Pozdravljene so
!
Čeprav malce pozno
, eno lepo in veselo novo leto še od mene!
Na kratko se vključim v debato, ker mi časa zmanjkuje na vseh področjih
, edina prednost tega je, da mi tedni kar letijo mimo, za razliko od prve nosečnosti, ko sem se posvetila vsaki malenkosti, preštela vsako brco
, zdaj se tega verjetno ne bom mogla iti.
Najbolj mi grejo na živce moje kile, sem na +11
in se zdaj na vse pretege trudim, da res počasi naraščajo. Se pa psihično pripravljam na naslednji pregled, da vidim, kaj mi bodo rekli (kot da ne bi že sama vedela
). Tudi pri nas ne delajo testa za sladkorno ravno rutinsko, me zanima, če mi ga bo tokrat treba, ker malce me že v tej smeri skrbi...
Pri oblačilcih lahko napišem še nekaj svojih izkušenj, ker prvič sem se kar zafrknila. Hči je imela 51 cm ob rojstvu, pajacka št. 56 smo imeli samo enega, od tega je 1 teden visel z nje, kaka 2 tedna malce manj, zadnji teden pa smo ga že komaj navlekli gor. Po 1 mesecu sem ga lahko samo še pospravila, ker je imela že 56 cm. Tokrat definitivno ne kupim nič št. 56. Glede bodijev na preklop, imela sem jih enih 10 št. 56 in 62, za nas je bil to čisto zgrešen nakup, mogoče je imela enega gor 2x (ko je prišla patronažna, sva ji ga dala za oblečt, ker midva sva čisto zašvicala zraven
). Problema sta 2: novorojenčka čisto brezveze prekladaš gor in dol in če je zraven bodi še pokakan, ga lahko pri vsakem previjanju čisto preoblečeš (torej na 2 uri), 2. problem je dolžina bodija, ki jo
spet neverjetno hitro preraste, recimo naša je imela še široko povijanje in št. 56 so že v štartu odpadle, 62 je bila pa v enem mesecu premajhna, ker tiste dodatne plenice med nogami vsaj 5 cm doprinesejo. Pri nas so se veliko bolje izkazale majčke z zapiranjem na hrbtu (so bile ene 3 skoz v pogonu), zdržala je včasih cel dan (
se praktično nima kaj umazat), pri zapiranju gumbkov je pasla kravice, kar itak mora od rojstva naprej, po velikosti ji je bila št. 56 prav do enega 6. meseca, pač rokavčki so bili bolj tričetrt. Čez majčko je prve pol leta imela vedno hlačke z naramnicami, toplo priporočam, da se odpirajo med nogicami (tudi pižamice). Tako da za prve pol leta zadostujejo ene 3-4 pižamice, 5 majčk in hlačk, če perete recimo na 5 dni. Plus še kak vrhnji kompletek za ven (tudi če ni preveč topel, ker bodo itak do junija še bolj kot ne pokriti), potem pa št. 62 - 68 (jaz bi bilj 68, da je do konca avgusta prav) lahka poletna oblačilca (nakupite kasneje, ko boste videle, kaj vam ustreza). Evo, tak bi jaz nakupila. Pa res vam polagam na srce, karkoli jim boste kupili, v tej starosti je
popolnoma vseeno, samo da jim je udobno, raje šparajte denar za oblačila za vrtec, ker takrat pa rabiš kar precej hlač, majc itd... ki so tudi veliko dražje, pa ravno tako je vse za eno sezono.
Lp!