Pozdravljene! Zadnji mesec je kar švignil mimo mene in prešnji teden sem imela pregled, na katerem sem opravila laboratorijske preiskave in gin je poslušala srčka. Ker se ji je zdelo, da se nisem nekako kaj preveč zredila, se je odločila, da bo naslednji mesec z uz preverila rast. Kar me prav nič ne moti, saj bo mogoče takrat
manj sramežljiv in bo razkril spol :)
Zadnji mesec je minil brez večjih posebnosti. Brce so pač vsakodnevna stalnica, zvečer je še najbolj živahno in tudi preko trebuha se lahko vdiijo premiki, kar je zanimivo za opazovati :) Od sorodnikov sva prevzela nekaj otroških stvari, nekaj pa sva kupila rabljeno. Tako, da imava zdaj že nekaj večjih kosov opreme za dojenčka, npr. voziček, posteljica in jogi, banjica in stolček za hranjenje.
Vem, da bo treba še kar nekaj zadev kupiti oz si jih sposoditi, ampak kjub temu, da je do konca samo še ene 3 mesece, se mi sploh še ne mudi. Dejansko se mi zdaj manj mudi kot kakšen mesec nazaj, ko sem brskala za vso to rablejno opremo in iskala najboljše opcije...Doma me sicer kar vprašajo, naj povem, kaj bom potrebovala za dojenčka, da bi oni kupili....ampak v bistvu sploh ne vem kaj vse in koliko bom rabila. Si bomo najprej čim več sposodili in dokupila samo najnujnejše.
Je pa res, da sem veliko tudi že razmišljala o porodu, kje bi in kako.....ugotavljam sicer, da najraje sploh ne bi šla v porodnišnico, ampak je v Sloveniji to praktično nemogoče... Sem že kar v velikem pričakovanju na končni izdelek te nosečnosti :D
Sicer si pa ne želim roditi prezgodaj. Včeraj sem se že kar malo prestrašila, ker sem v zelo kratkem času naštela kar nekaj braxton-hicsovih popadkov. Nisem sicer delala neke panike, čeprav se mi je celo malo zdelo, da niso čisto neobčutni....sem šla potem raje kar spat in pozabila na to. Drugod sicer piše, da naj bi ob zelo pogostih teh lažnih popadkih šel do ginekologa, ampak se mi ni zdelo potrebno, če preneha in če ni drugih znakov, da bi se kaj prezgodaj dogajalo....
Imate tudi ve kakšne izkušnje s tem, da niso bili to samo občasni krči, ampak kar zaporedni in v krajšem času?
Toliko za danes :)