprašanje,a sladkorno so vam odkril ko ste sle na pregled kjer moraš sladko vodo spit pol ti pa po eni uri kri vzamejo.Sam kokr sm se jest z enimi pogovarjal to ne gre vsaka nosečnca,na podlagi česa te pa dajo na to testiranje,k men ni nč rekla zakaj sam pač da moram it.

(odgovor članu aleži)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: nosečniška sladkorna
13.1.2008 19:44:17   
aleži
Pri menije bilo tako, da pri prvi nosečnosti me ni poslala na odvzem krvi, čeprav sem povedala, da je imela pokojna stara mama sladkorno in je bila na izulinu; zdaj, ki sem v drugo pa me je. Takole, najprej greš v laboratorij na tešče (do 18.00 lahko ješ hrano-ne jej prej sladkarij kakšen dan), spiješ glukozo in po eni uri ti vzamejo kri. Meja je nekje do 7.4, če presega, greš na diabetičen dispanzer. Vsaj tako je pri nas na Obali!!!!
Vso srečo!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: nosečniška sladkorna
13.1.2008 20:03:46   
Anonimen
ojoj,tega mi pa niso povedal,jest sm pa še do prejle kr neki skoz grickala pa tud sladkarije sm jedla dons,pregled mam pa jutr zjutri.pr nas nimanoben sladkorne, a če preveč sladkarij poješ to kej vpliva,k men so pa sladkarije kot droga.

(odgovor članu aleži)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: nosečniška sladkorna
14.1.2008 15:50:22   
eva78
Tudi jaz sem pridno jedla pred tem 50g glukoznim testom, saj mi nihče ni rekel,da naj bom tešča. Ampak potem pri 100 g pa sem mogla biti obvezno tešča.

Majčica24, verjetno že imaš izvid - skratka jaz ti želim,da imaš KS v mejah normale!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: nosečniška sladkorna
14.1.2008 16:09:06   
aleži
majčica 24, kako jebilo v laboratoriju? kakšne izvide imaš?
srečno!!! in  upam,da ne boš na "dieti"

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: nosečniška sladkorna
14.1.2008 16:33:17   
Anonimen
Ojla!Nimam se izvidov,ker pošlejo to v ljubljano na pregled verjetno bom zvedla pri ginekologinji na naslednjem pregledu,ki ga imam 7.2.Upam da bo vse ok,moram pa rečt da sem sicer zelo sladkosneda ampak ta voda je pa čist preveč sladka.Takoj ko bom kaj vedla vam sporočim.

(odgovor članu aleži)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: nosečniška sladkorna
18.1.2008 11:12:20   
aleži
Kje ste vse sladkorne nosečnice? user posted image  user posted image

Danes sem imela pregled v slad. dispanzerju in sem imela na tešče 4,6 in po 90 min pa 5,6. Zelo v redu, ampak kaj, ko me je skregla, ker sem shujšala od konca novembra do zdaj za 1 kg (zdaj jih imam + 6,5 kg) Vprašala me je koliko krat na dan jem in če se držim. Povedala sem ji, da jem 4x na dan, ker za večerjo ne morem količinsko toliko pojesti. Tako, da mi je dala nov meni za 8,4 (dobiš ga takrat preden zanosiš) ne pa za 9,2 + D kot sem ga imela za 2. polovico nosečnosti. Za 8,4 je količinsko manj gramov za pojest. Upam, da mi bo uspelo, ker drugič morem imeti s seboj meni kaj sem jedla napisan,...
Tale zdravnica me je kar šokirala, ker zadnjič ko sem bila, je bila ena druga in mi je rekla, da je v redu, samo da naj si razporedim hrano za kosilo malo več ali malico in za večerjo malo manj hrane, če ne gre. To je tudi zato mi rekla, ker mi pritiska na želodec in ne morem jesti.
Drugače hodim na WC ponoči tudi od 2x-3x, ne morem kaj dosti spati, ker me bolijo L in D boki, noge, pa krči me včasih primejo-pijem tudi magnezijeve šumeče tablete, ki pomagajo,... pa čaj od koprive.
Počutim se v redu, pupica user posted image   brca cele dneve in noči 100/h, da je kar groza. Vsaj tako vem, da je super z njo. Količinsko ima dovolj vode in je težka 2056 g, tako, da mislim, da ne bo velika, kot strašijo za slad. nosečnice.

A je imela tudi še katera pregled in kako je bilo? 

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: nosečniška sladkorna
18.1.2008 11:49:19   
Suzi*
Aleži, a ti si tudi drugače sladkorna bolnica, ker te tolk šponajo????? user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: nosečniška sladkorna
18.1.2008 12:39:33   
aleži
Ne, trenutno samo zdaj ko sem noseča in upam, da potem se bo stanje umirilo.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: nosečniška sladkorna
18.1.2008 14:02:12   
Azzurra
Pozdravljene!

Evo mene še na tem forumu. V tej nosečnosti me je res doletelo vse živo, danes na pregledu sem še izvedela, da imam povišan presejalni test za sladkorno (8,5).  user posted image  Naslednji teden moram it na tisti drugi test, ko ti dajo več sladkorja za pit in večkrat vzamejo kri.

V prvi nosečnosti nisem imela težav s sladkorjem in sem predvidevala, da jih tudi tokrat ne bom, ker se nisem niti dosti zredila do zdaj, tudi jem ne dosti, ker mi ne gre, jem večkrat po malo. Že kar nekaj let se prehranjujem z izdelki brez sladkorja, čaj pijem brez meda, kavo brez sladkorja, marmelad, nutelle in raznih namazov ne jem, sladkarij ne jem, čokolada v hladilniku - Milka diat!, pa še ta je še original zapakirana, kruh jem polnozrnat, ajde, testenine enkrat take, enkrat drugačne, ne jem cvrtega, pohanega, ne pijem sokov, pač pa samo vodo in nesladkan čaj (včasih me zanese cocacola light, priznam)....kaj mi veste vi povedat od kje meni povišan cuker?????

Kaj lahko katera objavi kakšno dieto? Sicer če je povišan, bom dieto dobila v dispanzerju, ne? Tudi v redu, bom pač na dieti, nič kaj takega, samo se sprašujem kaj bom jedla, če že zdaj se mi zdi, da jem čisto dovolj zdravo....



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: nosečniška sladkorna
18.1.2008 23:19:38   
Suzi*
azzurra, mislim, da se čist super prehranjuješ. Povišan cuker je pa zarad user posted image  hormonov....nimaš vpliva na to, žal. zdrava prehrana še naprej, pa bo vse ok. poročaj kaj bo na tadolgem testu.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: nosečniška sladkorna
18.1.2008 23:24:05   
Suzi*
aleži, oprosti, ampak tale tvoja zdravnica je pa kar mal preveč zagreta, da te tako (po mojem po nepotrebnem) psihira s to hrano. user posted image  

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: nosečniška sladkorna
19.1.2008 8:09:29   
aleži
Azzurra, končno  pa smo se spoznale!! user posted image samo kaj ko čas gre hitro in se nisva mogle kaj dosti pogovarjat. Upam, da se bomo vsaj preko postov ali pa drugič po telovadbi!!!user posted image
Saj kot sem ti rekla, ko greš ne jesti slanega in sladkega (to itak ne ješ si rekla in ješ zdravo hrano-tako naprej), tako, da boš verjetno imela v redu stanje. Edino kar je, si moreš najti varstvo ker boš tam od 7 ure-11ure(če gre vse po sreči). Pri meni je bilo tako, da sem prišla za 7.00 (en dan prej ne smeš po 20.00 nič jest). Potem so mi ob 7.30 -po dolgem čakanju v čakalnici med samimi nonoti in nonami, slab zrak, a ven ne smeš ko ti delajo test-samo malo na zrak te spustijo;spiješ glukozo, ki fa škifo-sem se mogla prav posilit, sedet ko mine 1 h-zopet kri, pa spet 1h-zopet kri in še zadnjič po 1h ti vzamejo kri. Potem imaš samo še pregled in ti povejo koliko si imela,.... Če je vse v redu ne rabiš več hodit, če ne ti razloži kaj jesti, ...
Res je, to delajo hormoni in kaj čmo, če smo noseče!!! Boš že poročala kako je bilo in koliko si imela.Če boš potrebovala ti bom dala moje zapiske osebno!!

Suzi, vem da imaš prav, ker tudi jaz sem se zgrozila, ampak kaj dosti se ne bom sekirala in jedla še naprej tako kot sem. Malo si bom preštudirala tole dieto s 8,4 koliko g,... tako, da bom videla. Včeraj me je prav malo spravila v slabo voljo, ampak se ne dam!!!user posted image  Kako je s teboj?

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: nosečniška sladkorna
19.1.2008 14:13:14   
Azzurra
aleži, bomo še kakšno rekle naslednjič pred ali po telovadbi, samo mi je čisto jasno kako je: tvoj gre po telovadbi na rekreacijo, moj pa pred telovadbo visi še v službi user posted image user posted image user posted image  tako da imamo odmerjen čas, a? user posted image

Sem se odločila, da ta vikend ne bom pretiravala s kakšnim odrekanjem hrani, čeprav že gledam, kje bi se lahko bolj pazila in ne morem skrivat, da sem danes kupovala še bolj zdravo kot ponavadi in tudi kosilo je bilo bolj švoh, ampak jedla bom vsa živila kot prej. Naj test pokaže pravo sliko, da ne bom jaz ta vikend na neki kvazi dieti, da bo test v redu, pol pa ne bom več imela kontrole, se bo sladkor spet dvignil in pol bo škoda narejena...Sem rekla mojemu za povišan sladkor in morebitno dieto, pa je zavijal z očmi, češ saj itak nič ne ješ, saj se nimaš več čemu odrekat.


Imam pa še eno vprašanje: ali se povišan slakor vidi tudi na urinu ali samo na krvi? Ker urin je b.p. Pa tudi G mi je rekel, da se nosečniški diabetes na plodu pozna v debelosti trebuščka (obsega), naše dete pa ima čisto normalen obseg.


_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: nosečniška sladkorna
19.1.2008 16:41:10   
aleži
Ja, na žalost je takouser posted image user posted image , da morem hiteti domov.

Ma, meni se zdi, da samo preko krvi ti lahko pogledajo kolikšen je sladkor, preko urina pa, samo če dovolj piješ!!! po mojem!!user posted image
Saj si se prav odločila, jej tisto kot ponavadi brez odrekanja. Pri meni je bila kriza samo takrat, ko sem spila glukozo, ki se mi je povišalo na 11 in zato morem se držati na dieti. Tudi moj je samo se zgrozil, ko sem mu rekla, da me je skregala da naj jem. Mi lahko poveš kako naj toliko hrane zaužijem??? jaz jo ne morem. Mah, verjetno drugič se ji bom kaj zlagal, ker če ne bo pihala vame user posted image . Zdaj imam ponovno pregled 1.2 in upam, da bodo kg ostali enaki. Samo kaj, naj se redim od zelenjave in sadja.... lahko bi se res od kruha, če bi ga zares pojedla toliko kot ona hoče.

Zdaj pa bašta o tej sladkorni!!!

Kaj kej počnete? Namest, da bi bilo sonce in bi lahko izkoristlavikend je to škifasto vreme, samo za doma biti. Naš je ravno prej vstal, odkar je bil bolan decembra je zelo malo. Ima 14-15 kg, je pa droben. No ja, saj nima po komu bit velik! Po mami sigurno ne!!!user posted image  Na srečo mi pa poje veliko sadja, pije čaje in vodo,... ampak te sladkarije, ko vsak pride in potem: mama jaz bi.... user posted image  

Lepo se imejte in se slišimo.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: nosečniška sladkorna
20.1.2008 16:22:15   
Miša7
Ja dober dan vsem, se malo javljam, čez teden delam, pa saj veste potem domov, pa hitro kaj skuhat, po otroka v vrtec, malo na luft...in že je dneva konec.user posted image

Sem tudi jaz bila na pregledu, pa je sladkor normalen, tako da imam dieto dalje, pa kontrolo čez 3t!user posted image  
Tudi jaz se ne redim, začetnih 4kg+ in to je vse. Jem res vsake 2huser posted image , edino pazit se moram zvečer, ker mi takrat sladkor najbolj  naraste, tako da se pač ne najem preveč; pa malo sadja gor, pa je!user posted image

Z pupiko je tudi vse vredu, lepo napreduje in je bila sedaj v 29t težka približno1200guser posted image

Aleži; A tiste kaše ti misliš, mi pa res ni potegnilo...madonca!!! Jaz, kuham proseno, ajdovo, ječmenovo-od zlatega polja, so hitro kuhane, te nasitijo, pa sladkor ti ne dvignejo, tako da se jih lahko do sitega naješ.
Jih pa skuham po navodilih, potem pa prepražiš na olivnem olju malo čebulce, al pa pora, pa kašo odcejeno in pod mrzlo vodo splahnjeno in še malo popraš, če imaš rada in vojla! Lahko ješ samo to in solato zraven, pašejo tudi zrezki v omakci, pečena pipika.... Imam tudi knjižico o kašah od zlatega polja, tam pa je res 100receptov, tako da nikoli ne zmanjka idej....user posted image


Lep dan vsem, MIša7

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: nosečniška sladkorna
25.1.2008 5:56:41   
kepa*
Ojla!

Moram se malo oglasit pri tej temi, ker sem v svoji nosečnosti leta 2004 tudi sama imela nosečniški diabetes, ki ga kljub strogi dieti ni šlo regulirati in sem pristala na inzulinu.
Posledično sem rodila otroka zahirančka. O tem me prej ni nihče poučil, vsi so govorili, da imajo sladkorne bolnice ponavadi velike otroke, potem pa tak šok. Otrok je meril 44,5 cm in 1990 g. Zaradi nesposobnih GIN, ki so mu ful šlampasto delali UZ, pa še vedno drugi, tega do konca niso odkrili, otrok pa je trpel pomanjkanje hrane, na koncu pa tudi kisika.




_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Miša7)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?