IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya
zakaj je že morda lahko ljubosumna?
Francka?
Po mojem mnenju zato, ker ima prenizko samozavest in preslabo samopodobo in ji posledično vsaka ženska v Petrovi bližini predstavlja grožnjo.
Saraya je drugače mislila...

Če tebe (ki sanjaš o ljubimcu) označimo za Francko, potem se potrjuje misel, da je Francka ljubosumna, ker sama vara/hoče varat...
Sicer pa drugače dober odgovor...Jst tut mislim, da ni nujno, da ljubosumnež sodi po sebi, ampak je vzrok (po moje celo največkrat) v slabi samopodobi...
Sicer pa ne razumem, zakaj se
vedno govori o ljubosumju z negativnim prizvokom...Ljubosumje ima to nalogo, da partnerja aktivira in ga pripravi do tega, da se bori za svojega partnerja, seveda ob realni nevarnosti. In ljubosumje je za moje pojme čist normalna reakcija človeka na recimo varanje ali pa na flirtanje (seveda s predpostavko, da je človeku zvestoba vrednota). Problem nastane, če je ljubosumje petirano oz. brez povoda...(ne govorim o konkretnem primeru, ker je jasno, da Francka pretirava z ljuibosumjem-če lahko verjamemo Kerensini presoji)
< Sporočilo je popravil picola1 -- 30.7.2011 22:09:27 >