04.09.2011, 08:25
4438
Dovolis, da drugemu disi po goljufiji? Dovolis, d aimajo drugi drugacne izkusnje in spoznanja? Ti mirno gledas ce nekdo dela trapaste stvari, ko bi ti lahko pomagal, pa te v bistvu zaradi traparije pravzaprav naredi skodo?
Pravzaprav povezujem tvoje stalisce z iskusnjo, ki si jo imela s svojo sestro.
Lahko naredis najmanj to, da se pogovoris in poskusas dojeti vzroke za taksno odlocitev. Ce imas vzrok, motiv imas odgovor in resitev. Ce je zadeva zato ker tasco "boli uvo" za sina in snaho in sploh ih nima v vidnem polju kot osebe, ki bi jim bilo morda ok pomagati je to ena stvar. Ce je pa vzrok jamranje, pritisk soseda, manipuliranje z njenimi custvi, - ker on nima vec kot toliko za dati, pa bogi otrocki, ne bodo imeli kje ziveti bla bla bla... je povsem druga stvar.
05.09.2011, 21:47
4438
Ni treba, morda prav pa pride.... je kaj narobe ce dajo?
Povsem napacno si me razumela. Snaha od vnikov je tu enakovredna tasci: ce snaha odda v delo varstvo otroka babici, se snaha nima kaj mesat kako bo babica previla plenico itn....; ce je tasca oddala v prodajo parcelo sinu in snahi, se nima kaj kako bosta in kdaj in za koliko onadva to prodala. IMO, seveda.
Ljudje si nismo enaki, doloceni parametri pa nas druzijo ne glede na kulturne, znacajske in druge razlike.
Kaj je pa bila skoda? Ni bila ta prava majcka? Jabolkica ni bila ob uri, ki si jo je mamica zamislila? Ceprav je pricip vzdrzljiv in jasen, se mi se vedno primerjava med varstvom otroka in najemom kredita zdi degutantna.
Saj ni nujno, da imamo enake obcutke, mar ne? Lahko da je, lahko da ni - enakovredne domneve.
Pravzaprav , kljub tvojemu ocetu, ce bi fant rad kaj dsam dosegel sploh ne bi sprejel dogovor o parceli ter ne bi prevzel njeno prodajo. Se ti zdi logicno. Lahko bi pa rekel - mama, delaj z njo kar ces, mi bomo ze po svoje uredili, pa ni, se cenilca je nasel, nepremicninarja, podpisal pogodbo o prodaji, prodajal, kalkuliral .. in sedaj ne bi parcelo, bil bi rad samostojen... rahlo neverjetna trditev.
Iskren pogovor je brez zavor in terja pojasnjevanje tudi custvenih relacij ( v to bi spadalo tudi pojasnjevanje, da se pocutis opeharjeno, prevarano, ceravno ves, da zadeva ni tvoja). Opozorilo ne terja pojasnjevanje - je zgolj opozorilo (pazi, da si ne naredis skode).
Odebeljeno je IMO trgovanje. predlagam, da meni das, da jaz naredim bolje. Pogovor je: pocutim se slabo, plani so se mi podrli, menil sem da menis tako in tako, cutim sedaj kot da bi tako in tako... naredi kakor hoces, vendar je prav da ves kako cutim in kako mislim in zakaj se ne pocutim dobro.

never the less - več kot opozorit osebo da dela sebi škodo verjetno ne moreš.
. Ona je naredila traparijo in s tem tudi meni škodo, saj se sicer nam zdaj še ne bi bilo treba selit, ker je bilo njeno stanovanje večje od najinega in ker bi ga po tisti ceni komot kupila, saj sva že takrat šparala za stanovanje. Ampak to je bilo ipak njeno stanovanje in njena odločitev.